En sød hvidtøl

Redaktør: Co-Admin

En sød hvidtøl

Indlægaf clahs » 30. sep 2016, 09:05

Hej,

En kollega gav mig en udfordring, som jeg vil høre om i kan hjælpe med. Han drikker ikke øl normalt, men helt vild med Ceres hvidtøl/ En sød juleøl.

Hvad jeg kan læse, så skal man bruge en god mørk & karamel malt også stoppe gæring tidligt. Men hvordan stopper man en gæring tidligt? Mindre gær?

Yderlig hvad kan i anbefale, man kan bruge en så'en opskrift, for at den bliver sød?
Evt. opskrift forslag.
clahs
 
Indlæg: 19
Tilmeldt: 2. dec 2015, 15:15

Re: En sød hvidtøl

Indlægaf kbh36 » 30. sep 2016, 09:12

Mæske ved en højere temperatur.

Gæren skal nok gære det ned, så længe der er sukker den kan gnaske i sig, men ved en højere mæske temperatur, så bliver flere af sukkerstofferne uforgærbare.
/Klaus
28(29) bryg til dato + 3*Cider - hmm, for mange tomme flasker og fustager.. Mørk belgisk strong ale hældt på flaske.
Cenosillicaphobia is the fear of an empty beer glass. Jeg har ikke et alkoholproblem, jeg har en hobby.
kbh36
 
Indlæg: 274
Tilmeldt: 27. dec 2014, 19:43
Geografisk sted: 4060 Kr. Såby

Re: En sød hvidtøl

Indlægaf Fornitz » 30. sep 2016, 09:21

eventuelt tilsæt mindre basismalt, har lavet en øl på:
54% Cara Red
21% Brown malt
11% Cye malt
8% Chocolate
3% Roasted barley
3% Cara Crystal

den er gæret ned til 1027 fra 1052 (48%) så det er ca 3.3% har ikke smagt på den endnu, da den lige skulle have en tilsætning af træ, kakao nibs, vanilje, kaffe og chili.

den er mæsket ved 66grader i en time
Hilsen Frederik Fornitz
Brugeravatar
Fornitz
 
Indlæg: 403
Tilmeldt: 16. jan 2013, 12:20
Geografisk sted: IPAville

Re: En sød hvidtøl

Indlægaf clahs » 3. okt 2016, 10:53

kbh36 skrev:Mæske ved en højere temperatur....
.


Hvorfor havde jeg ikke tænkt over det? :)
Takker
clahs
 
Indlæg: 19
Tilmeldt: 2. dec 2015, 15:15


Tilbage til Opskrifter

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 2 gæster