Gærrest gemmes i en uge?

Rengøring, rensning, vask,
Besvar
skidemajet-inc
Indlæg: 644
Tilmeldt: 1. okt 2006, 19:22
Geografisk sted: KBH Nordvest
Kontakt:

Gærrest gemmes i en uge?

Indlæg af skidemajet-inc »

Kan jeg, når jeg omstikker mit øl her i aften, lade gærresten stå i spanden en uge, hvis jeg ikke får brygget i morgen? - Jeg skal nemlig bruge gæren til næste bryg.

Jeg har tænkt mig at lade øllet løbe ned i en ny gærspand (2. fermentering) og så bare lade resten blive i, dvs. der en nok et væske lag på 2-3cm over gærresten. Det kommer til at stå ved 10-13 grader med gærlås i.
Mikkel Mohr Madsen

http://www.lokal" onclick="window.open(this.href);return false;øl.dk
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Indlæg af admin »

Jeg har gjort det før ved at koge et stort syltetøj glas og fylde gæren derover i, (så kan det snilt holde i flere uger) så kan du også rense gærspanden grundigt/desinficere den.

Jens
jakobø
Indlæg: 1796
Tilmeldt: 2. sep 2006, 10:43
Geografisk sted: 7000 fredericia
Kontakt:

Indlæg af jakobø »

jeg ville heller ikke laden den stå på gærspanden! men derimod som admin siger komme den på et skoldet syltetøjs glas! så får du mindre overflade, og eksponering til ilt.
Brygger lejlighedsvist.
skidemajet-inc
Indlæg: 644
Tilmeldt: 1. okt 2006, 19:22
Geografisk sted: KBH Nordvest
Kontakt:

Indlæg af skidemajet-inc »

Hmm ja..

Nu så jeg ellers frem til en nem løsning.
Mikkel Mohr Madsen

http://www.lokal" onclick="window.open(this.href);return false;øl.dk
jakobø
Indlæg: 1796
Tilmeldt: 2. sep 2006, 10:43
Geografisk sted: 7000 fredericia
Kontakt:

Indlæg af jakobø »

det er ikke altid den nemme løsning er den gode løsning, du kan jo løbe chancen! men som sagt jeg ville ihvertfald ikke gøre det. ellers er det jo bare at komme igang med at brygge i denne veekend! men kan sagtens brygge om natten! :-)
Brygger lejlighedsvist.
skidemajet-inc
Indlæg: 644
Tilmeldt: 1. okt 2006, 19:22
Geografisk sted: KBH Nordvest
Kontakt:

Indlæg af skidemajet-inc »

Nu har jeg puttet det meste af gæren i et syltetøjsglas, så det er klar til næste weekend.

Ja, det kan man sikkert, men jeg foretrækker nu at gøre det om dagen.
Mikkel Mohr Madsen

http://www.lokal" onclick="window.open(this.href);return false;øl.dk
ziggystardust
Indlæg: 74
Tilmeldt: 23. okt 2006, 19:09
Geografisk sted: Århus
Kontakt:

Indlæg af ziggystardust »

Hehe.
Jeg har ihvertfald prøvet at brygge sent om aftenen... Ikke det bedste resultat når man er træt og glemmer vigtige ting under processen. :D
Monkeybrew... We just love beer.
jakobø
Indlæg: 1796
Tilmeldt: 2. sep 2006, 10:43
Geografisk sted: 7000 fredericia
Kontakt:

Indlæg af jakobø »

dem glemmer jeg lige meget om det er sent eller ej! så det gør ikke den store fiorskel for mig.
Brygger lejlighedsvist.
skidemajet-inc
Indlæg: 644
Tilmeldt: 1. okt 2006, 19:22
Geografisk sted: KBH Nordvest
Kontakt:

Indlæg af skidemajet-inc »

Update af den kedelige slags!

Jeg stak som sagt om og øllet smagte faktisk rigtig godt, jeg tog en del gær fra, som jeg puttede i et syltetøjsglas.
I går bryggede jeg så næste batch og tilsatte gære fra syltetøjsglasset. Indholdet lugtede af champagne og smagte lidt friskt i det, gæren/bundfaldet smagte derimod meget stærkt, sådan surt i det.
Til min store forbavselse var øllet, som stod på 2. fermentering blevet fourenet, og smagte meget surt.

Mit spørgsmål er så om i tror at det batch, som jeg tilsatte gæren, som beskrevet over, er i fare for samme fourening?

Højst 2 timer efter tilsætning af gær var der 4-5 cm skum på øllet, der var brunt og lignede alm. gærskum.
Mikkel Mohr Madsen

http://www.lokal" onclick="window.open(this.href);return false;øl.dk
Besvar

Tilbage til "Sanitet"