Paulaner salvator

Redaktør: Co-Admin

Besvar
Mikkelroskilde
Indlæg: 162
Tilmeldt: 17. feb 2015, 17:05

Paulaner salvator

Indlæg af Mikkelroskilde »

Hey medbyggere.

Jeg og min brygkammerart, er netop faldet og denne fantastiske skønhed fra Paulaner, nemlig deres doppelbock salvator.

Og vi ville egentlig gerne brygge den selv, da vi begge syntes at den er fantastisk.


Er der nogen der har prøvet at brygge den?

Og har en opskrift og et mæskeprogram? :)
Brugeravatar
Stensgaard
Indlæg: 864
Tilmeldt: 19. maj 2013, 23:01
Geografisk sted: Nustrup, Vojens

Re: Paulaner salvator

Indlæg af Stensgaard »

Det er bestemt en fremragende øl. Jeg har et par gange prøvet at brygge bock og dobbeltbock, men helt ærligt er det ikke noget, jeg gider bruge en masse kræfter på, fordi Salvator alligevel er den ultimative, og kan købes syd for grænsen til 150 kroner for en kasse.

Til jeres spørgsmål: Jeg har ikke en god opskrift - mine versioner kan ikke måle sig med Salvator.
Ølsmagning i hele Danmark efter dine ønsker: https://Humlesmagning.dk
Mikkelroskilde
Indlæg: 162
Tilmeldt: 17. feb 2015, 17:05

Re: Paulaner salvator

Indlæg af Mikkelroskilde »

Ja det har du ret i! ;)

Men hvis man ser det sådan er der jo ikke mange øl der kan betale sig at lave :)

Jeg syntes det fede er at man kan kalde det sin egen. ;)
Brugeravatar
ThomasM
Indlæg: 200
Tilmeldt: 5. feb 2014, 19:09
Geografisk sted: Nordjylland, ulsted

Re: Paulaner salvator

Indlæg af ThomasM »

Har du prøvet google. prøv med "paulaner salvator clone" eller "paulaner salvator recipe"
/Thomas
Brugeravatar
Stensgaard
Indlæg: 864
Tilmeldt: 19. maj 2013, 23:01
Geografisk sted: Nustrup, Vojens

Re: Paulaner salvator

Indlæg af Stensgaard »

Mikkelroskilde skrev:Ja det har du ret i! ;)

Men hvis man ser det sådan er der jo ikke mange øl der kan betale sig at lave :)

Jeg syntes det fede er at man kan kalde det sin egen. ;)
Jojo, bestemt.
Ølsmagning i hele Danmark efter dine ønsker: https://Humlesmagning.dk
Mikkelroskilde
Indlæg: 162
Tilmeldt: 17. feb 2015, 17:05

Re: Paulaner salvator

Indlæg af Mikkelroskilde »

Ja har søgt på nettet. Har kun fundet denne.

Nogen der har prøvet den?

Er der nogle særlige forbehold man skal gøre når man vi brygge en ægte tysk doppelbock?

Har kun brygger et par weissbier og Brown ale før, så er stadig ny ;)
Vedhæftede filer
image.jpg
image.jpg (132.57 KiB) Vist 15318 gange
Brugeravatar
Stensgaard
Indlæg: 864
Tilmeldt: 19. maj 2013, 23:01
Geografisk sted: Nustrup, Vojens

Re: Paulaner salvator

Indlæg af Stensgaard »

Hvis du har brygget weissbier, kan du også følge en opskrift på en dobbeltbock. Det eneste, du skal være opmærksom på, hvis du ikke har prøvet det før, er undergæren. Der skal mere gær til, end der skal med overgær, og det er vigtigt, at du har styr på gæringstemperaturen.

Hvis du ikke har mulighed for at gære koldt, kan du lave en OK bock-erstatning med S-04 gæren. Det vil så blive en ale, men med den rigtige maltsammensætning kan det smage lidt af bock alligevel.
Ølsmagning i hele Danmark efter dine ønsker: https://Humlesmagning.dk
Brugeravatar
kimognicklas
Indlæg: 1961
Tilmeldt: 25. okt 2011, 00:07
Geografisk sted: Rødekro Sønderjylland

Re: Paulaner salvator

Indlæg af kimognicklas »

Nu har den jo fået temmelig meget ros, så jeg købte lige 3 i fleggaard
Mikkelroskilde
Indlæg: 162
Tilmeldt: 17. feb 2015, 17:05

Re: Paulaner salvator

Indlæg af Mikkelroskilde »

Har lige bestil en pakke wyeast gær. Og den er til 19 liter og ville 20 liter ca. Ligesom i opskriften.

Jeg tænker dog om man ikke kunne tilføje 20 gram irisk Moss til sidst? Ligesom den originale salvator er :)
Brugeravatar
Nimbus39
Indlæg: 3392
Tilmeldt: 27. jun 2010, 10:52
Geografisk sted: Greve (Mosede Strand)
Kontakt:

Re: Paulaner salvator

Indlæg af Nimbus39 »

Dobbekbock er efter min mening den sværeste tyske øltype at brygge, men når det går godt går det rigtig godt :-)
En vigtig ting er en god bred maltprofil, ofte er der flere malte i end man lige tror, dekoktionsmæskning med trin i hver dekoktion gør det til en lang mæskning, undergæren skal pitches i ret store mængder (op til fire gange mere end en pale ale) , vandprofilen for München er lidt tricky at ramme da der faktisk ikke er god balance i deres vand (ja, dobbelbock er ikke fra Einbeck men München) endelig er humlebitterheden lidt svær for den må ikke være specielt tydelig men øllen er ikke nødvendigvis specielt vinøs.

Men kast dig ud i det, det skal nok blive en god øl, men en klon skal du nok ikke forvente i de første forsøg...
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Mikkelroskilde
Indlæg: 162
Tilmeldt: 17. feb 2015, 17:05

Re: Paulaner salvator

Indlæg af Mikkelroskilde »

Tak for det.

Hvad mener du med pitches??

Vand havde vi tænkt os at bruge alm. Kildevand ;)

Tænkt om du havde et bud på hvor meget sukker der skal bruges til karboneringen?

Og er det rigtigt forstået at de to typer humle der skal bruges, begge skal i i de 60 min. Humlen skal koges? :)

Her er et billede af opskriften
Vedhæftede filer
image.jpg
image.jpg (132.57 KiB) Vist 15227 gange
Brugeravatar
Nimbus39
Indlæg: 3392
Tilmeldt: 27. jun 2010, 10:52
Geografisk sted: Greve (Mosede Strand)
Kontakt:

Re: Paulaner salvator

Indlæg af Nimbus39 »

Pitches = tilsættes, hældes i...
Du kan beregne hvor meget gær du skal bruge her: http://www.mrmalty.com/calc/calc.html" onclick="window.open(this.href);return false;
(Uden starter skal du bruge 6,3 pakker til 20 liter ved en OG på 1.085 Öe)
Du kunne lave en simpel pilsner på gæren først og så genbruge gærkagen til din klon, på den måde ville du få gær nok.

Jeg ville være lidt skeptisk overfor den opskrift, der er nogle meget mørke malte i, og man skal være meget forsigtig med dem for stilarten beskrives således
Vinøs med islæt af tørrede frugter og chokolade. Maltsødme med islæt af chokolade dominerer, men øllen må ikke være vammel.
Højt alkoholindhold. Bitterhumlen øges med urtstyrken. Lav humlebitterhed og smag uden humleduft.
Frugtestere er normalt forekommende på lavt til moderat niveau.
Bitterhed fra ristet malt må ikke smages.
Så jeg ville nok udelade Chocolate og Black, og så bare koge den længere tid for at få den mørk nok.

Du kan se den jeg vandt sølv med ved DM her: http://haandbrygforum.dk/viewtopic.php?f=74&t=5573" onclick="window.open(this.href);return false;
Ikke at den smager som en Salvator, men bedømmelsen og opskriften tilsammen kan måske give dig en bedre viden/ide om stilarten.
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Mikkelroskilde
Indlæg: 162
Tilmeldt: 17. feb 2015, 17:05

Re: Paulaner salvator

Indlæg af Mikkelroskilde »

Okay. Kan ikke lige åbne det på min iPhone.

Men på se wyeast pakker, står der at de skulle kunne klare op til 19 liter.

Så hvis man nu halvere potionen, burde det vel være nok ;)
Mikkelroskilde
Indlæg: 162
Tilmeldt: 17. feb 2015, 17:05

Re: Paulaner salvator

Indlæg af Mikkelroskilde »

Jeg syntes når jeg køre rundt på div. Udenlandske sider at deres bud på en clon minder meget om denne.

Fandt dog denne her - http://www.theweissguysbrewclub.com/ind ... vonB&id=63" onclick="window.open(this.href);return false;

Denne her er dog på tysk, men minder meget syntes jeg - http://hobbybrauer.de/modules.php?name= ... d&tid=9633" onclick="window.open(this.href);return false;

Lyder den bedre i experternes hoved? ;)
Besvar

Tilbage til "klon opskrifter"