Jul-i opskrift
Redaktør: Co-Admin
Jul-i opskrift
Hey,
Det er juli, men måske snart tid til at tænke på lidt juleøl.
Jeg kunne godt tænke mig at lave en mørk sag, uden nogen form for krydderier, (ok måske lidt kan gå) og måske noget kandis i. Og så tænker jeg ikke en alt for stærk øl på 5-6 %
Er der nogen der har et godt bud liggende i beercalc eller her et sted?
Det er juli, men måske snart tid til at tænke på lidt juleøl.
Jeg kunne godt tænke mig at lave en mørk sag, uden nogen form for krydderier, (ok måske lidt kan gå) og måske noget kandis i. Og så tænker jeg ikke en alt for stærk øl på 5-6 %
Er der nogen der har et godt bud liggende i beercalc eller her et sted?
Re: Jul-i opskrift
Jeg har en juleøl du kan finde på min hjemmeside, men den opfylder desværre ikke alle dine kriterier.
Dog er der rift om den i sæsonen.
Dog er der rift om den i sæsonen.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Indlæg: 1167
- Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
- Geografisk sted: Højelse 4623
Re: Jul-i opskrift
Mørk øl med smag og Kandis og så ikke for meget alkohol, det lyder lidt som en udfordring.
Jeg tænker at lave en mørk dobbeltbock med kandis og en snert af lakrids og koriander og så måske appelsinskal
Jeg tænker at lave en mørk dobbeltbock med kandis og en snert af lakrids og koriander og så måske appelsinskal
- Stensgaard
- Indlæg: 864
- Tilmeldt: 19. maj 2013, 23:01
- Geografisk sted: Nustrup, Vojens
Re: Jul-i opskrift
Vær opmærksom på, at kandis gør øllen mere tør - ikke sødere.
Ølsmagning i hele Danmark efter dine ønsker: https://Humlesmagning.dk
Re: Jul-i opskrift
Jeg kan stemme for at det er et seriøst bud på en juleøl... Emnet tolkes bredt, men denne rammer som en god øl alle kan drikke, samt stadig lidt kompleks.Borg skrev:Jeg har en juleøl du kan finde på min hjemmeside, men den opfylder desværre ikke alle dine kriterier.
Dog er der rift om den i sæsonen.
Skal selv kopiere den i løbet af august...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Jul-i opskrift
Jeg ser du har rug i opskriften - hvordan bidrager det til øllen ?Borg skrev:Jeg har en juleøl du kan finde på min hjemmeside,
Har nemlig lige købt 2 kg rug ;-)
Re: Jul-i opskrift
Den giver en lidt cremet fornemmelse i munden, som om øllen er lidt tykkere, mere fyldig i fornemmelse, ikke i smag. Men det skal ikke så meget i, at rugen i sig selv bidrager til smagen. Kun fornemmelsen.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Jul-i opskrift
Sjovt detalje med rosiner & mandlerne (kan dog god se inspirations kilden) men kan du smage mandlerne ?
Jeg har råkopieret opskriften - dog ikke den lyse candis den kan jeg ikke lige se meningen med ;-)
tror den kunne blive spændende ;-)
Jeg har råkopieret opskriften - dog ikke den lyse candis den kan jeg ikke lige se meningen med ;-)
tror den kunne blive spændende ;-)
Re: Jul-i opskrift
Mandlerne drukner nok lidt i smagen, og der burde komme flere i. Det gør nok ikke den store forskel, hvis de undlades.Truntebryg skrev:Sjovt detalje med rosiner & mandlerne (kan dog god se inspirations kilden) men kan du smage mandlerne ?
Jeg har råkopieret opskriften - dog ikke den lyse candis den kan jeg ikke lige se meningen med ;-)
tror den kunne blive spændende ;-)
Den lyse kandis var for at få noget forgærbart sukker der ikke var almindeligt hvidt sukker. Og da øllen var mørk nok i forvejen, så valgte jeg den lyse.
Kopiér bare løs ;-)
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Jul-i opskrift
Hej Borg,
Ja jeg tror da også det blir den jeg prøver an med. Lidt krydderier hører vel også julen til:)
Tak for bidragene.
Ja jeg tror da også det blir den jeg prøver an med. Lidt krydderier hører vel også julen til:)
Tak for bidragene.
Re: Jul-i opskrift
Nåh er nu ved at handle ind, og kan se bazaren har de fleste malte... Dog har de ikke 2-row, men jeg har lidt 6-row fra chateau på lager - vil det kunne bruges? Jf. Hvad jeg kan læse burde det gå ok, men er 25% af malten der ligger der ;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: Jul-i opskrift
Næsten al malt til brygning er lavet fra 2-radet byg. Hvis der er brugt 6-radet byg vil det nok stå tydeligt - som er tilfældet for din chateau malt.Thage skrev:Dog har de ikke 2-row, men jeg har lidt 6-row fra chateau på lager - vil det kunne bruges?
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Jul-i opskrift
Forskellen mellem 2 og 6-row malt er mindre end forskellen mellem dyrkningssted og bygsort.
6-row malt har dog en del ulemper:
Højere Protein ... some brewers have reported problems with the high enzyme and soluble protein levels of certain modern six-row cultivars. Six-row malts, can lead to too much color development during wort boiling, filtration problems, and the risk of haze formation.
Uens og mindre kærner... kræver at producenten skal sortere i størrelse, måske du får kærner som ikke passer til din valse uden justering ??
6-row malt burde være billigere da der er højere udbytte på marken. Højere udbytte er i min optik ikke et specielt plus.... men igen dyrkningssted og bygsort er nok langt vigtigere.
6-row malt har dog en del ulemper:
Højere Protein ... some brewers have reported problems with the high enzyme and soluble protein levels of certain modern six-row cultivars. Six-row malts, can lead to too much color development during wort boiling, filtration problems, and the risk of haze formation.
Uens og mindre kærner... kræver at producenten skal sortere i størrelse, måske du får kærner som ikke passer til din valse uden justering ??
6-row malt burde være billigere da der er højere udbytte på marken. Højere udbytte er i min optik ikke et specielt plus.... men igen dyrkningssted og bygsort er nok langt vigtigere.