Går med ideen omkring at lave en brownale med hasslenødder i !
Men nogle her inde der ved mere om det man skulle gerne komme til at ane der er nødder i den efter endt gæring og karbonereing/lagering ;)
Nødde ale
Redaktør: Co-Admin
Jeg har været med til at lave en øl med hasselnødder. Den blev ikke den store sucess. Problemet var ikke kun nødderne.
Jeg har hørt at problemet med nødder er de indeholder fedt, og fedt i øl er ikke godt. Det er vist noget med at fedt er skumhæmmende.
Vores nøddeøl var næsten skumløs. Desuden udviklede der sig med tiden en smag af harsk smør, som jeg vil gætte på kom fra fedtet.
Måske kan man udtrække nøddesmag vha sprit uden at få fedt problemer?
Mvh
Thomas
Jeg har hørt at problemet med nødder er de indeholder fedt, og fedt i øl er ikke godt. Det er vist noget med at fedt er skumhæmmende.
Vores nøddeøl var næsten skumløs. Desuden udviklede der sig med tiden en smag af harsk smør, som jeg vil gætte på kom fra fedtet.
Måske kan man udtrække nøddesmag vha sprit uden at få fedt problemer?
Mvh
Thomas
Jeg lavede for noget tid siden en American Nut Brown Ale, hvor jeg forsøgte at få lidt nøddesmag fra noget Monin Hazzelnut Syrup.
Øllet er blevet super godt syntes jeg, men nøddesmagen er noget fjern,
men alligevel er der et eller andet over den.
Du er da velkommen til at komme forbi og smage den ved lejlighed.
Skal også lige sige at sirup'en er forholdsvis dyr, mener en 0,7L flaske kostede lidt over 100.- kan ikke helt huske det, men kan huske den var dyr.
Øllet er blevet super godt syntes jeg, men nøddesmagen er noget fjern,
men alligevel er der et eller andet over den.
Du er da velkommen til at komme forbi og smage den ved lejlighed.
Skal også lige sige at sirup'en er forholdsvis dyr, mener en 0,7L flaske kostede lidt over 100.- kan ikke helt huske det, men kan huske den var dyr.
Mvh.
Søren Ladegaard
"A woman drove me to drink and I didn't even have the decency to thank her"
W. C. Fields
Søren Ladegaard
"A woman drove me to drink and I didn't even have the decency to thank her"
W. C. Fields