Side 1 af 1

Ok opskrift?

Indlæg: 14. sep 2017, 16:07
af Jakobsen
Hej folkens, hvad sider I til den vedhæftet opskrift?
Kan den drikkes :)


Nicolaj

Re: Ok opskrift?

Indlæg: 14. sep 2017, 18:53
af Borg
Det korte svar på dit spørgsmål er: "ja".
Men hvis du også vil have et par kommentarer med så:
Hvorfor både Pale- og Pilsnermalt?
Du bør anføre din kandis som boil-tilsætning, da den ellers regnes med i mæskevandsberegningen.
5 kg malt bør kun fordre 15 liter mæskevand. Forhold max 1:3. Ret det i mlskeprofilen.
Hvis det er en traditionel belgisk ale du går efter, så hold dig til kontinentale humler som hallertauer og lignende, og glem de amerikanske.
Og jeg ville give den 2,6 CO2 volumen.
Husk rehydrering af din gær.

Re: Ok opskrift?

Indlæg: 14. sep 2017, 19:48
af Jakobsen
Borg skrev:Det korte svar på dit spørgsmål er: "ja".
Men hvis du også vil have et par kommentarer med så:
Hvorfor både Pale- og Pilsnermalt?
Du bør anføre din kandis som boil-tilsætning, da den ellers regnes med i mæskevandsberegningen.
5 kg malt bør kun fordre 15 liter mæskevand. Forhold max 1:3. Ret det i mlskeprofilen.
Hvis det er en traditionel belgisk ale du går efter, så hold dig til kontinentale humler som hallertauer og lignende, og glem de amerikanske.
Og jeg ville give den 2,6 CO2 volumen.
Husk rehydrering af din gær.



Super godt, mange tak :)

Det er en fejl at jeg har fået valgt pilsner malt, det skal selvfølgelig være pale malt :)
Grunden til jeg bruger Cascade + Styrian Goldings er at jeg har lidt for meget af det på lager :P.

Ja, den mæskeprofil skal jeg lige have kigget på igen. Igen Mange tak