Inis & Gun klon
Redaktør: Co-Admin
Inis & Gun klon
Ja, så skal der brygges i morgen - 1. forsøg på at lave en Inis & Gun klon. Jeg har "stjålet" forsøget fra amerikansk forum og oversat det til liter/gram. Ifølge bryggeren blev den spot on smagsmæssigt
Til et planlagt 43 liters bryg har jeg:
Maris Otter Pale Malt - 12 kg
Chokolade malt - 230 gr
Roasted Barley - 30 gr.
Fuggle - 45 gr
Scottish 1728 Wyeast
(Angående Roasted Barley kunne jeg se på amerikanerens forsøg at han overvejede at droppe det da det gav en lidt for mørk farve - Jeg har skåret det ned til 30 gr. så kunne måske helt have udeladt det... men nu ryger det med).
Bryg:
Mæskning: 60 min. ved 68 grader
Efter endt mæskning tager jeg 7,5 liter af urten fra og koger den separat til den er reduceret til ned til knapt 2 liter - dette skulle give en god karamelsmag. (Planen var at tilføje ca. 7 liter "ekstra" mæskevand - dvs hvad der svarer til et tiltænkt 50 liters bryg, som så opvejer at jeg snupper de ca. 7,5 liter til karamelisering) Jeg agter at smide de 2 liter i, i løbet af urtkogningen.
Urtkogning: 60 min.
OG1065
Lade det stå 4 uger i 1. fermentering. Omstikke og tilføje 125 egechips (amerikansk mellemristede) og lade det stå 8 - 12 dage og derefter på flaske.
Hvis der er nogle gode råd inden brygdagen i morgen så sig endelig til :-)
I øvrigt vedr malten: Tror I der ville være den store forskel om jeg brugte Munchner eller Pils i stedet for Marris Otter Pale malt? Det bliver Marris Otter denne gang men blot til evt. andet bryg hvis det skulle vise sig at blive en succes
Til et planlagt 43 liters bryg har jeg:
Maris Otter Pale Malt - 12 kg
Chokolade malt - 230 gr
Roasted Barley - 30 gr.
Fuggle - 45 gr
Scottish 1728 Wyeast
(Angående Roasted Barley kunne jeg se på amerikanerens forsøg at han overvejede at droppe det da det gav en lidt for mørk farve - Jeg har skåret det ned til 30 gr. så kunne måske helt have udeladt det... men nu ryger det med).
Bryg:
Mæskning: 60 min. ved 68 grader
Efter endt mæskning tager jeg 7,5 liter af urten fra og koger den separat til den er reduceret til ned til knapt 2 liter - dette skulle give en god karamelsmag. (Planen var at tilføje ca. 7 liter "ekstra" mæskevand - dvs hvad der svarer til et tiltænkt 50 liters bryg, som så opvejer at jeg snupper de ca. 7,5 liter til karamelisering) Jeg agter at smide de 2 liter i, i løbet af urtkogningen.
Urtkogning: 60 min.
OG1065
Lade det stå 4 uger i 1. fermentering. Omstikke og tilføje 125 egechips (amerikansk mellemristede) og lade det stå 8 - 12 dage og derefter på flaske.
Hvis der er nogle gode råd inden brygdagen i morgen så sig endelig til :-)
I øvrigt vedr malten: Tror I der ville være den store forskel om jeg brugte Munchner eller Pils i stedet for Marris Otter Pale malt? Det bliver Marris Otter denne gang men blot til evt. andet bryg hvis det skulle vise sig at blive en succes
Re: Inis & Gun klon
wow der var lige en øl jeg ikke havde hørt om
hvordan er smagen i den
hvordan er smagen i den
Re: Inis & Gun klon
Den har meget karakteristiske toner af karamel / egefade - dog ikke for meget sødme. Rigtig god øl hvis du spørger mig :-)
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Inis & Gun klon
Hmm - lyder da som et anderledes bryg. (specielt når jeg ligger inde med noget ege chips)
Det lader til at den skal smage af karamel ... så der skal vel bare en del Cara malt i ?? Ved godt at den bliver lidt mørkere, men gør det noget ?
DMG's lys og mørk Karamel malt, smager ret meget af karamel - nogen gange lidt for meget, efter en del lagring. Det med kun 3-5 %
Det lader til at den skal smage af karamel ... så der skal vel bare en del Cara malt i ?? Ved godt at den bliver lidt mørkere, men gør det noget ?
DMG's lys og mørk Karamel malt, smager ret meget af karamel - nogen gange lidt for meget, efter en del lagring. Det med kun 3-5 %
Re: Inis & Gun klon
den findes både i en rumcask og en whiskeycask (afhængig af om den har lagt i rom eller whiskey fade) romcask er på min top 5 liste over bedste øl.
Rene "Den Glade Brygger" Sørensen
Inis & Gun klon
Nej... Smagen er vel vigtigere end farven
Angående deres rom / whiskey udgaver havde jeg overvejet at tage 10 L af brygget og tilføje dem egechips som har ligget i lage af rom
Angående deres rom / whiskey udgaver havde jeg overvejet at tage 10 L af brygget og tilføje dem egechips som har ligget i lage af rom
Re: Inis & Gun klon
hvor får i de egechips? - jeg har gjort det at jeg har lavet en mild Engelsk Brownale hvor jeg har tilsat 1 ml rom pr liter øl ved omstikning.
Rene "Den Glade Brygger" Sørensen
Inis & Gun klon
Jeg har købt mine her http://www.vin-og-vinudstyr.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
Bemærk at du kan både få mellem og hårdt ristede
Jeg ved også at der er nogen der laver dem selv og giver dem en tur I ovnen
Bemærk at du kan både få mellem og hårdt ristede
Jeg ved også at der er nogen der laver dem selv og giver dem en tur I ovnen
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Inis & Gun klon
og her: http://www.vinmager.dk/search.php?order ... uery=chips" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Co-Admin
- Indlæg: 1878
- Tilmeldt: 7. jan 2011, 19:50
- Geografisk sted: Horsens (Brædstrup)
Sv: Inis & Gun klon
hvilken skod øl.. smager som om at de bare har hældt rum i deres øl.. læg mærke til at deres øl er i klare flasker.. der bliver lavet mange andre rum og whisky øl som er gode..
Brew Strong
Nikolaj
Nikolaj
Inis & Gun klon
Har du smagt den "Originale"? - den er jo bare lageret på nye fade dvs ingen rom eller whisky toner
Re: Inis & Gun klon
nu er smag jo svær at diskutere så at kalde det en skod øl syntes jeg egentligt er upassende, personligt er jeg ikke til hvedeøl, med det gør da ikke hvedeøl til skodøl - mht flasken er jeg enig i at det er sært at den er klar.
Rene "Den Glade Brygger" Sørensen
-
- Co-Admin
- Indlæg: 1878
- Tilmeldt: 7. jan 2011, 19:50
- Geografisk sted: Horsens (Brædstrup)
Re: Inis & Gun klon
Du har helt ret og min "super" indlæg var helt upassene og lavet på øl festivalen Undskyld!!Tryfuss skrev:nu er smag jo svær at diskutere så at kalde det en skod øl syntes jeg egentligt er upassende, personligt er jeg ikke til hvedeøl, med det gør da ikke hvedeøl til skodøl - mht flasken er jeg enig i at det er sært at den er klar.
Men det er ikke en god øl, den har rigtig sprittet smag af rum, ingen balance. Det kan jo være jeg har smagt en "dårlig" øl men det er nok til jeg ikke vil købe den igen..
Held og lykke med klonen, ideen er meget god med den type øl..
Måske kunne man tag 20 egetræ 2x2x2 cm/stk ligge dem i rum eller whisky, derefter komme træet i øllet i 6 til 8 uger så tro jeg det bliver en mega god øl
Brew Strong
Nikolaj
Nikolaj
Re: Inis & Gun klon
Efter at have læst denne tråd købte jeg en i netto, og jeg må indrømme at jeg havde forventet en bedre øl.
Den smager sådan set fint nok når man drikker den, men fornemmelsen af "Rom og cola" man får i eftersmagen gør den til en skuffende oplevelse efter min smag.
Men den kan jo være udgangspunkt for en videreudvikling af en god RumAle eller lign.
Den smager sådan set fint nok når man drikker den, men fornemmelsen af "Rom og cola" man får i eftersmagen gør den til en skuffende oplevelse efter min smag.
Men den kan jo være udgangspunkt for en videreudvikling af en god RumAle eller lign.
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Inis & Gun klon
Jeg synes I skal prøve den originale... Dvs den er ikke lageret I hverken rom eller whiskey casks