Kan jeg, når jeg omstikker mit øl her i aften, lade gærresten stå i spanden en uge, hvis jeg ikke får brygget i morgen? - Jeg skal nemlig bruge gæren til næste bryg.
Jeg har tænkt mig at lade øllet løbe ned i en ny gærspand (2. fermentering) og så bare lade resten blive i, dvs. der en nok et væske lag på 2-3cm over gærresten. Det kommer til at stå ved 10-13 grader med gærlås i.
Gærrest gemmes i en uge?
-
- Indlæg: 644
- Tilmeldt: 1. okt 2006, 19:22
- Geografisk sted: KBH Nordvest
- Kontakt:
-
- Indlæg: 644
- Tilmeldt: 1. okt 2006, 19:22
- Geografisk sted: KBH Nordvest
- Kontakt:
-
- Indlæg: 644
- Tilmeldt: 1. okt 2006, 19:22
- Geografisk sted: KBH Nordvest
- Kontakt:
-
- Indlæg: 74
- Tilmeldt: 23. okt 2006, 19:09
- Geografisk sted: Århus
- Kontakt:
-
- Indlæg: 644
- Tilmeldt: 1. okt 2006, 19:22
- Geografisk sted: KBH Nordvest
- Kontakt:
Update af den kedelige slags!
Jeg stak som sagt om og øllet smagte faktisk rigtig godt, jeg tog en del gær fra, som jeg puttede i et syltetøjsglas.
I går bryggede jeg så næste batch og tilsatte gære fra syltetøjsglasset. Indholdet lugtede af champagne og smagte lidt friskt i det, gæren/bundfaldet smagte derimod meget stærkt, sådan surt i det.
Til min store forbavselse var øllet, som stod på 2. fermentering blevet fourenet, og smagte meget surt.
Mit spørgsmål er så om i tror at det batch, som jeg tilsatte gæren, som beskrevet over, er i fare for samme fourening?
Højst 2 timer efter tilsætning af gær var der 4-5 cm skum på øllet, der var brunt og lignede alm. gærskum.
Jeg stak som sagt om og øllet smagte faktisk rigtig godt, jeg tog en del gær fra, som jeg puttede i et syltetøjsglas.
I går bryggede jeg så næste batch og tilsatte gære fra syltetøjsglasset. Indholdet lugtede af champagne og smagte lidt friskt i det, gæren/bundfaldet smagte derimod meget stærkt, sådan surt i det.
Til min store forbavselse var øllet, som stod på 2. fermentering blevet fourenet, og smagte meget surt.
Mit spørgsmål er så om i tror at det batch, som jeg tilsatte gæren, som beskrevet over, er i fare for samme fourening?
Højst 2 timer efter tilsætning af gær var der 4-5 cm skum på øllet, der var brunt og lignede alm. gærskum.