tørstslukker

Redaktør: Co-Admin

tørstslukker

Indlægaf airborn » 9. okt 2015, 15:00

Jeg har en fin weissbeer og en wit som læskende øl

men jeg kunne derudover godt tænke mig en "ikke-hvede øl" som easydrinker - tørstslukker.
Til situationer hvor en spændende kompliceret øl måske er et overkill - efter græsslåning og sådan noget.

En overgæret- dejlig- men lidt simpel -ikke for stærk -ikke alt for humlet tørstslukker

Nogen forslag?
airborn
 
Indlæg: 345
Images: 1
Tilmeldt: 15. nov 2014, 18:59
Geografisk sted: Horsens

Re: tørstslukker

Indlægaf mage » 9. okt 2015, 15:14

APA. American pale ale med masser af aromahumle til sidst i kogningen. En rigtig lawn mover beer....


Sent from my iPhone using Tapatalk and BUNDGAS! BUNDGAS! BUNDGAS!
I'd rather have a bottle in front of me, than a frontal lobotomy.
--Tom Waits

Man må ALDRIG ALDRIG ALDRIG gå ned på udstyret!!!

hyggemedhumle.dk <----- NY HJEMMESIDE - NU MED BILLEDER!!!
Brugeravatar
mage
 
Indlæg: 671
Tilmeldt: 31. maj 2011, 12:16
Geografisk sted: 6818 Årre

Re: tørstslukker

Indlægaf MonkeyBrew » 9. okt 2015, 15:18

English mild. Der kan drikkes spandevis uden at man dejser om. De mildeste af dem er nærmest session øl.
Senest rettet af MonkeyBrew 9. okt 2015, 21:16, rettet i alt 1 gang.
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk

Mæsketemperature for stilarterne:

viewtopic.php?f=7&t=9792&p=85351&hilit=m%C3%A6sketemperature#p85351
Brugeravatar
MonkeyBrew
 
Indlæg: 4413
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: tørstslukker

Indlægaf airborn » 9. okt 2015, 17:23

spændende de herrer

Men jeg mangler gode opskrifter
airborn
 
Indlæg: 345
Images: 1
Tilmeldt: 15. nov 2014, 18:59
Geografisk sted: Horsens

Re: tørstslukker

Indlægaf Thage » 9. okt 2015, 18:59

10.a - bryggerens ale... Ikk prøvet den, men for 28 ltr batch lander jeg i ca. 100kr for malt og humle - så forventer at give den et skud tirsdag aften. Tænker ok billig øl til at dele over hækken osv.
Og nemt at starte med mht selv at veje af og justere på


Sent from my iPhone using Tapatalk
Thage
 
Indlæg: 1445
Tilmeldt: 3. okt 2015, 09:37
Geografisk sted: Allerød

Re: tørstslukker

Indlægaf MonkeyBrew » 9. okt 2015, 21:15

Her er den opskrift jeg brugte på en Mild. Den er ganske behagelig. Jeg decoctede den, men en single infusion vil også være fin.

Recipe Specifications
--------------------------
Batch Size: 19,00 L
Boil Size: 21,75 L
Estimated OG: 1,041 SG
Estimated Color: 43,5 EBC
Estimated IBU: 44,4 IBU
Brewhouse Efficiency: 75,00 %
Boil Time: 60 Minutes

Ingredients:
------------
Amount Item Type % or IBU
2,50 kg Kling Pilsner (3,5 EBC) Grain 72,46 %
0,45 kg Biscuit Malt (45,3 EBC) Grain 13,04 %
0,35 kg Special B Malt (354,6 EBC) Grain 10,14 %
0,15 kg Chocolate Malt (500,0 EBC) Grain 4,35 %
30,00 gm Brewer's Gold [5,90 %] (60 min) Hops 24,3 IBU
15,00 gm Fuggles [4,50 %] (45 min) Hops 8,5 IBU
15,00 gm Fuggles [4,50 %] (30 min) Hops 7,1 IBU
15,00 gm Fuggles [4,50 %] (15 min) Hops 4,6 IBU
1 Pkgs Windsor Yeast (Lallemand #-) Yeast-Ale


Mash Schedule: Decoction Mash, Double
Total Grain Weight: 3,45 kg
----------------------------
Decoction Mash, Double
Step Time Name Description Step Temp
35 min Protein Rest Add 10,35 L of water at 53,5 C 50,0 C
45 min Saccharification Decoct 3,53 L of mash and boil it 64,0 C
35 min Saccharification Decoct 2,10 L of mash and boil it 70,0 C
10 min Mash Out Decoct 3,36 L of mash and boil it 78,0 C
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk

Mæsketemperature for stilarterne:

viewtopic.php?f=7&t=9792&p=85351&hilit=m%C3%A6sketemperature#p85351
Brugeravatar
MonkeyBrew
 
Indlæg: 4413
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: tørstslukker

Indlægaf CarstenM » 9. okt 2015, 21:21

MonkeyBrew skrev:
Decoction Mash, Double
Step Time Name Description Step Temp
35 min Protein Rest Add 10,35 L of water at 53,5 C 50,0 C
45 min Saccharification Decoct 3,53 L of mash and boil it 64,0 C
35 min Saccharification Decoct 2,10 L of mash and boil it 70,0 C
10 min Mash Out Decoct 3,36 L of mash and boil it 78,0 C


Som nybegynder virker det lidt forvirrende, har du lyst til at uddybe ovenstående så jeg også forstår?. :)
CarstenM
 
Indlæg: 158
Tilmeldt: 31. aug 2015, 14:21
Geografisk sted: Vejen - Sydjylland

Re: tørstslukker

Indlægaf airborn » 9. okt 2015, 22:11

Tak Monkeybrew

Er det en mild fordi der bruges så lidt malt - eller hvad
Med en IBU over 44 er den vel temmelig humlet
airborn
 
Indlæg: 345
Images: 1
Tilmeldt: 15. nov 2014, 18:59
Geografisk sted: Horsens

Re: tørstslukker

Indlægaf MonkeyBrew » 10. okt 2015, 06:56

CarstenM skrev:
MonkeyBrew skrev:
Decoction Mash, Double
Step Time Name Description Step Temp
35 min Protein Rest Add 10,35 L of water at 53,5 C 50,0 C
45 min Saccharification Decoct 3,53 L of mash and boil it 64,0 C
35 min Saccharification Decoct 2,10 L of mash and boil it 70,0 C
10 min Mash Out Decoct 3,36 L of mash and boil it 78,0 C


Som nybegynder virker det lidt forvirrende, har du lyst til at uddybe ovenstående så jeg også forstår?. :)


Decoction er en metode til at øge temperaturen i mæsken. Den øger samtidig farven og fylde i øllet. Grunden til at jeg valgte metoden, er at det er den eneste rigtige mulighed jeg har for trinmæskning for tiden. De forskellige temperaturer gør at visse enzymer i malten aktiveres og arbejder med stivelsen og "transformerer" den, så stivelsen til sidst er omdannet til brugbart sukker for gæren.
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk

Mæsketemperature for stilarterne:

viewtopic.php?f=7&t=9792&p=85351&hilit=m%C3%A6sketemperature#p85351
Brugeravatar
MonkeyBrew
 
Indlæg: 4413
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby

Re: tørstslukker

Indlægaf MonkeyBrew » 10. okt 2015, 07:02

airborn skrev:Tak Monkeybrew

Er det en mild fordi der bruges så lidt malt - eller hvad
Med en IBU over 44 er den vel temmelig humlet


Den er faktisk ikke så høj som den lyder. Den smagte dejlig mild. Stilmæssigt (på humlesiden) er den vel indenfor rammerne, men det er den ikke på maltsiden. OG er for hør, men det var med vilje. Det var en "dobbel" Mild. ;) Men hvis du er usikker på humlen, så drossel lidt ned på den så du havner i 30'erne.
Monkeybrew - Abegodt øl!

~ Lars Bang Rasmussen ~

http://www.monkeybrew.dk

Mæsketemperature for stilarterne:

viewtopic.php?f=7&t=9792&p=85351&hilit=m%C3%A6sketemperature#p85351
Brugeravatar
MonkeyBrew
 
Indlæg: 4413
Tilmeldt: 26. okt 2006, 21:13
Geografisk sted: 8670 Låsby


Tilbage til Opskrifter

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 1 gæst