Hvilken øltype?

Dette forum vil indeholde opskrift filer opdelt efter BJCP lavet i Beersmith 1 format : .bms og Beersmith 2 format .bmsx dog altid mindst .bms
Der må gerne spørges til opskriften i indlæggene.

Redaktør: Co-Admin

Hvilken øltype?

Indlægaf sune0217 » 15. sep 2015, 13:33

Hej
Hvilken øl-type bliver dette?

Vienna 7 ebc 2500g
Pilsner 3 ebc 1500g
Munich 20 ebc 1000g
Munich 14 ebc 500g
Cara Crystal 120 ebc 500g
Oat malt 3 ebc 150g
Chocolate 900 ebc 50g

Cascade 6.0 30g 60 min
Cascade 6.0 30g 45 min
Cascade 6.0 20g 5 min

Gær: Bohemian Lager

30 EBC- 30 IBU- OG 1060- 5,9%

Vh Sune
sune0217
 
Indlæg: 1
Tilmeldt: 10. sep 2015, 09:58

Re: Hvilken øltype?

Indlægaf MonkeyBrew » 15. sep 2015, 14:17

Oktoberfest/Märzen?
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk

Mæsketemperature for stilarterne:

viewtopic.php?f=7&t=9792&p=85351&hilit=m%C3%A6sketemperature#p85351
Brugeravatar
MonkeyBrew
 
Indlæg: 4413
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Hvilken øltype?

Indlægaf Nimbus39 » 15. sep 2015, 14:19

Måske en Vienna Lager agtig ting....
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Brugeravatar
Nimbus39
 
Indlæg: 3386
Tilmeldt: 27. jun 2010, 09:52
Geografisk sted: Greve (Mosede Strand)

Re: Hvilken øltype?

Indlægaf søreno » 15. sep 2015, 14:40

Hvis du følger øldommerforeningens stilarter, passer den på moderne mørk lager. Den passer ikke på de klassiske lagertyper med cascade i.
Det bliver sikkert en fin øl. Jeg ville mæske til den lave side og flytte noget mere af humlen til slutningen af kogningen.

Vh Søren

Sendt fra min Nexus 5 med Tapatalk
søreno
 
Indlæg: 1678
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted

Re: Hvilken øltype?

Indlægaf Borg » 16. sep 2015, 19:17

Jeg ville dele 45 min humlen i to, og lægge halvdelen i hhv 60 min og 5 min humlen.
Mæske lavt som Søren skriver men samtidig mere bitterhumle til at opveje restsødmen fra cara malten. Og mere humle til sidst for at få citra smagen mere med fra Cascaden.
Brugeravatar
Borg
 
Indlæg: 4445
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Hvilken øltype?

Indlægaf søreno » 16. sep 2015, 20:56

Jeg er enig med Borg i, at den må gerne få lidt mere bitterhed med så meget cara. Og så resten i slutningen. Jeg er tilhænger af kun to tilsætninger i langt de fleste tilfælde. 60 min og flame out, dvs ved 0 min.
Vh Søren

Sendt fra min Nexus 7 med Tapatalk
søreno
 
Indlæg: 1678
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted

Re: Hvilken øltype?

Indlægaf Broder Jacob » 18. sep 2015, 05:31

Måske en "dunkel"


Sent from my iPhone using Tapatalk
Øl= en masse i en energisk fart
Omregnet
En masse øl i en fart= energi
Brugeravatar
Broder Jacob
 
Indlæg: 466
Tilmeldt: 4. okt 2013, 18:33
Geografisk sted: Holbækvej 173, 4440 Mørkøv

Re: Hvilken øltype?

Indlægaf Christian » 18. sep 2015, 11:20

Moderne mørk lager er også mit bud.
Brugeravatar
Christian
 
Indlæg: 362
Tilmeldt: 29. sep 2006, 09:18
Geografisk sted: Vestbjerg, 9380


Tilbage til BJCP Opskrifter

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst

cron