Side 1 af 1
Børne øl
: 23. feb 2017, 21:12
af haulrich
Ja, det lyder forkert:-) men min 6 årig knægt, syntes det er sjovt at være med når der brygges, så jeg mangler en opskrift på noget sødt øl, uden det bliver klamt, med meget lav alkohol %
og da jeg er meget nybegynder, må det gerne være en opskrift lavet på samme mår som når man bager en kage, dvs. med mæske/koge tider på alt og hvornår de forskellige ting skal i.
Opskriften skal bare være til ca ti liter.
På forhånd tak
Chris
Re: Børne øl
: 23. feb 2017, 21:39
af Thage
Prøv at søg på alkoholfri øl, findes lidt forskellige måder - aldrig selv prøvet. Men min datter ca. Samme alder er glad for det inden gæren blander sig. Afgrænser sig jo så til brygdag og er jo dybest set bare sukkervand :)
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: Børne øl
: 23. feb 2017, 21:47
af Dalmoseosebryg
Det er vel at lave en ikke alkohol tung øl, stoppe gæringen efter en dag og to, alkohol fordamper i øvrigt ved 78 grader så du kan jo også vælge at varmebehandle brygget
Børne øl
: 23. feb 2017, 23:01
af Borg
Det er virkelig svært at få en fyldig øl på meget lidt malt. Har lige selv forsøgt (dog ikke færdig med CO2 endnu), og ramt 2,5%. Men det synes jeg stadig er for meget til en seksårig.
Mæsket i 45 min ved 70 grader og med lidt cara til krop.
Men hvad med at I laver en øl sammen. Altså den samme øl. Din andel ryger i gærspanden og gærer, mens knægtens ryger på flaske mens den er 85-90 grader. Og dermed pasteuriseret.
Så har du en sød, alkoholfri øl til sønnike, og en dejlig voksenøl til dig.
Så kan I fortælle alle, at det faktisk er (næsten) det samme I drikker...
Re: Børne øl
: 24. feb 2017, 09:34
af Anped
Borg skrev:Det er virkelig svært at få en fyldig øl på meget lidt malt. Har lige selv forsøgt (dog ikke færdig med CO2 endnu), og ramt 2,5%. Men det synes jeg stadig er for meget til en seksårig.
Mæsket i 45 min ved 70 grader og med lidt cara til krop.
Men hvad med at I laver en øl sammen. Altså den samme øl. Din andel ryger i gærspanden og gærer, mens knægtens ryger på flaske mens den er 85-90 grader. Og dermed pasteuriseret.
Så har du en sød, alkoholfri øl til sønnike, og en dejlig voksenøl til dig.
Så kan I fortælle alle, at det faktisk er (næsten) det samme I drikker...
Som Borg siger er det en rigtig svær øvelse. Ved Borgs fremgangsmåde, så mister sønnike alle smagsindtrykkene fra gæren.
Alternativt kan man dampe alkoholen af det færdige øl. Problemet er at man også damper en masse smagsstoffer af, ligesom en del smagsstoffer bliver ændret/nedbrudt i forbindelse opvarmningen...
Der er en grund til at hylderne ikke er fyldte med lækre smagfulde alkoholfrie øl
Sent from my iPhone using Tapatalk
Re: Børne øl
: 24. feb 2017, 10:32
af Truntebryg
Ah det passer nu kun på danske hylder - i DE er der rigtig meget øl < 0,5%
Men ellers masser af "mild" cara, ikke for meget basis malt og meget høj mæske temp 71°C skulle kunne give en sød øl med smag, og lav alcohol.
Re: Børne øl
: 24. feb 2017, 11:37
af Runenaldo
Måske var Vitamalz et bud?
https://en.wikipedia.org/wiki/Vitamalz" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Børne øl
: 24. feb 2017, 19:53
af Stensgaard
En mulighed er at flaske øllet, når man eller ville stile det til gæring. Det giver flaskebomber, og derfor åbner man en flaske hver eller hver anden dag for at tjekke karboneringen. Når den er tilpas, pasteuriserer man flaskerne, så gæringen stoppes. Det giver en øl på ca. 0,5%.
Re: Børne øl
: 25. feb 2017, 09:12
af haulrich
Mange tak for svar, der var et par gode bud, som selv en nybegynder kan administrere , så må vi se hvad der falder bedste i afkommets smag:-)