Bourbon Dubbel
: 24. jan 2016, 16:27
Hej
Overvejer at lave en Dubbel med Bourbon og egetræsspåner. Jeg har fundet og justeret denne opskrift:
--------------------------
Boil Size: 23.73 l
Post Boil Volume: 21.84 l
Batch Size (fermenter): 20.00 l
Bottling Volume: 19.00 l
Estimated OG: 1.064 SG
Estimated Color: 37.8 EBC
Estimated IBU: 16.7 IBUs
Brewhouse Efficiency: 71.30 %
Est Mash Efficiency: 74.9 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
3.90 kg Pilsner (2 Row) Bel (3.9 EBC) Grain 1 67.7 %
0.50 kg Munich Malt - 10L (19.7 EBC) Grain 2 8.7 %
0.45 kg Special B Malt (354.6 EBC) Grain 3 7.8 %
0.34 kg Caraamber (59.1 EBC) Grain 4 5.9 %
14.00 g Styrian Goldings [5.40 %] - Boil 60.0 mi Hop 5 9.2 IBUs
14.00 g Styrian Goldings [5.40 %] - Boil 30.0 mi Hop 6 7.1 IBUs
14.00 g Styrian Goldings [5.40 %] - Boil 1.0 min Hop 7 0.4 IBUs
2.0 pkg SafBrew Ale (DCL/Fermentis #S-33) [23.66 Yeast 8 -
400.00 ml Bourbon (Primary 2.0 weeks) Flavor 9 -
100.00 g Dark Oak Chips (Primary 2.0 weeks) Flavor 10 -
0.57 kg Candi Sugar, Clear (1.0 EBC) Sugar 11 9.9 %
Mash Schedule: Single Infusion, Light Body, No Mash Out
Total Grain Weight: 5.76 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Mash In Add 13.54 l of water at 74.6 C 65.6 C 75 min
Sparge: Fly sparge with 15.39 l water at 75.6 C
Notes:
------
Kunne godt bruge lidt feedback på om i tror at sammensætningen og forholdene ser fine ude?
Derudover overvejer jeg at skifte S-33 ud, med enten Belgian Ale WLP550 eller Bourbon WLP070 - Hvad tænker i om det? Ved ikke om det bliver lige lovligt meget Bourbon smag, hvis Bourbon-gæren også fremhæver det.
Go' søndag!
Overvejer at lave en Dubbel med Bourbon og egetræsspåner. Jeg har fundet og justeret denne opskrift:
--------------------------
Boil Size: 23.73 l
Post Boil Volume: 21.84 l
Batch Size (fermenter): 20.00 l
Bottling Volume: 19.00 l
Estimated OG: 1.064 SG
Estimated Color: 37.8 EBC
Estimated IBU: 16.7 IBUs
Brewhouse Efficiency: 71.30 %
Est Mash Efficiency: 74.9 %
Boil Time: 60 Minutes
Ingredients:
------------
Amt Name Type # %/IBU
3.90 kg Pilsner (2 Row) Bel (3.9 EBC) Grain 1 67.7 %
0.50 kg Munich Malt - 10L (19.7 EBC) Grain 2 8.7 %
0.45 kg Special B Malt (354.6 EBC) Grain 3 7.8 %
0.34 kg Caraamber (59.1 EBC) Grain 4 5.9 %
14.00 g Styrian Goldings [5.40 %] - Boil 60.0 mi Hop 5 9.2 IBUs
14.00 g Styrian Goldings [5.40 %] - Boil 30.0 mi Hop 6 7.1 IBUs
14.00 g Styrian Goldings [5.40 %] - Boil 1.0 min Hop 7 0.4 IBUs
2.0 pkg SafBrew Ale (DCL/Fermentis #S-33) [23.66 Yeast 8 -
400.00 ml Bourbon (Primary 2.0 weeks) Flavor 9 -
100.00 g Dark Oak Chips (Primary 2.0 weeks) Flavor 10 -
0.57 kg Candi Sugar, Clear (1.0 EBC) Sugar 11 9.9 %
Mash Schedule: Single Infusion, Light Body, No Mash Out
Total Grain Weight: 5.76 kg
----------------------------
Name Description Step Temperat Step Time
Mash In Add 13.54 l of water at 74.6 C 65.6 C 75 min
Sparge: Fly sparge with 15.39 l water at 75.6 C
Notes:
------
Kunne godt bruge lidt feedback på om i tror at sammensætningen og forholdene ser fine ude?
Derudover overvejer jeg at skifte S-33 ud, med enten Belgian Ale WLP550 eller Bourbon WLP070 - Hvad tænker i om det? Ved ikke om det bliver lige lovligt meget Bourbon smag, hvis Bourbon-gæren også fremhæver det.
Go' søndag!