Tørhumling

Dette forum vil indeholde opskrift filer opdelt efter BJCP lavet i Beersmith 1 format : .bms og Beersmith 2 format .bmsx dog altid mindst .bms
Der må gerne spørges til opskriften i indlæggene.

Redaktør: Co-Admin

Tørhumling

Indlægaf Teltmand » 13. jan 2018, 18:50

Hej
Har netop brygget en Dunkel Weitzen, og der stod der i opskriften at der skulle tørhumles. Jeg skoldede humlen, vel 40-50 gram og puttede den i lagringsspand og lod den ligge der til jeg skulle flaske.

Spørgsmål : Er der en bestemt teknik man anvender når man tørhumler, og hvor længe skal det ligge i lagringstanken efter omstikning ?
Syntes den er blevet en anelse "skarp" i smagen
Mosebryg...
(Min ejendom hedder Mosegården..... derfor)
Teltmand
 
Indlæg: 4
Tilmeldt: 11. jan 2018, 19:53

Re: Tørhumling

Indlægaf grøntoft » 13. jan 2018, 19:05

Nr 1:. Humlen skal ikke skoldes. Den er antiseptisk.

Sendt fra min ONEPLUS A5000 med Tapatalk
"De ej poeter ere, der kun drikke vand"
- Ludvig Holberg
grøntoft
 
Indlæg: 494
Tilmeldt: 18. sep 2014, 07:32
Geografisk sted: Fjerritslev

Re: Tørhumling

Indlægaf Teltmand » 13. jan 2018, 20:02

ok, men min dealer anbefaler dette, og selvfølgelig også posen..
Mosebryg...
(Min ejendom hedder Mosegården..... derfor)
Teltmand
 
Indlæg: 4
Tilmeldt: 11. jan 2018, 19:53

Re: Tørhumling

Indlægaf k.larsen » 13. jan 2018, 20:04

Nr 2: tørhumling skal ikke være for længe - 2-5 dage er det der skal til.

Nr 3: øl skal lagre efter karboneringen på flaske. 2-6 ugers modning afhængig af stilart - og de stærke typer vinder ved både halve og hele års lagring.
Brugeravatar
k.larsen
 
Indlæg: 692
Tilmeldt: 29. sep 2008, 19:47
Geografisk sted: nr.snede

Re: Tørhumling

Indlægaf k.larsen » 13. jan 2018, 20:04

Teltmand skrev:ok, men min dealer anbefaler dette, og selvfølgelig også posen..


Din dealer ved så ikke hvad han taler om. Find en anden !
Brugeravatar
k.larsen
 
Indlæg: 692
Tilmeldt: 29. sep 2008, 19:47
Geografisk sted: nr.snede

Re: Tørhumling

Indlægaf Teltmand » 14. jan 2018, 09:03

k.larsen skrev:
Teltmand skrev:ok, men min dealer anbefaler dette, og selvfølgelig også posen..


Din dealer ved så ikke hvad han taler om. Find en anden !


Tak for indput, det var tiden jeg var usikker på.
Mosebryg...
(Min ejendom hedder Mosegården..... derfor)
Teltmand
 
Indlæg: 4
Tilmeldt: 11. jan 2018, 19:53

Re: Tørhumling

Indlægaf inzide » 14. jan 2018, 19:58

Din dealer går sikkert med livrem og seler, og vil have sin ryg fri. Ved skoldning frigør du mange af de fine olier, som helst skulle ende i øllet. I stedet får du en herlig duft i køkkenet. Men det var jo ikke meningen ...
inzide
 
Indlæg: 43
Tilmeldt: 18. feb 2016, 13:10


Tilbage til BJCP Opskrifter

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst