Sure flasker.

Rengøring, rensning, vask,
Besvar
Bifrost
Indlæg: 8
Tilmeldt: 6. okt 2019, 00:44

Sure flasker.

Indlæg af Bifrost »

Hejsa.

Vi har fået et problem, som jeg ikke ved, om er flasker eller brygget.
Vi rengør faktisk kun med kogende vand, er ikke så glad for alle de kemikalier.

Men lige nu, er der noget surt i vores bryg.
Vores øl har altid være "gode", altså intet surt i dem.

Men vi har haft en del cidere som er meget sure og der har været en smag af "vitaminpille" i dem.
Nu har vi jo genbrugt flaskerne og kogt dem.

Nu er noget af øl'let blevet sur og sjovt nok, har vi brugt Gold Cara i dem alle.
Vi har også brygget øl uden den, men de er ikke blevet sure.

Så nu er spørgsmålet. Er det flaskerne der er sure eller er det Gold Care der giver denne smag eller er det Gold care der går i forbindelse med den smag, fra evt. flasken?

Vigtigst af alt. Hvordan kommer vi af med smagen og kan det gøres uden brug af kemi?
mhn
Indlæg: 439
Tilmeldt: 22. feb 2017, 16:58

Re: Sure flasker.

Indlæg af mhn »

Hvis det er flaskerne, kan i bage dem.

Jeg mener, vi giver dem 20 minutter ved 180 grader, (Det er makkeren, der plejer at gøre det. :-) )

Mvh
Morten
Mvh
Morten

Den ene af to. :-) http://mortenbryg.dk
Bifrost
Indlæg: 8
Tilmeldt: 6. okt 2019, 00:44

Re: Sure flasker.

Indlæg af Bifrost »

Jo tak.

Jeg ser hvad vi gør. Men vi har altid kogende vand i dem i over 5 min.
Så det skulle jo være nok.

På den anden side, så dræber det kun bakterier, men hvis der ligger en død edderkop i bunden, så fjerner det jo ikke smagennaf dd edderkop. Det var en metafor, - der er ikke en edderkop i alle 90 flasker ;-)

Det var bare, hvis andre havde prøvet det samme eller noget ligende.
Da jeg også har fået nogle prof. her på det sidste, som også havde noget surhed.
Og nej, jeg har fået testet mine smagsløg.
mhn
Indlæg: 439
Tilmeldt: 22. feb 2017, 16:58

Re: Sure flasker.

Indlæg af mhn »

Vi har brugt Cara Gold et par gange. Jeg husker ikke noget surt.

Ham her beskriver den ikke som sur. :-) http://maltmanden.dk/malt-guiden/" onclick="window.open(this.href);return false;

"Cara Gold (Karameltmalt) 120 ebc. (Kan udgør 20 % af opskriften)

Bidrager med en karamel-sød aroma og toffee smag. Giver øllen en brunlig farve."

Smagsløg er meget forskellige, så du kan have fat i noget der. Jeg smager ting, som bryg makkeren ikke smager og omvendt.

Har i lavet øl efter, der ikke er sure? Altså er i sikre på, i ikke har en forurening et sted i processen?

Flasken er kogt. Hvad med kapslerne f.eks.?

Der er en masse humle, der giver citrus smag. Kan det være det?

Jeg skyder bare i blinde. Jeg håber, der kommer klogere folk forbi.

Cider bliver forresten mere venligtsindede af at få Malocid. :-)
Mvh
Morten

Den ene af to. :-) http://mortenbryg.dk
Bifrost
Indlæg: 8
Tilmeldt: 6. okt 2019, 00:44

Re: Sure flasker.

Indlæg af Bifrost »

Jo, vi koger også kapslerne.

Vi ha lavet gode cidere før, men de sidste pr. gange er det gået galt.
Så jeg er bange for, at det kan være det.

Vi har brygget nogle stk. og det var blandet, så det var ikke de første og heller ikke de sidste, men blandet.

Det sjove er så, at det kun er dem med Gold Care.

Ja, det kunne være humlen, men det er også forskelligt, hvad der er i.

Det er derfor jeg står uforstående.
Så er der gæren tilbage, men der har vi brugt den samme til alle.

Det er derfr jeg mangler nogle forslag til, hvad det kan være
Bifrost
Indlæg: 8
Tilmeldt: 6. okt 2019, 00:44

Re: Sure flasker.

Indlæg af Bifrost »

Ps.

Men jo, alt bliver nu udsat for et rensemiddel og derefter en tur i ovnen.

Det bliver vi nød til.

Men bare for at sikre os, at vi ikke kommer ud i det samme igen, hvis vi ved hvad det er og kan undgå det.
Besvar

Tilbage til "Sanitet"