Hjælp til opskrift

Redaktør: Co-Admin

Hjælp til opskrift

Indlægaf snulsrik » 11. jul 2020, 08:46

Hej !

Nogen som kan diske op med en god opskrift på en lidt blomsteragtig/citrus ale uden
den store bitterhed, måske er vi ovre i en Amerikansk ale ? ,har dog forsøgt og synes
stadig at mine bryg bliver for bitre. Brygger normalt allgrain i spande op 10 / 15 l.

Nogen forslag ?
snulsrik
 
Indlæg: 3
Tilmeldt: 16. jul 2019, 04:41

Re: Hjælp til opskrift

Indlægaf HLP » 11. jul 2020, 09:15

Uden at gi den som professor ud i øl brygningens ædle kunst, men jeg er selv begyndt at komme mindre mængder i ca 30 min i stedet for de “normale” 60 min. for at opnå den bitterhed jeg ønsker.
Så giver jeg den gas med 2x humle 5-10 min før kogning er slut.
Det giver mere smag uden den kraftige bitterhed, håber det giver mening.

Der er også en helt ny verden, der er ved at åbne sig for mig, tørhumling!
Der er meget spændende og virkelig en på smags opleveren. Prøv det det, kan varmt anbefales.
Nu med 11 bryg på cv`et. Og 1 stuck mash.
Bryganlæg: Brewster Beacon 40

Mit Hjærte har holdt, hvad det loved engang:
at briste i Solskin og gylden Sang,
at fylde sig helt som et Bæger af Duft
med sitrende Lys og ukrænkelig Luft.
HLP
 
Indlæg: 52
Tilmeldt: 8. dec 2019, 14:13
Geografisk sted: Ormslev

Re: Hjælp til opskrift

Indlægaf mhn » 11. jul 2020, 09:38

Hopstand/whirlpool. Køl til 80 grader, smid humle i, lade det være der 20 minutter. Det giver ikke ret meget bitterhed.
Mvh
Morten

Den ene af to. :-) http://mortenbryg.dk
mhn
 
Indlæg: 366
Tilmeldt: 22. feb 2017, 16:58

Re: Hjælp til opskrift

Indlægaf Dalmoseosebryg » 13. jul 2020, 17:56

Det kan meget vel være dit vand der er skyld i for høj bitterhed, køler du urten efter kogning?
Dalmoseosebryg
 
Indlæg: 1160
Images: 0
Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
Geografisk sted: Højelse 4623

Re: Hjælp til opskrift

Indlægaf snulsrik » 15. jul 2020, 05:23

Ja, jeg køler hele gryden (10 liter) i håndvasken med koldt vand fra hanen og is i vasken. Jeg bruger ikke en chiller, så der
går lang tid inden den rammer 20-25 grader.

Kan det være det som giver for stor bitterhed i nedkølingsprocessen ? ellers kører jeg opskrifterne slavisk med trin for trin
og kogning af humlen i de angivne minutter i opskriften.
snulsrik
 
Indlæg: 3
Tilmeldt: 16. jul 2019, 04:41

Re: Hjælp til opskrift

Indlægaf Dalmoseosebryg » 15. jul 2020, 19:28

Din smag og aromahumle tilføre bitterhed til temperaturen når under 80 grader
Dalmoseosebryg
 
Indlæg: 1160
Images: 0
Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
Geografisk sted: Højelse 4623


Tilbage til Opskrifter

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 4 gæster