Belgisk opskrift?

Dette forum vil indeholde opskrift filer opdelt efter BJCP lavet i Beersmith 1 format : .bms og Beersmith 2 format .bmsx dog altid mindst .bms
Der må gerne spørges til opskriften i indlæggene.

Redaktør: Co-Admin

Belgisk opskrift?

Indlægaf Jens Peter » 17. apr 2015, 15:28

Hejsa.

Sad for et par uger siden og strikkede en opskrift sammen på en belgisk øl. Har dog fået en mindre abseance siden hen.
Kan slet ikke huske hvor jeg fik min inspiration fra eller om det skulle være en saison eller en belgisk blonde.

Kunne et par stykker af jer, som mere erfarende (end mig), give en vurdering af om den er ok?

25 L bryg:
Pilsner 3000g
Biscuit 1000g
Spelt 500g
Kandis 500 g
OG 1051
Saab og styrian
IBU 11
Bu/gu 0.22
5,1 %
Gær 3522 Belgien ardennes

Mvh JP
Brugeravatar
Jens Peter
 
Indlæg: 73
Tilmeldt: 18. jul 2014, 15:24

Re: Belgisk opskrift?

Indlægaf Nimbus39 » 17. apr 2015, 15:36

Det virker som en høj andel af biscuit, jeg ville nok skifte noget af den ud med Special B for at give den en mere belgisk note ;-)
Den vil minde om en aison i farve og styrke, men malten du har valgt giver ikke så meget maltsmag så på det punkt falder den lidt udenfor.
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Brugeravatar
Nimbus39
 
Indlæg: 3393
Tilmeldt: 27. jun 2010, 09:52
Geografisk sted: Greve (Mosede Strand)

Re: Belgisk opskrift?

Indlægaf Jens Peter » 17. apr 2015, 15:45

Tak for svaret. Er købt som færdig All grain kit. Dvs jeg selv har bestil og lavet fejlen!
Så jeg kan ikke rigtig ændre noget i maltsammensætningen, desværre.
Kan kun regulere lidt på kandis og humleprofilen!
Tænker du jeg skal ændre noget her.... Er nemlig allerede igang med brygningen så småt, så det kan nået endnu!
Kunne evt øge temp til 67 for at få lidt mere krop?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Brugeravatar
Jens Peter
 
Indlæg: 73
Tilmeldt: 18. jul 2014, 15:24

Re: Belgisk opskrift?

Indlægaf Jens Peter » 17. apr 2015, 16:03

Hvor skal kandis i? I koge fasen?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Brugeravatar
Jens Peter
 
Indlæg: 73
Tilmeldt: 18. jul 2014, 15:24

Re: Belgisk opskrift?

Indlægaf Nimbus39 » 17. apr 2015, 16:21

Hvis du er i gang så bryg den som du har tænkt dig, det skal nok blive godt...
Kandissen ville jeg tilsætte kort før flameout, da en høj mængde sukker nedsætter udbytte fra humlen.
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Brugeravatar
Nimbus39
 
Indlæg: 3393
Tilmeldt: 27. jun 2010, 09:52
Geografisk sted: Greve (Mosede Strand)

Re: Belgisk opskrift?

Indlægaf Jens Peter » 17. apr 2015, 17:45

Hvad tænker du om IBU? Har lidt target liggende hvis den skulle øges lidt. Har rigtig erfaring med belgiske øl.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Brugeravatar
Jens Peter
 
Indlæg: 73
Tilmeldt: 18. jul 2014, 15:24

Re: Belgisk opskrift?

Indlægaf Nimbus39 » 18. apr 2015, 07:35

Belgisk øl er generelt meget vinøst og indeholder derfor ikke ret meget bitterhumle - men du kan bare gå amok på aromahumlen hvis du har lyst til det, man kan jo godt lave noget der er en blanding af IPA og Saison hvis man vil det. Er det mon så en SIPA? :-)
Jeg ville dog ikke pille ved opskriften, lav den som planlagt og hvis den mangler noget humle kan du bare tørhumle den.
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Brugeravatar
Nimbus39
 
Indlæg: 3393
Tilmeldt: 27. jun 2010, 09:52
Geografisk sted: Greve (Mosede Strand)

Re: Belgisk opskrift?

Indlægaf grøntoft » 18. apr 2015, 09:05

Nimbus39 skrev:Belgisk øl er generelt meget vinøst og indeholder derfor ikke ret meget bitterhumle - men du kan bare gå amok på aromahumlen hvis du har lyst til det, man kan jo godt lave noget der er en blanding af IPA og Saison hvis man vil det. Er det mon så en SIPA? :-)
Jeg ville dog ikke pille ved opskriften, lav den som planlagt og hvis den mangler noget humle kan du bare tørhumle den.


Det er det Svaneke har gjort. Og den smager vanvittigt godt. Kan godt lide det vinøse sammen med aromahumlen.

Billede
"De ej poeter ere, der kun drikke vand"
- Ludvig Holberg
grøntoft
 
Indlæg: 537
Tilmeldt: 18. sep 2014, 07:32
Geografisk sted: Fjerritslev

Re: Belgisk opskrift?

Indlægaf Jens Peter » 18. apr 2015, 10:14

Spændende tror jeg smager på øllet efter første gæring så.
Endte på 1049/27 l. Fint, for den skal ikke være for stærk tænker jeg.
Hvis den er for fesen kan jeg jo lad den stå et par dage og tørhumle inden omstikning. Kan man tør humle med lidt gl target humle, men kunne også prøve med lidt citronskræl.
Tak for rådene


Sent from my iPhone using Tapatalk
Brugeravatar
Jens Peter
 
Indlæg: 73
Tilmeldt: 18. jul 2014, 15:24

Re: Belgisk opskrift?

Indlægaf MonkeyBrew » 18. apr 2015, 10:25

Jens Peter skrev:Spændende tror jeg smager på øllet efter første gæring så.
Endte på 1049/27 l. Fint, for den skal ikke være for stærk tænker jeg.
Hvis den er for fesen kan jeg jo lad den stå et par dage og tørhumle inden omstikning. Kan man tør humle med lidt gl target humle, men kunne også prøve med lidt citronskræl.
Tak for rådene


Sent from my iPhone using Tapatalk


Endte din FG på 1.049?
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk

Mæsketemperature for stilarterne:

viewtopic.php?f=7&t=9792&p=85351&hilit=m%C3%A6sketemperature#p85351
Brugeravatar
MonkeyBrew
 
Indlæg: 4415
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: Belgisk opskrift?

Indlægaf Jens Peter » 18. apr 2015, 10:41

Nej OG. Det ville da være fælt ellers... He he


Sent from my iPhone using Tapatalk
Brugeravatar
Jens Peter
 
Indlæg: 73
Tilmeldt: 18. jul 2014, 15:24

Re: Belgisk opskrift?

Indlægaf MonkeyBrew » 18. apr 2015, 10:51

Hæhæ, puha ja. ;) Jeg blev lige nervøs der. :)
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk

Mæsketemperature for stilarterne:

viewtopic.php?f=7&t=9792&p=85351&hilit=m%C3%A6sketemperature#p85351
Brugeravatar
MonkeyBrew
 
Indlæg: 4415
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby


Tilbage til BJCP Opskrifter

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 2 gæster