Side 1 af 1

En sød hvidtøl

: 30. sep 2016, 09:05
af clahs
Hej,

En kollega gav mig en udfordring, som jeg vil høre om i kan hjælpe med. Han drikker ikke øl normalt, men helt vild med Ceres hvidtøl/ En sød juleøl.

Hvad jeg kan læse, så skal man bruge en god mørk & karamel malt også stoppe gæring tidligt. Men hvordan stopper man en gæring tidligt? Mindre gær?

Yderlig hvad kan i anbefale, man kan bruge en så'en opskrift, for at den bliver sød?
Evt. opskrift forslag.

Re: En sød hvidtøl

: 30. sep 2016, 09:12
af kbh36
Mæske ved en højere temperatur.

Gæren skal nok gære det ned, så længe der er sukker den kan gnaske i sig, men ved en højere mæske temperatur, så bliver flere af sukkerstofferne uforgærbare.

Re: En sød hvidtøl

: 30. sep 2016, 09:21
af Fornitz
eventuelt tilsæt mindre basismalt, har lavet en øl på:
54% Cara Red
21% Brown malt
11% Cye malt
8% Chocolate
3% Roasted barley
3% Cara Crystal

den er gæret ned til 1027 fra 1052 (48%) så det er ca 3.3% har ikke smagt på den endnu, da den lige skulle have en tilsætning af træ, kakao nibs, vanilje, kaffe og chili.

den er mæsket ved 66grader i en time

Re: En sød hvidtøl

: 3. okt 2016, 10:53
af clahs
kbh36 skrev:Mæske ved en højere temperatur....
.
Hvorfor havde jeg ikke tænkt over det? :)
Takker