admin skrev:Jan paul er varm fortaler for at starte sin mæskning ved 35°C grundet zink og gær propageringen, måske det er et hint.
Lyder interessant! Nogen der har en ide til en mæske profil hvor dette indgår?
Eller køre vi efter "KISS" princippet?
Med hensyn til smagsprofilen, som Truntebryg henviser til hvordan vil i så mæske?
Super, ser lige om tiden bliver til at få brygget Mørk Guld også.
Dit nederste link kan jeg ikke få til at virke.
Hvad er grunden til at du har valgt 2 typer cara malt?
Jeg har lagt din Aurum opskrift ind i Beersmith. (link i bunden)
Truntebryg skrev:Da Aurum minder så meget om min Oktoberfest, så bliver der helt sikkert lavet en kopi af den. Jeg ændre gerne de få %'er malt, og vil gerne bruge en Munish Lager gær 2308 fra Wyeast. (9-13° C)
Det er super super fadøl !!!
Herligt jo flere desto bedre!
Har du et link til din opskrift?
Jorkim skrev:Måske kunne vi dele en beersmith opskrift.. så brygger vi ud fra samme rammer.. Jeg har skrevet en ind i BS, men ved ikke om den er helt rigtig..
Jeg har skrevet Kofoeds opskrift ind i BS, men ved ikke hvilken vi tager?
morfmir skrev:
Du kan gære den med en WLP001 som er en meget ren gær hvis den bliver gæret med 15c.
/Thomas
Herligt! Det tager jeg med i mine ovevejelser :-)
Truntebryg skrev:Aurum har en dyb gylden farve og ren hvid skumhat. Duften bærer præg af frugt, korn og humle. Smagen er udpræget mild og rummer nuancer af honning, kamille og korn.
Undergæret. Alc. 5,5 % vol.
Smagen er mild, men fyldig, i smagen kommer gæren også frem og giver nogle associationer til korn. Øllen slutter af med en smule bitterhed efterfulgt af en sødlig eftersmag.
Perle er helt sikkert bitterhumle, men jeg er lidt usikker på om Tattnanger eller Mittlefruh er smagshumle / aroma humle.
Jeg har personligt aldrig arbejdet med Hallertauer humle, så er lidt på bar bund her! andre der er enig med Truntebryg?
Mvh.
Rune Hansen
"Det er ikke størrelsen på dit udstyr det kommer an på, men hvor tit du bruger det...