hvornår tilsætte sukker (kandis)?

Redaktør: Co-Admin

hvornår tilsætte sukker (kandis)?

Indlægaf ttrold » 12. apr 2017, 10:10

Hej Venner

Jeg overvejede at prøve denne igen denne weekend. Sidst jeg lavde den, havde jeg ret svæt ved at få mæsket ud, da det ligesom stoppede til. Jeg spekulerede derfor på, om det mon kunne være fordi jeg tilsatte sukker (kandis) samme tid som malten. Derfor:

Hvornår skal kandis tilsættes? Sammen med malt? Sammen med humle?

Link:
https://beercalc.org/?t=89980

Bh.,
Lasse
ttrold
 
Indlæg: 10
Tilmeldt: 13. mar 2017, 13:26

Re: hvornår tilsætte sukker (kandis)?

Indlægaf fjorgensen » 12. apr 2017, 12:03

Jeg plejer at tilsætte kandis sidst på kogningen. Hælder kandis i en sigte som jeg dypper i urten, på den måde kan jeg se når alt kandis er opløst og undgår at det brænder fast på bunden af gryden.
keep it simple !
fjorgensen
 
Indlæg: 838
Tilmeldt: 2. apr 2014, 11:57
Geografisk sted: 7451 Sunds

Re: hvornår tilsætte sukker (kandis)?

Indlægaf RuneV » 12. apr 2017, 12:29

Tilsætter man kandis for smagens, farvens eller alkohol%ens skyld?
RuneV
 
Indlæg: 205
Tilmeldt: 8. feb 2017, 12:34
Geografisk sted: Hasselager, Århus

Re: hvornår tilsætte sukker (kandis)?

Indlægaf Nimbus39 » 12. apr 2017, 12:59

RuneV skrev:Tilsætter man kandis for smagens, farvens eller alkohol%ens skyld?

Det kommer an på hvor meget man tilsætter og hvilken slags, men meget groft sagt kan man sige:
Meget mørkt og i små mængder er primært for farve. (lidt ligesom "sovsekulør")
Kandis indeholdende forskellige sukkertyper er ofte for smag (og alkohol)
Lyst kandis er ofte mest for alkohol og lidt for smag.

Personligt bruger jeg altid kandis og sirup i mine mørke belgiere, og gerne i større mængder (op til 40%) det giver nogle smagsnuancer der ikke kan opnås med malt.
Det vigtigste er at man bruger kandis og sirup af god kvalitet når man bruger det som smagsgiver, og der er ingen vej udenom at betale en pæn pris for produktet.
Puddersukker og "Dansk" Sirup er ikke egnede som smagsgivere da de består primært af roesukker som ikke giver ret meget andet end alkohol.
Det er ikke svært at lave sirup og kandis selv, men min erfaring er at det sjældent giver nok kompleksitet i smagen til det færdige øl - så jeg køber mit i England eller Belgien og accepterer at det koster lidt mere...

Jeg tilsætter det altid lige før flameout, men i enkelte tilfælde har jeg været nødt til at tilsætte det løbende under gæringen for at holde vægtfylden på et niveau der ikke ville stresse gæren for meget - men så er vi også oppe på øl der ligger på +14% ABV ;-)
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Brugeravatar
Nimbus39
 
Indlæg: 3393
Tilmeldt: 27. jun 2010, 09:52
Geografisk sted: Greve (Mosede Strand)

Re: hvornår tilsætte sukker (kandis)?

Indlægaf Slein » 12. apr 2017, 14:32

Nimbus39 skrev:
RuneV skrev:Tilsætter man kandis for smagens, farvens eller alkohol%ens skyld?




Det er ikke svært at lave sirup og kandis selv, men min erfaring er at det sjældent giver nok kompleksitet i smagen til det færdige øl - så jeg køber mit i England eller Belgien og accepterer at det koster lidt mere...

Jeg tilsætter det altid lige før flameout, men i enkelte tilfælde har jeg været nødt til at tilsætte det løbende under gæringen for at holde vægtfylden på et niveau der ikke ville stresse gæren for meget - men så er vi også oppe på øl der ligger på +14% ABV ;-)

Det lyder spændende, har du links til de gode kandis pushere?
Slein
 
Indlæg: 62
Tilmeldt: 15. apr 2016, 16:06

Re: hvornår tilsætte sukker (kandis)?

Indlægaf DennisMAX » 13. apr 2017, 16:12

De her kan jeg anbefale :-)
https://homebrewshop.be/en/107-syrups

Sendt fra min EVA-L09 med Tapatalk
Med Venlig Hilsen
Dennis H. Pedersen
Brugeravatar
DennisMAX
 
Indlæg: 220
Tilmeldt: 14. mar 2015, 08:39
Geografisk sted: Strellev 6870

Re: hvornår tilsætte sukker (kandis)?

Indlægaf Slein » 14. apr 2017, 13:42

Tak for tip Dennis.. :)
Slein
 
Indlæg: 62
Tilmeldt: 15. apr 2016, 16:06

Re: hvornår tilsætte sukker (kandis)?

Indlægaf Nimbus39 » 18. apr 2017, 08:50

Samme biks som jeg handler i, men du kan også få "D"-serien i DK:
https://humlecentralen.dk/da/tilsaetning/?p=2
Jeg har også handlet hos The Malt Miller et par gange, gode priser og billig (ihft. PestDK) forsendelse:
https://www.themaltmiller.co.uk/index.p ... t&catId=27
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Brugeravatar
Nimbus39
 
Indlæg: 3393
Tilmeldt: 27. jun 2010, 09:52
Geografisk sted: Greve (Mosede Strand)

Re: hvornår tilsætte sukker (kandis)?

Indlægaf Slein » 18. apr 2017, 16:55

Tak for hjælpen :-)
Mvh Niels
Slein
 
Indlæg: 62
Tilmeldt: 15. apr 2016, 16:06


Tilbage til Opskrifter

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Google [Bot] og 5 gæster

cron