HJÆLP opskrift

Redaktør: Co-Admin

HJÆLP opskrift

Indlægaf K bryg » 16. nov 2017, 20:48

Hej med jer . Jeg har noget malt rester liggende som jeg skal have brugt, jeg ved bare ikke hvad jeg skal brygge af det; måske prøve lykken og røre noget sammen, men det kunne også være nogen af jer som havde en god ide til et bryg af følgende: 4 kg. Bohemian pilsner malt
5 kg Munich Light 15 ebc. (max 50% af brygget)
1 Kg. Hvede choko 800-1200 ebc
1 kg . røgmalt 4- ebc. røgmalten smider jeg nok ud, da den er meget dominerende i smagen
Derudover har jeg dette humle liggende 200 gr. Tettnang T90 3,5%
100 gr. Mittelfrûh T90 3,5%
100 gr. Amarillo T90 8,8

Gær til rådighed: Safbrew S-33
Mangrove M03
Mangrove M20
Mangrove M47

Gerne opskrifter i beercalc med mæsketider osv.

Mvh. Kenneth
K bryg
 
Indlæg: 3
Tilmeldt: 16. okt 2017, 18:12

Re: HJÆLP opskrift

Indlægaf kbaggen » 17. nov 2017, 08:36

Hej,
jeg ville lave noget Baltic Porter ud af dette:

https://beercalc.org/?t=164687

Har brugt den belgiske ale som giver nogle frugt toner ved de 18´C.........den der M03 har jeg ikke haft held med og derfor den Belgiske! Men begge kan vist gå til Dark Ales!

Du kan vel også kalde det for en stout, men så skal der vist mere havregrun i!
kbaggen
 
Indlæg: 338
Tilmeldt: 9. nov 2007, 21:09

Re: HJÆLP opskrift

Indlægaf martin_pedersen » 17. nov 2017, 12:00

En Stout

500gr. chokohvede
2 kg munich
4 kg pilsner er der plads til 0.5kg mere så gør det

60gr. amarillo 60 min
20 gr. amarillo 10 min

og M03
All right, brain, I don't like you and you don't like me - so let's just do this and I'll get back to killing you with beer.

Martin

Ps. Det skal nok blive til øl!
Brugeravatar
martin_pedersen
 
Indlæg: 408
Tilmeldt: 6. okt 2011, 13:49
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: HJÆLP opskrift

Indlægaf K bryg » 17. nov 2017, 17:36

Hej, tak for de spændende forslag, har aldrig brygget en porter før, jeg hælder mest til stout udgaven, og hvis jeg så tilsætter noget chokolade, så tror jeg ikke konen kan holde fingrene fra brygget ;-) Hvis jeg brygger stoutèn, og der skal chokolade i, ved i så hvilken slags man plejer at bruge?

Mvh. Kenneth
K bryg
 
Indlæg: 3
Tilmeldt: 16. okt 2017, 18:12

Re: HJÆLP opskrift

Indlægaf K bryg » 17. nov 2017, 17:51

Hej igen, der er kun kogetider på humlen, hvad med mæske temperaturer og tider på hhv. stouten og porteren?

Mvh. Kenneth
K bryg
 
Indlæg: 3
Tilmeldt: 16. okt 2017, 18:12

Re: HJÆLP opskrift

Indlægaf Dalmoseosebryg » 17. nov 2017, 19:47

Nu ville jeg personligt hellere brygge noget lagerøl :)
Vil mene at du skal mæske ved 67-68 grader så den får noget fylde
Dalmoseosebryg
 
Indlæg: 862
Tilmeldt: 16. nov 2015, 20:44
Geografisk sted: Højelse 4623

Re: HJÆLP opskrift

Indlægaf martin_pedersen » 17. nov 2017, 20:58

K bryg skrev:Hej, tak for de spændende forslag, har aldrig brygget en porter før, jeg hælder mest til stout udgaven, og hvis jeg så tilsætter noget chokolade, så tror jeg ikke konen kan holde fingrene fra brygget ;-) Hvis jeg brygger stoutèn, og der skal chokolade i, ved i så hvilken slags man plejer at bruge?

Mvh. Kenneth
Hvis du gerne vil have chokolade i så brug kakaopulver.

Mæsk ved 68 grader så bliver den lækker nok.

Sendt fra min SM-G925F med Tapatalk
All right, brain, I don't like you and you don't like me - so let's just do this and I'll get back to killing you with beer.

Martin

Ps. Det skal nok blive til øl!
Brugeravatar
martin_pedersen
 
Indlæg: 408
Tilmeldt: 6. okt 2011, 13:49
Geografisk sted: 7080 Børkop


Tilbage til Opskrifter

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 2 gæster

cron