Side 1 af 1

tørstslukker

: 9. okt 2015, 16:00
af airborn
Jeg har en fin weissbeer og en wit som læskende øl

men jeg kunne derudover godt tænke mig en "ikke-hvede øl" som easydrinker - tørstslukker.
Til situationer hvor en spændende kompliceret øl måske er et overkill - efter græsslåning og sådan noget.

En overgæret- dejlig- men lidt simpel -ikke for stærk -ikke alt for humlet tørstslukker

Nogen forslag?

Re: tørstslukker

: 9. okt 2015, 16:14
af mage
APA. American pale ale med masser af aromahumle til sidst i kogningen. En rigtig lawn mover beer....


Sent from my iPhone using Tapatalk and BUNDGAS! BUNDGAS! BUNDGAS!

Re: tørstslukker

: 9. okt 2015, 16:18
af MonkeyBrew
English mild. Der kan drikkes spandevis uden at man dejser om. De mildeste af dem er nærmest session øl.

Re: tørstslukker

: 9. okt 2015, 18:23
af airborn
spændende de herrer

Men jeg mangler gode opskrifter

Re: tørstslukker

: 9. okt 2015, 19:59
af Thage
10.a - bryggerens ale... Ikk prøvet den, men for 28 ltr batch lander jeg i ca. 100kr for malt og humle - så forventer at give den et skud tirsdag aften. Tænker ok billig øl til at dele over hækken osv.
Og nemt at starte med mht selv at veje af og justere på


Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: tørstslukker

: 9. okt 2015, 22:15
af MonkeyBrew
Her er den opskrift jeg brugte på en Mild. Den er ganske behagelig. Jeg decoctede den, men en single infusion vil også være fin.

Recipe Specifications
--------------------------
Batch Size: 19,00 L
Boil Size: 21,75 L
Estimated OG: 1,041 SG
Estimated Color: 43,5 EBC
Estimated IBU: 44,4 IBU
Brewhouse Efficiency: 75,00 %
Boil Time: 60 Minutes

Ingredients:
------------
Amount Item Type % or IBU
2,50 kg Kling Pilsner (3,5 EBC) Grain 72,46 %
0,45 kg Biscuit Malt (45,3 EBC) Grain 13,04 %
0,35 kg Special B Malt (354,6 EBC) Grain 10,14 %
0,15 kg Chocolate Malt (500,0 EBC) Grain 4,35 %
30,00 gm Brewer's Gold [5,90 %] (60 min) Hops 24,3 IBU
15,00 gm Fuggles [4,50 %] (45 min) Hops 8,5 IBU
15,00 gm Fuggles [4,50 %] (30 min) Hops 7,1 IBU
15,00 gm Fuggles [4,50 %] (15 min) Hops 4,6 IBU
1 Pkgs Windsor Yeast (Lallemand #-) Yeast-Ale


Mash Schedule: Decoction Mash, Double
Total Grain Weight: 3,45 kg
----------------------------
Decoction Mash, Double
Step Time Name Description Step Temp
35 min Protein Rest Add 10,35 L of water at 53,5 C 50,0 C
45 min Saccharification Decoct 3,53 L of mash and boil it 64,0 C
35 min Saccharification Decoct 2,10 L of mash and boil it 70,0 C
10 min Mash Out Decoct 3,36 L of mash and boil it 78,0 C

Re: tørstslukker

: 9. okt 2015, 22:21
af CarstenM
MonkeyBrew skrev:
Decoction Mash, Double
Step Time Name Description Step Temp
35 min Protein Rest Add 10,35 L of water at 53,5 C 50,0 C
45 min Saccharification Decoct 3,53 L of mash and boil it 64,0 C
35 min Saccharification Decoct 2,10 L of mash and boil it 70,0 C
10 min Mash Out Decoct 3,36 L of mash and boil it 78,0 C
Som nybegynder virker det lidt forvirrende, har du lyst til at uddybe ovenstående så jeg også forstår?. :)

Re: tørstslukker

: 9. okt 2015, 23:11
af airborn
Tak Monkeybrew

Er det en mild fordi der bruges så lidt malt - eller hvad
Med en IBU over 44 er den vel temmelig humlet

Re: tørstslukker

: 10. okt 2015, 07:56
af MonkeyBrew
CarstenM skrev:
MonkeyBrew skrev:
Decoction Mash, Double
Step Time Name Description Step Temp
35 min Protein Rest Add 10,35 L of water at 53,5 C 50,0 C
45 min Saccharification Decoct 3,53 L of mash and boil it 64,0 C
35 min Saccharification Decoct 2,10 L of mash and boil it 70,0 C
10 min Mash Out Decoct 3,36 L of mash and boil it 78,0 C
Som nybegynder virker det lidt forvirrende, har du lyst til at uddybe ovenstående så jeg også forstår?. :)
Decoction er en metode til at øge temperaturen i mæsken. Den øger samtidig farven og fylde i øllet. Grunden til at jeg valgte metoden, er at det er den eneste rigtige mulighed jeg har for trinmæskning for tiden. De forskellige temperaturer gør at visse enzymer i malten aktiveres og arbejder med stivelsen og "transformerer" den, så stivelsen til sidst er omdannet til brugbart sukker for gæren.

Re: tørstslukker

: 10. okt 2015, 08:02
af MonkeyBrew
airborn skrev:Tak Monkeybrew

Er det en mild fordi der bruges så lidt malt - eller hvad
Med en IBU over 44 er den vel temmelig humlet
Den er faktisk ikke så høj som den lyder. Den smagte dejlig mild. Stilmæssigt (på humlesiden) er den vel indenfor rammerne, men det er den ikke på maltsiden. OG er for hør, men det var med vilje. Det var en "dobbel" Mild. ;) Men hvis du er usikker på humlen, så drossel lidt ned på den så du havner i 30'erne.