Hjælp til opskriftsammensætning

Redaktør: Co-Admin

Re: Hjælp til opskriftsammensætning

Indlægaf Runman » 7. jan 2013, 21:48

Hej Tichols!

Jeg er kunne godt tænke mig på et tidspunkt at lave samme clon og er derfor nysgerrig for at høre om du fik lavet din clon og om resultatet levede op til forventingerne.

Noget der evt. skulle reguleres?
Vh
Henrik
*** b-brew (a) runman.dk ***
Brugeravatar
Runman
 
Indlæg: 208
Tilmeldt: 11. jul 2011, 09:15
Geografisk sted: 4800 Nykøbing Falster

Re: Hjælp til opskriftsammensætning

Indlægaf Tichols » 8. jan 2013, 22:05

Hej,
Ja det blev ganske god, dog ikke så fyldigt som originalen - men det er et problem jeg har haft med mange af mine bryg, og takket været Nimbus 39, tror jeg at jeg har fundet problemet.
Opskriften fejler vist ikke noget:)
Thomas Nichols
http://www.facebook.com/nicholsbrewing
What ales you my friend!?
Brugeravatar
Tichols
 
Indlæg: 208
Tilmeldt: 26. jun 2011, 18:11

Re: Hjælp til opskriftsammensætning

Indlægaf Nimbus39 » 8. jan 2013, 22:07

Rart at vide man kan hjælpe andre bryggere ;-)
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Brugeravatar
Nimbus39
 
Indlæg: 3391
Tilmeldt: 27. jun 2010, 09:52
Geografisk sted: Greve (Mosede Strand)

Re: Hjælp til opskriftsammensætning

Indlægaf Tichols » 8. jan 2013, 22:25

Hov jeg må hellere lige præcisere at vi endte med at bruge 10 g sød appelsin skrald i stedet for frisk, og at vi brugte 1 dl sveskesaft. Malto dextrinen glemte vi :9
Thomas Nichols
http://www.facebook.com/nicholsbrewing
What ales you my friend!?
Brugeravatar
Tichols
 
Indlæg: 208
Tilmeldt: 26. jun 2011, 18:11

Re: Hjælp til opskriftsammensætning

Indlægaf Centurion » 27. aug 2018, 12:31

Hej,

Jeg ved at det er en gammel 'post' men jeg vil gerne høre hvis nogen kan hjælp mig?

Jeg vil geren bryg omkring 23-25L af Jacobsen GNCA clone men med kun 5-5.6% (omkring).
Er det bare brug 3/4 af råvarer i opskrift eller er der noget mere med det?
Centurion
 
Indlæg: 4
Tilmeldt: 23. aug 2018, 10:58

Re: Hjælp til opskriftsammensætning

Indlægaf JAFU » 27. aug 2018, 16:47

Så simpelt er det nok desværre ikke.
Du kan dog hurtigt teste det ved at hælde 1/4 vand i en Golden Naked C A, hvilket vel groft regnet vil svare til kun at benytte 3/4 af ingredienserne fra den oprindelige opskrift. Er du tilfreds med smag og alkoholstyrke ... så har du ret i din antagelse.
Jeg forestiller mig dog, at det kun er maltene, der skal reduceres på grund af dit ønske om lavere alkoholindhold, mens de øvrige ingredienser/smagsgivere stadig benyttes idet oprindelige forhold.


Sent from my iPhone using Tapatalk
JAFU
 
Indlæg: 53
Tilmeldt: 21. jul 2017, 11:13
Geografisk sted: Falster

Re: Hjælp til opskriftsammensætning

Indlægaf Centurion » 13. sep 2018, 09:37

Hvad kan i anbefale til bryg en JGNCA til 50L og omkring 5.5% ?

How do you recommend that the recipe should be?
Centurion
 
Indlæg: 4
Tilmeldt: 23. aug 2018, 10:58

Re: Hjælp til opskriftsammensætning

Indlægaf Centurion » 11. okt 2018, 10:35

Sviskejuice skal tilsøttes når der er 5 dage tilbage i fermentation, er det rigitgt?
Hvad med Maltodextrin?
Hvor kan man køb det? Matas eller andet?
Centurion
 
Indlæg: 4
Tilmeldt: 23. aug 2018, 10:58

Re: Hjælp til opskriftsammensætning

Indlægaf JAFU » 11. okt 2018, 13:15

Maltodextrin kan købes mange steder både på nettet og i forretninger - Matas er én af dem.
Sveskejuice tilsætningen har jeg ikke nogen erfaring med. Måske den skal varmebehandles inden tilsætning for at undgå at inficere øllet ... hvis du søger herinde på forummet, dukker der sikkert noget information op.



Sent from my iPhone using Tapatalk
JAFU
 
Indlæg: 53
Tilmeldt: 21. jul 2017, 11:13
Geografisk sted: Falster

Re: Hjælp til opskriftsammensætning

Indlægaf Centurion » 15. okt 2018, 10:35

Tak JAFU, jeg findet ikke maltodextrin med det er måske ok fordi vi havt lidt extra havre malt ind i.

Jeg vil prøv at finde info omkring skiskejuice.

Er der nogen som har erfaring med den Belgisk Gær Wyeast Belgian Strong Ale 1388?
Hvor lang tid indtil øllet er klar til flaskning?

Hvor lang tid skal det være i flask indtil det er klar?

På forhand tak!
Centurion
 
Indlæg: 4
Tilmeldt: 23. aug 2018, 10:58

Re: Hjælp til opskriftsammensætning

Indlægaf søreno » 20. okt 2018, 04:38

Hvis du køber juice i karton, er den pasteuriseret. Så kan den bruges direkte.

Sendt fra min ONEPLUS A3003 med Tapatalk
søreno
 
Indlæg: 1687
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted

Foregående

Tilbage til Opskrifter

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 5 gæster

cron