Nu er øllet prøvesmagt første gang. Det er en fin let sommerale, dejlig frisk og mild i smagen. Jeg kan overhovdet ikke smage hyldeblomsterne, på trods af at jeg har tilsat 500 ml ekstra hyldeblomstsaft ifht. den første opskrift jeg lagde herind!
FG blev på 1010 hvilket overrasker mig i betragtning af jeg mæskede ved 70 grader. Jeg havde forventet et meget højere indhold af restsukker!
Thomas
Hyld
Redaktør: Co-Admin
tjoo men der er jo også 18% sukker i.
Måske jeg skal putte meget mere i min kommende øl, jeg havde regnet med 800 gram frisk hyldeblomst ?
Jens
Måske jeg skal putte meget mere i min kommende øl, jeg havde regnet med 800 gram frisk hyldeblomst ?
Jens
Senest rettet af admin 10. jun 2006, 17:26, rettet i alt 1 gang.
Hej
Min hyldeblomst ale, med de 200 ml i kunne man heller ikke smage det til at starte med, men efter en god måneds lagring blev den kraftigere og tilpas for min smagsløg. For opskriften se http://www.jensgam.dk/bryg/03.htm
Hvad for en slags hyldeblomst saft var det, at du brugte?
Min hyldeblomst ale, med de 200 ml i kunne man heller ikke smage det til at starte med, men efter en god måneds lagring blev den kraftigere og tilpas for min smagsløg. For opskriften se http://www.jensgam.dk/bryg/03.htm
Hvad for en slags hyldeblomst saft var det, at du brugte?
Jeg har brygget en lager med hyldeblomst. Jeg kogte 100 gram tørret hyldeblomst til 19 liter øl med de sidste 10 minutter.
Det har resulteret i en øl med en meget gennemtrængende hyldesmag. Den smager sådan set godt, og kvindfolkene er vilde med den, men den smager "for lidt" af øl til min smag. Jeg vil tro at 30-40 g pr 19 liter vil give en god, ikke for kraftig, smag.
Det har resulteret i en øl med en meget gennemtrængende hyldesmag. Den smager sådan set godt, og kvindfolkene er vilde med den, men den smager "for lidt" af øl til min smag. Jeg vil tro at 30-40 g pr 19 liter vil give en god, ikke for kraftig, smag.