Hardcore rengøring af plastspande

Rengøring, rensning, vask,
Besvar
Jonas
Indlæg: 203
Tilmeldt: 20. mar 2007, 15:51
Geografisk sted: Sorgenfri
Kontakt:

Hardcore rengøring af plastspande

Indlæg af Jonas »

Kender I det at man opdager en tynd hvid hinde..............

Nå, jeg vil ikke gøre jer bange, men hvilke rengøringsmidler kan man anvende til plastspande, hvis man vil være sikker på at slå evt. "overvintrende" infektioner ihjel??

Kogende vand er vel ude mærket men i en 30 L spand forslår det jo som skrædder i helvede???
Jonas, Bryggeren på Kronebakken
http://www.kronebryg.dk
Veritas
Indlæg: 139
Tilmeldt: 9. aug 2006, 18:07
Geografisk sted: Silkeborg/Odense
Kontakt:

Indlæg af Veritas »

Jeg vil bare forslå en alm. grundig rengøring, efterfulgt af en gang desinfektionsmiddel, idophor eller brintoverilte, muligvis i en lidt højere koncentration end normalt. Lad det stå en times tid eller to og sørg for at det kommer rundt over det hele.
Hvis du har sørget for at alt det skidt du kan se med øjet er væk, så skal desinfektionsmidlet nok klare resten.
-Jesper
http://www.silkeborg-bryghus.dk
Homer no function beer well without
Mr. P
Indlæg: 723
Tilmeldt: 14. jun 2006, 13:38
Geografisk sted: Odense

Indlæg af Mr. P »

- og husk at komme ind i alle "krinkelkroge", f.eks. kanterne hvor spand og låg mødes, ligesom en evt. tappehane bør afmonteres, skilles ad, renses grundigt og desinficeres.
mvh Poul
www.ohbl.dk
Jonas
Indlæg: 203
Tilmeldt: 20. mar 2007, 15:51
Geografisk sted: Sorgenfri
Kontakt:

Indlæg af Jonas »

Hmmm,

intet nyt. Jeg har faktisk stået og børstet med ren jod og ren klorin (dog ikke samtidigt - selvom det kunne forklare et eller andet!) og det hjalp ikke. Jeg bruger oven i købet spande uden taphane!

Jeg må vel bare forsøge mig med kogende vand igen.
Jonas, Bryggeren på Kronebakken
http://www.kronebryg.dk
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Indlæg af admin »

Hvordan køler du urten ned ?

Jens
Jonas
Indlæg: 203
Tilmeldt: 20. mar 2007, 15:51
Geografisk sted: Sorgenfri
Kontakt:

Indlæg af Jonas »

Chiller - i spanden!

Chiller koger med 1-2 minutter. jeg er ret sikker på at det indtil videre(!) er i samme spand, jeg har haft besøg, men det kunne vel finde på at brede sig, det skidt.
Jonas, Bryggeren på Kronebakken
http://www.kronebryg.dk
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Indlæg af admin »

Eller noget basisk og syre bag efter.

Jens
Jonas
Indlæg: 203
Tilmeldt: 20. mar 2007, 15:51
Geografisk sted: Sorgenfri
Kontakt:

Indlæg af Jonas »

Jeg er lidt nervøs for mit afløb - vil det være nok at skylle efter med vand? og i givet fald, hvilke syrer og hvilke baser og hvilken blanding - plastiken skal jo også gerne holde og fortsat være food grade!
Jonas, Bryggeren på Kronebakken
http://www.kronebryg.dk
Brugeravatar
vejgaardzoo
Indlæg: 210
Tilmeldt: 22. aug 2008, 07:00
Geografisk sted: Nøvling (9260)

Indlæg af vejgaardzoo »

Det lyder til, at din spand er nærmest forpestet.

Ville det ikke være bedre for både din tegnebog og miljøet, hvis du bare smed den væk og købte en ny?

[Edit] ... men du skal selvfølgelig også have fundet ud af, hvor skidtet kommer fra...
JakobVels
Indlæg: 222
Tilmeldt: 9. dec 2007, 20:02
Geografisk sted: 2800

Indlæg af JakobVels »

Veritas skrev:Jeg vil bare forslå en alm. grundig rengøring, efterfulgt af en gang desinfektionsmiddel, idophor eller brintoverilte, muligvis i en lidt højere koncentration end normalt.
Sørg for at anvende desinfektionsmidlerne i de foreskrevne koncentrationer.

Jeg læste et sted at mikrober har det med at kapsle sig inde i harske miljøer. Derfor er koncentrationen på et middel netop fastlagt så det er stærk nok til at slå mikroberne i hjel - men stadigvæk så mildt at mikroberne lader det farlige stof passere gennem cellevæggen.

Mvh
Jakob
Veritas
Indlæg: 139
Tilmeldt: 9. aug 2006, 18:07
Geografisk sted: Silkeborg/Odense
Kontakt:

Indlæg af Veritas »

Idophor kan bruges både i en "no-rinse" og en "rinse" udgave. Jeg kan ikke præcis huske hvor mange ppm vi snakker om, men det er 2,5 ml pr. 10 liter vand for "no-rinse" og 5 ml pr. 10 liter for "rinse" udgaven. Så det kan altså variere.

Forskellige desinfektionsmiddler virker på forskellige måder, men det er dog korrekt at der findes sporedannende bakterier der kan være vansklige at slippe af med, dog ikke umulige.

Jeg vil tro, at de anførte koncentrationer er lavet med henblik på at få et max. kimdrab med min. smags fejl i produktet eller uønskede kemiske bivirkninger.
-Jesper
http://www.silkeborg-bryghus.dk
Homer no function beer well without
Brugeravatar
Erfurt
Indlæg: 181
Tilmeldt: 21. mar 2007, 23:39
Geografisk sted: Juelsminde

Indlæg af Erfurt »

Du skriver at du koger chilleren med i 1-2 min. I mine øjne er det alt for kort tid. Har læst et eller andet sted at det min. skal være 10-15 min. Måske stammer det derfra

Hilsen Jan
Besvar

Tilbage til "Sanitet"