En sød hvidtøl

Redaktør: Co-Admin

En sød hvidtøl

Indlægaf clahs » 30. sep 2016, 09:05

Hej,

En kollega gav mig en udfordring, som jeg vil høre om i kan hjælpe med. Han drikker ikke øl normalt, men helt vild med Ceres hvidtøl/ En sød juleøl.

Hvad jeg kan læse, så skal man bruge en god mørk & karamel malt også stoppe gæring tidligt. Men hvordan stopper man en gæring tidligt? Mindre gær?

Yderlig hvad kan i anbefale, man kan bruge en så'en opskrift, for at den bliver sød?
Evt. opskrift forslag.
clahs
 
Indlæg: 19
Tilmeldt: 2. dec 2015, 15:15

Re: En sød hvidtøl

Indlægaf kbh36 » 30. sep 2016, 09:12

Mæske ved en højere temperatur.

Gæren skal nok gære det ned, så længe der er sukker den kan gnaske i sig, men ved en højere mæske temperatur, så bliver flere af sukkerstofferne uforgærbare.
/Klaus
23L mørk Belgisk strong ale flasket, og de sidste 23L er tilsat en pakke muscovado og står og bobler videre i kælderen.
Cenosillicaphobia is the fear of an empty beer glass. Jeg har ikke et alkoholproblem, jeg har en hobby.
kbh36
 
Indlæg: 321
Tilmeldt: 27. dec 2014, 19:43
Geografisk sted: 4060 Kr. Såby

Re: En sød hvidtøl

Indlægaf Fornitz » 30. sep 2016, 09:21

eventuelt tilsæt mindre basismalt, har lavet en øl på:
54% Cara Red
21% Brown malt
11% Cye malt
8% Chocolate
3% Roasted barley
3% Cara Crystal

den er gæret ned til 1027 fra 1052 (48%) så det er ca 3.3% har ikke smagt på den endnu, da den lige skulle have en tilsætning af træ, kakao nibs, vanilje, kaffe og chili.

den er mæsket ved 66grader i en time
Hilsen Frederik Fornitz
Brugeravatar
Fornitz
 
Indlæg: 412
Tilmeldt: 16. jan 2013, 12:20
Geografisk sted: IPAville

Re: En sød hvidtøl

Indlægaf clahs » 3. okt 2016, 10:53

kbh36 skrev:Mæske ved en højere temperatur....
.


Hvorfor havde jeg ikke tænkt over det? :)
Takker
clahs
 
Indlæg: 19
Tilmeldt: 2. dec 2015, 15:15


Tilbage til Opskrifter

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 5 gæster