Side 1 af 1

HJÆLP opskrift

: 16. nov 2017, 20:48
af K bryg
Hej med jer . Jeg har noget malt rester liggende som jeg skal have brugt, jeg ved bare ikke hvad jeg skal brygge af det; måske prøve lykken og røre noget sammen, men det kunne også være nogen af jer som havde en god ide til et bryg af følgende: 4 kg. Bohemian pilsner malt
5 kg Munich Light 15 ebc. (max 50% af brygget)
1 Kg. Hvede choko 800-1200 ebc
1 kg . røgmalt 4- ebc. røgmalten smider jeg nok ud, da den er meget dominerende i smagen
Derudover har jeg dette humle liggende 200 gr. Tettnang T90 3,5%
100 gr. Mittelfrûh T90 3,5%
100 gr. Amarillo T90 8,8

Gær til rådighed: Safbrew S-33
Mangrove M03
Mangrove M20
Mangrove M47

Gerne opskrifter i beercalc med mæsketider osv.

Mvh. Kenneth

Re: HJÆLP opskrift

: 17. nov 2017, 08:36
af kbaggen
Hej,
jeg ville lave noget Baltic Porter ud af dette:

https://beercalc.org/?t=164687" onclick="window.open(this.href);return false;

Har brugt den belgiske ale som giver nogle frugt toner ved de 18´C.........den der M03 har jeg ikke haft held med og derfor den Belgiske! Men begge kan vist gå til Dark Ales!

Du kan vel også kalde det for en stout, men så skal der vist mere havregrun i!

Re: HJÆLP opskrift

: 17. nov 2017, 12:00
af martin_pedersen
En Stout

500gr. chokohvede
2 kg munich
4 kg pilsner er der plads til 0.5kg mere så gør det

60gr. amarillo 60 min
20 gr. amarillo 10 min

og M03

Re: HJÆLP opskrift

: 17. nov 2017, 17:36
af K bryg
Hej, tak for de spændende forslag, har aldrig brygget en porter før, jeg hælder mest til stout udgaven, og hvis jeg så tilsætter noget chokolade, så tror jeg ikke konen kan holde fingrene fra brygget ;-) Hvis jeg brygger stoutèn, og der skal chokolade i, ved i så hvilken slags man plejer at bruge?

Mvh. Kenneth

Re: HJÆLP opskrift

: 17. nov 2017, 17:51
af K bryg
Hej igen, der er kun kogetider på humlen, hvad med mæske temperaturer og tider på hhv. stouten og porteren?

Mvh. Kenneth

Re: HJÆLP opskrift

: 17. nov 2017, 19:47
af Dalmoseosebryg
Nu ville jeg personligt hellere brygge noget lagerøl :)
Vil mene at du skal mæske ved 67-68 grader så den får noget fylde

Re: HJÆLP opskrift

: 17. nov 2017, 20:58
af martin_pedersen
K bryg skrev:Hej, tak for de spændende forslag, har aldrig brygget en porter før, jeg hælder mest til stout udgaven, og hvis jeg så tilsætter noget chokolade, så tror jeg ikke konen kan holde fingrene fra brygget ;-) Hvis jeg brygger stoutèn, og der skal chokolade i, ved i så hvilken slags man plejer at bruge?

Mvh. Kenneth
Hvis du gerne vil have chokolade i så brug kakaopulver.

Mæsk ved 68 grader så bliver den lækker nok.

Sendt fra min SM-G925F med Tapatalk