Egetræ i en traditionel Bock/Julebock?

Dette forum vil indeholde opskrift filer opdelt efter BJCP lavet i Beersmith 1 format : .bms og Beersmith 2 format .bmsx dog altid mindst .bms
Der må gerne spørges til opskriften i indlæggene.

Redaktør: Co-Admin

Egetræ i en traditionel Bock/Julebock?

Indlægaf Anders D » 7. maj 2015, 13:19

Hej
Jeg har brygget en traditionel Bock med julekrydderier (appelsin, koriander, stjerneanis og Brown sugar)
Jeg synes ikke den smagte særlig meget af krydderierne lige inden den blev sat til gæring. I morgen stikker jeg om, og smager samtidig på den (har ikke tappehane på min spand og kan derfor ikke smage løbende). Hvis den stadig ikke smager særlig meget igennem, overvejer jeg at tilsætte lidt egetræ(egechips fra Lund). Jeg har ikke erfaring med egetræ, så jeg vil høre om nogen af jer, har et bud på om det går an i en julebock? eller bør jeg i stedet tilsætte mere krydderi?

det skal nævnes at den først skal drikkes til december (Julefest)

mvh Anders
Anders D
 
Indlæg: 42
Tilmeldt: 5. jan 2014, 19:23
Geografisk sted: Bækkelund, Viborg

Re: Egetræ i en traditionel Bock/Julebock?

Indlægaf all » 7. maj 2015, 18:35

hvor mange l øl er det. ?
hvad blev OG ?
hvad er din ibu ?
hvad regner du med din Fg bliver ?
en svag smagene øl skal der ikke særlig mange spåner i. er det et tykt mørkt monster skal der meget meget mere i.
er selv gået i gang med fadlagret øl.
har pt 1 30 l egefad som giver meget smag http://beermonks.dk/?p=60
så har jeg købt 4x 50 l fade som er lavet i kastanje. de giver meget mindre smag, http://beermonks.dk/?p=319
all
 
Indlæg: 227
Tilmeldt: 6. apr 2011, 20:07
Geografisk sted: Aarhus


Tilbage til BJCP Opskrifter

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 2 gæster