Side 1 af 1

Rengøringsmiddler

Indlæg: 11. okt 2015, 19:54
af Biffe
Når jeg læser igennem de forskellige tråde, er der jo en vis ændring i de produkter som I bruger til at rengøre med. Jeg har selv haft problemer med et par fustager, så jeg tager min rengøring op til revurdering, så jeg vil gerne hører hvad I bruger og rækkefølgen i rengøre fustager.

Alkalisk kegclean
Syre - har jeg ikke brugt
Disinfektion Iodophor

Jeg kopierede Borg's vaskemaskine til fustager, men kegclean skummer helt tosset, så jeg kunne godt tænke mig et andet produkt.

Nogle af jer skrev i tidligere tråde at I renser med damp, men er det ikke svært at rengøre nede i fustagen?

Kenneth

Re: Rengøringsmiddler

Indlæg: 11. okt 2015, 22:54
af fjorgensen
Jeg bruger kogende vand. 1½ -2 ltr fylder jeg i fustagen, sætter låget på, lægger fustagen ned og ruller den rundt så vandet kommer hele vejen rundt, så tipper jeg den på hovedet og rejser den op. Jeg sætter en taphane på og tapper noget af vandet ud (varmen danner overryk) og så lader jeg fustagen stå med vandet i i 10-15 min. Fustagen bliver meget varm.

Re: Rengøringsmiddler

Indlæg: 12. okt 2015, 10:36
af Borg
Biffe skrev:Når jeg læser igennem de forskellige tråde, er der jo en vis ændring i de produkter som I bruger til at rengøre med. Jeg har selv haft problemer med et par fustager, så jeg tager min rengøring op til revurdering, så jeg vil gerne hører hvad I bruger og rækkefølgen i rengøre fustager.

Alkalisk kegclean
Syre - har jeg ikke brugt
Disinfektion Iodophor

Jeg kopierede Borg's vaskemaskine til fustager, men kegclean skummer helt tosset, så jeg kunne godt tænke mig et andet produkt.

Nogle af jer skrev i tidligere tråde at I renser med damp, men er det ikke svært at rengøre nede i fustagen?

Kenneth

Da jeg oprindeligt lavede corneliusvaskemaskinen var det den almindelige husholdningsopvaskemaskine jeg havde i tankerne. Den kan vaske vort service rent, uden brug af børste og skrubbe. Spulearmene er ikke til at "spule" med, men skal bare sørge for, at vaskevandet med vaskemiddel kommer rundt over det hele. Netop det der var basis for min corneliusopvaskemaskine også.
I starten benyttede jeg også almindelig brygge-rengøringsmidel men oplevede - som du - at det skummer for meget.
Igen gik mine tanker tilbage til husholdningsopvaskemaskinen. Der skummer det jo ikke. Og så var der jo ikke mange tanker til også at anvende maskinopvaskemiddel i corneliusopvaskemaskinen. Det virker lige så godt deri, er alkalisk, og skummer stort set ikke.
Vandet skal gerne være 60-70 grader for at opvaskemidlet virker bedst. Jeg har monteret et varmelegeme i spanden hvori dykpumpen står, og monteret en følerlomme. Så styres og holdes temperaturen af den favorit-termostat man nu har.
Og så anvendte jeg altid iodophor til at desinficere mine fade med.

Alt i alt en glimrende løsning, som jeg udelukkende er gået fra fordi jeg anvender noget base/syre til mine gæringstanke og brygkar, og så kunne jeg lige så godt anvende samme midler hele vejen igennem.

For mig er corneliusopvaskemaskinen den bedste løsning, da den arbejder selv, mens jeg så kan gøre noget andet. Jeg (vi) har et sted mellem 50 og 60 furtager, så jeg (vi) orker ikke at håndtere dem manuelt med damp, kogende vand, ryste, tappe af osv. I stedet står de og vasker i 15 minutter, skylles og desinficerer så i 15 minutter. Jeg har en vaskemaskine til hhv. vask og desinficering. Jeg bruger så to minutter til skyl og skift, og så arbejder maskinerne selv i 15 minutter. Og i den tid kan jeg så beskæftige mig med f.eks. at brygge en øl :-)

Re: Rengøringsmiddler

Indlæg: 21. okt 2015, 20:14
af Biffe
Borg kunne du mærke en stor forskel da du fik monteret din sprayball på version2?

Re: Rengøringsmiddler

Indlæg: 21. okt 2015, 21:50
af Borg
Biffe skrev:Borg kunne du mærke en stor forskel da du fik monteret din sprayball på version2?

Egentlig ikke. Jeg vil mene, at en fast kugle med huller i (mener at Nimbus har prøvet dem også) vil være lige så gode til fustager som de roterende.
Husk på., at det ikke er spuleeffekten der rengør, det er vaskemidlet. Spulehovedets formål er udelukkende at sikre, at vaskemidlet kommer ud i alle kroge. Og dette formål opfyldes også med er fast hovede.

Jeg har de roterende, da jeg også benytter dem i mine gæringskar og brygkar. Jeg har lavet dem med camlocks, så de kan flyttes rundt.

Re: Rengøringsmiddler

Indlæg: 22. okt 2015, 07:53
af morfmir
Jeg bruger en Mark II keg washer
https://www.maltbazaren.dk/shop/mark-ii-keg-4115p.html
Og kommer ballonrens i. Jeg lader den spule med slangens monteret i 15 minutter på ud og 5 minutter igennem ind. Efter de er spulet skyller jeg efter med varmt vand. Jeg har 75c vand i bryggeriet. Ballonrens skummer ikke.
Hvis ikke fadet skal bruges med det samme bliver det dampet når det skal bruges.

/Thomas

Re: Rengøringsmiddler

Indlæg: 23. okt 2015, 23:22
af Nimbus39
Borg skrev:Egentlig ikke. Jeg vil mene, at en fast kugle med huller i (mener at Nimbus har prøvet dem også) vil være lige så gode til fustager som de roterende.


Jep, bruger den her:
http://www.aliexpress.com/item/19MM-3-4 ... 80840.html
til 8$ er det "good value for money"
Det ser således ud uden et fad på...
SprayBall.jpg
SprayBall.jpg (180.51 KiB) Vist 5259 gange