Pilsener ...men med overgær ?

Løst og fast om øl og øloplevelser, anmeldelser af bøger, og alt andet der kan komme fra en øl elskers mave.

Pilsener ...men med overgær ?

Indlægaf elkjr » 9. okt 2016, 15:24

..hvilken overgær ...kan jeg bruge i stedet for en pilsenergær....har ikke mulighed for at holde temp. hvor jeg har øllet til gæring..altså der er ca. 20 grader i værelset/rummet
Senest rettet af elkjr 10. okt 2016, 09:57, rettet i alt 2 gange.
.SMÅT er godt
har IKKE og får IKKE mobilpay
elkjr
 
Indlæg: 709
Tilmeldt: 25. sep 2011, 08:11
Geografisk sted: Ringsted

Re: Pilsener ...men med overgær ?

Indlægaf Kiilerich » 9. okt 2016, 15:32

Hvis du søger lidt under hvilken gærstammer der bruges til en Califonia common er jeg sikker på du får nogle svar.

Men der er jo blandt andet denne :WLP810 San Francisco Lager Yeast, http://www.whitelabs.com/yeast/wlp810-san-francisco-lager-yeast
YEAST STRAIN: 2112, https://www.wyeastlab.com/rw_yeaststrain_detail.cfm?ID=131

Ellers kan du jo prøve at søge efter en Kölsch gær.
Kiilerich
 
Indlæg: 70
Images: 3
Tilmeldt: 7. apr 2014, 15:08
Geografisk sted: Sunds (Nær Herning)

Re: Pilsener ...men med overgær ?

Indlægaf Truntebryg » 9. okt 2016, 16:15

Wyeast 2124: This Carlsberg type yeast is the most widely used lager strain in the world. This strain produces a distinct malty profile with some ester character and a crisp finish. A versatile strain, that is great to use with lagers or Pilsners for fermentations in the 45-55°F (8-12°C) range. It may also be used for Common beer production with fermentations at 65-68°F (18-20°C). A thorough diacetyl rest is recommended after fermentation is complete.
Brugeravatar
Truntebryg
 
Indlæg: 5108
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Geografisk sted: 4370 - Midt Sjælland

Re: Pilsener ...men med overgær ?

Indlægaf elkjr » 9. okt 2016, 17:20

Truntebryg skrev:Wyeast 2124: This Carlsberg type yeast is the most widely used lager strain in the world. This strain produces a distinct malty profile with some ester character and a crisp finish. A versatile strain, that is great to use with lagers or Pilsners for fermentations in the 45-55°F (8-12°C) range. It may also be used for Common beer production with fermentations at 65-68°F (18-20°C). A thorough diacetyl rest is recommended after fermentation is complete.

..1000 tak
.SMÅT er godt
har IKKE og får IKKE mobilpay
elkjr
 
Indlæg: 709
Tilmeldt: 25. sep 2011, 08:11
Geografisk sted: Ringsted

Re: Pilsener ...men med overgær ?

Indlægaf Truntebryg » 9. okt 2016, 17:40

Men er det ikke lige før at altanen passer til Lager ?

Hvis du pakker gærspanden ind i en god vinterfrakke - så midler temperaturen sig omkring min/max som pt. er omkring de 9-10C + 1 grad til gærens udvikling af varme ;-)
Brugeravatar
Truntebryg
 
Indlæg: 5108
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Geografisk sted: 4370 - Midt Sjælland

Re: Pilsener ...men med overgær ?

Indlægaf Exxon » 9. okt 2016, 18:25

Exxon
 
Indlæg: 87
Tilmeldt: 5. jan 2015, 16:25
Geografisk sted: Køge

Re: Pilsener ...men med overgær ?

Indlægaf Truntebryg » 9. okt 2016, 19:41

Ja - den lå også et sted i baghovedet ....
Brugeravatar
Truntebryg
 
Indlæg: 5108
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Geografisk sted: 4370 - Midt Sjælland

Re: Pilsener ...men med overgær ?

Indlægaf søreno » 9. okt 2016, 19:52

Brulosophy har lavet flere eksperimenter med 34/70-gæren ved varmere temperatur. Jeg har en stående med samme forsøg, men den er kun en uge gammel, så jeg ved ikke endnu hvordan det bliver.
Vh Søren

Sendt fra min Nexus 5 med Tapatalk
søreno
 
Indlæg: 1628
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted

Re: Pilsener ...men med overgær ?

Indlægaf jesperth » 9. okt 2016, 21:28

Exxon skrev:Ellers så er der denne.: http://mangrovejacks.com/collections/cr ... -yeast-10g


Den bruger jeg virkeligt meget - jeg har ellers gæringsskab med køl men jeg er ret glad for M54, den er let at styre og giver en ren neutral smag synes jeg.
jesperth
 
Indlæg: 167
Tilmeldt: 11. aug 2015, 23:31

Re: Pilsener ...men med overgær ?

Indlægaf Moesmand » 9. okt 2016, 22:30

Hmm, det lyder rigtig godt med M54, for jeg har lavet to bryg med den i weekenden og det gærer lystigt... Sorry for evt OFF topic.... DN kører fint ved en rumtemperatur på 13 grader og så er der nok 3-5 grader mere inde i grønøllet...
Moesmand
 
Indlæg: 66
Tilmeldt: 9. aug 2016, 22:47
Geografisk sted: 9000 Aalborg

Re: Pilsener ...men med overgær ?

Indlægaf RobotNinja » 10. okt 2016, 07:59

Jeg har netop lige haft en 99% Pilsner - 1% Acid Malt, igennem med California gæren.
Fermenteret ved 18c i 2 uger og cold crashed ved 13c -> 9c over 4 dage.

Den smager som de reklamere, ingen off-flavors eller overgæret noter, kan anbefale den hvis man ikke kan komme ned i de lave temperature stabilt.
Synes dog personligt den lige manglede det sidste edge, gik fra 1.050 til 1.010, ikke helt "Crisp" nok i mine øjne.

Er meget interesseret i at køre samme øl igennem igen med 34/70 - gæren, som også blev omtalt i tråden.
RobotNinja
 
Indlæg: 23
Tilmeldt: 4. feb 2015, 15:20
Geografisk sted: Brønshøj

Re: Pilsener ...men med overgær ?

Indlægaf kbaggen » 10. okt 2016, 08:45

Hej, jeg har brygget 2 pilsner nu, begge med S183 gær, men den ene gang blev det lavet som et sammenligningns-forsørk med Mangrovejacks Steam beer gær og det fungeret faktisk godt.........det var 5 liter brygget i frostbrox hen over sommeren (27 grader de dage) hvor jeg holdt den mellem 17-19 grader ved at ilægge is/fryse elementer!

http://beercalc.org/?t=135302

Så hvis du laver en godt humlet pilsner og måske også en mørk pilsner således der er lidt malt-smag til at "skjule" lidt, så kan det snildt lade sig gøre at få en pilsner type!

Faktisk har jeg tænkte lidt at en "tuborg Rå" clone med den gær måske er et godt bud.........!
kbaggen
 
Indlæg: 335
Tilmeldt: 9. nov 2007, 21:09

Re: Pilsener ...men med overgær ?

Indlægaf elkjr » 10. okt 2016, 09:59

kbaggen skrev:Hej, jeg har brygget 2 pilsner nu, begge med S183 gær, men den ene gang blev det lavet som et sammenligningns-forsørk med Mangrovejacks Steam beer gær og det fungeret faktisk godt.........det var 5 liter brygget i frostbrox hen over sommeren (27 grader de dage) hvor jeg holdt den mellem 17-19 grader ved at ilægge is/fryse elementer!

http://beercalc.org/?t=135302

Så hvis du laver en godt humlet pilsner og måske også en mørk pilsner således der er lidt malt-smag til at "skjule" lidt, så kan det snildt lade sig gøre at få en pilsner type!

Faktisk har jeg tænkte lidt at en "tuborg Rå" clone med den gær måske er et godt bud.........!



Jeg bruger ØKO-malt ..og har ca. 20 grader hvor øllet gærer ....så derfor en overgær der ligner en pils-gær mest muligt..
.SMÅT er godt
har IKKE og får IKKE mobilpay
elkjr
 
Indlæg: 709
Tilmeldt: 25. sep 2011, 08:11
Geografisk sted: Ringsted

Re: Pilsener ...men med overgær ?

Indlægaf elkjr » 10. okt 2016, 10:17

1000 tak for indlæg og gode råd
.. har fået en K-97 German Ale ....men bestiller lige en Saflager W34/70 , nu jeg alligevel skal bestille lidt Øko-malt til en Saison klon (Saison de Pipaix)
.SMÅT er godt
har IKKE og får IKKE mobilpay
elkjr
 
Indlæg: 709
Tilmeldt: 25. sep 2011, 08:11
Geografisk sted: Ringsted

Re: Pilsener ...men med overgær ?

Indlægaf Truntebryg » 10. okt 2016, 13:26

Du sku-da helt plattet med de der Saison ... bliver nok nød til at prøve det en dag. Specielt nu hvor jeg har lært at drikke hvedeøl, så man kan åbenbart godt omvendes ;-)
Brugeravatar
Truntebryg
 
Indlæg: 5108
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Geografisk sted: 4370 - Midt Sjælland


Tilbage til Løst og fast om øl og øloplevelser

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 3 gæster