10-liters opskrift på en mørk IPA for en begynder

Redaktør: Co-Admin

10-liters opskrift på en mørk IPA for en begynder

Indlægaf MKM » 25. okt 2017, 09:13

Hej Håndbryggere,

Ja første indlæg - jeg er helt grøn i hjemmebryg, men har dog lavet øl ved brygselv i Odense et par gange, så har nogenlunde styr på processen.
Det ændre dog ikke på at jeg ser mig selv som 100% grøn.

Jeg søger en begynder opskrift, i 10 liters størrelsen (har kun en 10 liters gryde pt) - gerne en mørk IPA.

Kan i hjælpe?

Mvh
MKM
MKM
 
Indlæg: 13
Tilmeldt: 24. okt 2017, 11:14

Re: 10-liters opskrift på en mørk IPA for en begynder

Indlægaf ApS bryggeren » 26. okt 2017, 08:11

Hej

Velkommen til dette dejlige forum

Jeg brygger selv kun 10 ltr ad gangen

Jeg kommer som regel de sæt som de forskellige malt pusher har

Har været godt tilfreds det er også IPA.

Held og lykke med denne dejlige hobby
Hilsen

Martin
Tryghed er at ha' en øloplukker tøjret til sin gyngestol
Citat Benny Andersen
ApS bryggeren
 
Indlæg: 50
Tilmeldt: 27. sep 2013, 06:06
Geografisk sted: Halsnæs

Re: 10-liters opskrift på en mørk IPA for en begynder

Indlægaf Freund » 26. okt 2017, 08:53

Hej MKM

Velkommen til, det er spændende hobby du har valgt :-)
Som Aps foreslår, kan du køre med de kits, som forhandlerne har...
eller du kan vælge at gøre det selv, enten helt selv, eller med hjælp fra BeerCalc.org (der er et link i menuen oppe til venstre).
Hvis du ikke kender BeerCalc, kan jeg kort fortælle, at det er en opskriftssamling, hvor du kan søge på type, navn, brygger mm.
OG du kan vinge af i "pokal-piktogrammet" for kun at se prisvindere fra DM.
Fx (uden at kende øllene, jeg forholder mig til at du søger en mørk IPA) "BLACK PARIS" eller "Dr Nelson IPA".
Herefter køber du den malt, humle, mm., som opskriften anbefaler EFTER du har skaleret den ned til din ønskede mængde.

Læs en masse tråde herinde, og prøv dig frem :-)

Hilsen
Freund
Freund
 
Indlæg: 103
Images: 1
Tilmeldt: 16. aug 2017, 20:15
Geografisk sted: 7400 Herning

Re: 10-liters opskrift på en mørk IPA for en begynder

Indlægaf Fornitz » 26. okt 2017, 14:20

et godt trick er at lade være med at mæske de mørkeste malte med, men lave et koldudtræk - altså knæk malten og kom i vand og lad det trække i køleskabet - så får du ikke så meget bitterhed med fra skaldelene og får en blødere øl, men stadig med smag og farve.

man kan også komme de mørke malte i når du sparger - eller de sidste 10 minutter. af mæskningen.
Hilsen Frederik Fornitz
Brugeravatar
Fornitz
 
Indlæg: 411
Tilmeldt: 16. jan 2013, 12:20
Geografisk sted: IPAville


Tilbage til Opskrifter

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 2 gæster