Side 1 af 1

Pilsener ...men med overgær ?

: 9. okt 2016, 15:24
af elkjr
..hvilken overgær ...kan jeg bruge i stedet for en pilsenergær....har ikke mulighed for at holde temp. hvor jeg har øllet til gæring..altså der er ca. 20 grader i værelset/rummet

Re: Pilsener ...men med overgær ?

: 9. okt 2016, 15:32
af Kiilerich
Hvis du søger lidt under hvilken gærstammer der bruges til en Califonia common er jeg sikker på du får nogle svar.

Men der er jo blandt andet denne :WLP810 San Francisco Lager Yeast, http://www.whitelabs.com/yeast/wlp810-s ... ager-yeast
YEAST STRAIN: 2112, https://www.wyeastlab.com/rw_yeaststrai ... cfm?ID=131

Ellers kan du jo prøve at søge efter en Kölsch gær.

Re: Pilsener ...men med overgær ?

: 9. okt 2016, 16:15
af Truntebryg
Wyeast 2124: This Carlsberg type yeast is the most widely used lager strain in the world. This strain produces a distinct malty profile with some ester character and a crisp finish. A versatile strain, that is great to use with lagers or Pilsners for fermentations in the 45-55°F (8-12°C) range. It may also be used for Common beer production with fermentations at 65-68°F (18-20°C). A thorough diacetyl rest is recommended after fermentation is complete.

Re: Pilsener ...men med overgær ?

: 9. okt 2016, 17:20
af elkjr
Truntebryg skrev:Wyeast 2124: This Carlsberg type yeast is the most widely used lager strain in the world. This strain produces a distinct malty profile with some ester character and a crisp finish. A versatile strain, that is great to use with lagers or Pilsners for fermentations in the 45-55°F (8-12°C) range. It may also be used for Common beer production with fermentations at 65-68°F (18-20°C). A thorough diacetyl rest is recommended after fermentation is complete.
..1000 tak

Re: Pilsener ...men med overgær ?

: 9. okt 2016, 17:40
af Truntebryg
Men er det ikke lige før at altanen passer til Lager ?

Hvis du pakker gærspanden ind i en god vinterfrakke - så midler temperaturen sig omkring min/max som pt. er omkring de 9-10C + 1 grad til gærens udvikling af varme ;-)

Re: Pilsener ...men med overgær ?

: 9. okt 2016, 18:25
af Exxon
Ellers så er der denne.: http://mangrovejacks.com/collections/cr ... -yeast-10g" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Pilsener ...men med overgær ?

: 9. okt 2016, 19:41
af Truntebryg
Ja - den lå også et sted i baghovedet ....

Re: Pilsener ...men med overgær ?

: 9. okt 2016, 19:52
af søreno
Brulosophy har lavet flere eksperimenter med 34/70-gæren ved varmere temperatur. Jeg har en stående med samme forsøg, men den er kun en uge gammel, så jeg ved ikke endnu hvordan det bliver.
Vh Søren

Sendt fra min Nexus 5 med Tapatalk

Re: Pilsener ...men med overgær ?

: 9. okt 2016, 21:28
af jesperth
Exxon skrev:Ellers så er der denne.: http://mangrovejacks.com/collections/cr ... -yeast-10g" onclick="window.open(this.href);return false;
Den bruger jeg virkeligt meget - jeg har ellers gæringsskab med køl men jeg er ret glad for M54, den er let at styre og giver en ren neutral smag synes jeg.

Re: Pilsener ...men med overgær ?

: 9. okt 2016, 22:30
af Moesmand
Hmm, det lyder rigtig godt med M54, for jeg har lavet to bryg med den i weekenden og det gærer lystigt... Sorry for evt OFF topic.... DN kører fint ved en rumtemperatur på 13 grader og så er der nok 3-5 grader mere inde i grønøllet...

Re: Pilsener ...men med overgær ?

: 10. okt 2016, 07:59
af RobotNinja
Jeg har netop lige haft en 99% Pilsner - 1% Acid Malt, igennem med California gæren.
Fermenteret ved 18c i 2 uger og cold crashed ved 13c -> 9c over 4 dage.

Den smager som de reklamere, ingen off-flavors eller overgæret noter, kan anbefale den hvis man ikke kan komme ned i de lave temperature stabilt.
Synes dog personligt den lige manglede det sidste edge, gik fra 1.050 til 1.010, ikke helt "Crisp" nok i mine øjne.

Er meget interesseret i at køre samme øl igennem igen med 34/70 - gæren, som også blev omtalt i tråden.

Re: Pilsener ...men med overgær ?

: 10. okt 2016, 08:45
af kbaggen
Hej, jeg har brygget 2 pilsner nu, begge med S183 gær, men den ene gang blev det lavet som et sammenligningns-forsørk med Mangrovejacks Steam beer gær og det fungeret faktisk godt.........det var 5 liter brygget i frostbrox hen over sommeren (27 grader de dage) hvor jeg holdt den mellem 17-19 grader ved at ilægge is/fryse elementer!

http://beercalc.org/?t=135302" onclick="window.open(this.href);return false;

Så hvis du laver en godt humlet pilsner og måske også en mørk pilsner således der er lidt malt-smag til at "skjule" lidt, så kan det snildt lade sig gøre at få en pilsner type!

Faktisk har jeg tænkte lidt at en "tuborg Rå" clone med den gær måske er et godt bud.........!

Re: Pilsener ...men med overgær ?

: 10. okt 2016, 09:59
af elkjr
kbaggen skrev:Hej, jeg har brygget 2 pilsner nu, begge med S183 gær, men den ene gang blev det lavet som et sammenligningns-forsørk med Mangrovejacks Steam beer gær og det fungeret faktisk godt.........det var 5 liter brygget i frostbrox hen over sommeren (27 grader de dage) hvor jeg holdt den mellem 17-19 grader ved at ilægge is/fryse elementer!

http://beercalc.org/?t=135302" onclick="window.open(this.href);return false;

Så hvis du laver en godt humlet pilsner og måske også en mørk pilsner således der er lidt malt-smag til at "skjule" lidt, så kan det snildt lade sig gøre at få en pilsner type!

Faktisk har jeg tænkte lidt at en "tuborg Rå" clone med den gær måske er et godt bud.........!

Jeg bruger ØKO-malt ..og har ca. 20 grader hvor øllet gærer ....så derfor en overgær der ligner en pils-gær mest muligt..

Re: Pilsener ...men med overgær ?

: 10. okt 2016, 10:17
af elkjr
1000 tak for indlæg og gode råd
.. har fået en K-97 German Ale ....men bestiller lige en Saflager W34/70 , nu jeg alligevel skal bestille lidt Øko-malt til en Saison klon (Saison de Pipaix)

Re: Pilsener ...men med overgær ?

: 10. okt 2016, 13:26
af Truntebryg
Du sku-da helt plattet med de der Saison ... bliver nok nød til at prøve det en dag. Specielt nu hvor jeg har lært at drikke hvedeøl, så man kan åbenbart godt omvendes ;-)