Hjælp til opskrift på Guinness

Dette forum vil indeholde opskrift filer opdelt efter BJCP lavet i Beersmith 1 format : .bms og Beersmith 2 format .bmsx dog altid mindst .bms
Der må gerne spørges til opskriften i indlæggene.

Redaktør: Co-Admin

Hjælp til opskrift på Guinness

Indlægaf kjeldson » 12. mar 2016, 21:00

Hejsa er der nogle der kender en god opskrift på en klon af Guinness som er god der er jo mange at vælge imellem på beer calc
Mvh Kjeld
Senest rettet af kjeldson 13. mar 2016, 09:52, rettet i alt 1 gang.
kjeldson
 
Indlæg: 80
Tilmeldt: 16. feb 2016, 18:56

Re: Hjælp til opskrift

Indlægaf søreno » 12. mar 2016, 22:14

Det her er ikke et helt dårligt bud: https://byo.com/recipes-tag/item/3024-g ... ught-clone

Det er lidt svært at ramme præcist fordi Guinness har en lille smule syrlighed i øllen. Der er et bud på forneden, hvordan man kan gøre det. Man kan evt. også tilsætte en smule mælkesyre eller bruge noget surmalt.
Jeg ville starte med at brygge en uden fiksfakserier og sammenligne med originalen. Så kan du justere derfra.

Husk, at du ikke kan lave det bløde nitrogenskum i et almindeligt håndbrygsetup. Du kan godt købe nitrogen som håndbrygger også, men det er nok at gå lige lovligt meget all in på første forsøg ;-)

VH
Søren
søreno
 
Indlæg: 1669
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted

Re: Hjælp til opskrift

Indlægaf Truntebryg » 13. mar 2016, 07:48

Interessant læsning SørenO - vidste faktisk ikke at det var så kompliceret at lave en Guinness...

Til Keldsen - kan du ikke tilføje ordet "Guinness" til overskriften. Så er det lidt nemmere at søge fornuftigt og finde svaret igen (om en 2-3 år)

Ang. Guinness, så skulle jeg da også i starten af min bryg karriere lave en sådan klon. Valget var en Oarmeal stout som var rimelig let at gå til.

Da den ellers var ved at være drikkelig, blev der indkøbt Guinness og der skulle smages ;-)

Aldrig er jeg blevet så skuffet over et bryg som den dag - vi var 2 til smagningen og begge 100% enige... Brygget var fladt, kedelig og stortset uden smag.

Det er så godt nok (uha da) 7 år siden, så måske jeg skulle give det en chance til... Men de er forholdsvis dyre de der Guinness.

Mit eget bryg der-imod - var i en helt anden klasse, den var også stille og rolig men smagte af noget ;-)

Så mit spørgsmål, er det en mild og god stout du efterlyser - eller er det en decideret kopi af Guinness du ønsker ?
Truntebryg
 
Indlæg: 5309
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Hjælp til opskrift

Indlægaf Lac » 13. mar 2016, 09:37

Jeg prøvede at gi den "syrlighed" på denne måde,
To get the sourness of guiness. 1 Week before brewing put 24oz of Guiness in a bowl and sit it on the counter for 4 days to get sour. Freeze until brew day, On brew day remove and thaw. When there is about 30 mins left in your brew put the sour guiness on the stove and boil it for 10 mins then add it to flameout on your brew
,
men jeg synes det blev for meget.
MVH
Lac
"Hellere en brygger end en brokker."
http://www.udhusbryggeriet.dk
Lac
 
Indlæg: 193
Tilmeldt: 1. nov 2008, 09:19
Geografisk sted: 4230 Skælskør

Re: Hjælp til opskrift på Guinness

Indlægaf kjeldson » 13. mar 2016, 09:51

Jeg er på jagt efter at lave en øl der har smagen som en Guinness og den cremede konsistens
kjeldson
 
Indlæg: 80
Tilmeldt: 16. feb 2016, 18:56

Re: Hjælp til opskrift på Guinness

Indlægaf Borg » 13. mar 2016, 10:59

kjeldson skrev:Jeg er på jagt efter at lave en øl der har smagen som en Guinness og den cremede konsistens

Den cremede konsistens kan du ikke brygge dig til.
Det kan du kun opnå ved at anvende nitrogen sammen med CO2 til karbonering i et fad, og derefter investere i en stout-tappehane der tilsætter nitrogen når der tappes et glas.
Smagen af en Guinness er der mange gode bud på, men da nitrogenen er en del af smagsoplevelsen, kan du ikke ramme præcis.

Men man kan lave rigtig mange gode stouts alligevel.
Brugeravatar
Borg
 
Indlæg: 4429
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: Hjælp til opskrift på Guinness

Indlægaf Truntebryg » 13. mar 2016, 11:34

Det kan man ;-)

Jeg fandt lige mine gamle noter:

Smagte den op imod en Giunness, altså der gik Guinness godt nok ned med flaget ... ganske vist er min Stout rimelig mild, men der er bare meget mere smag og fylde i denne ØL.

Som foreslået af SørenO - find en Oatmeal Stout og bryg den, du vil ikke blive skuffet !! ..... og det minder mig om at det skulle jeg også gøre. Har ikke haft den på hane det sidste års tid.Det ikke godt ;-(
Truntebryg
 
Indlæg: 5309
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: Hjælp til opskrift på Guinness

Indlægaf kjeldson » 13. mar 2016, 11:38

Godt det vil jeg prøve altså Oatmeal Stout truntebryg har du en opskrift på den som er god som du dele den jeg er ret ny i det her Bryggen
kjeldson
 
Indlæg: 80
Tilmeldt: 16. feb 2016, 18:56

Re: Hjælp til opskrift på Guinness

Indlægaf Truntebryg » 13. mar 2016, 20:02

Hmm - jeg har ikke et direkte link - men søg Truntebryg no 53 på BeerCalc.

Den fustage forsvandt bare lyn hurtigt, så han jeg bryggede den til dårligt nok fik smagt den :-)
Truntebryg
 
Indlæg: 5309
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30


Tilbage til BJCP Opskrifter

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 3 gæster