Hey
Jeg skal til at brygge mig en porter :) råvarerne er indkøbt og der brygges muligvis i pinsen :)
Min opskrift gør det til en rimelig heavy porter.. ikke i alkohol (5,5) men i smag... jeg havde tænkt på at tilsætte noget vanille.... måske ved at koge en vanillestang med den sidste halve time.
Er der nogle af jer der har nogle erfaringer med dette ??
Jimmi
vanilla
Redaktør: Co-Admin
Hej Jimmi
Jeg har ingen erfaringer med vanilie, men er selv ved at planlægge 25L amerikansk brown med vanilie.
Der regner jeg med at skrabe kornene ud af en stang og koge dem med i 15 min. Jeg tror godt den kunne tage 2 stænger, men vil gerne have erfaringen fra 1 først.
Den skulle jo nødigt smage af vaniliekrans...
Jeg leger iøvrigt med tanken om alternativt at komme kakao eller kaffe i.
Jeg har ingen erfaringer med vanilie, men er selv ved at planlægge 25L amerikansk brown med vanilie.
Der regner jeg med at skrabe kornene ud af en stang og koge dem med i 15 min. Jeg tror godt den kunne tage 2 stænger, men vil gerne have erfaringen fra 1 først.
Den skulle jo nødigt smage af vaniliekrans...
Jeg leger iøvrigt med tanken om alternativt at komme kakao eller kaffe i.
Mvh.
Michael K
Michael K
Hej Michael
Har du set http://lists.haandbryg.dk/pipermail/bry ... 13847.html her står om en der har brug vanille i en Belgisk Wit
jeg tror at jeg prøver med kornene fra 2 vanillestænger og stængerne med de sidste 15-20 min.... tror jeg er oki i en kraftig porter
Jeg regner med at bryggge i pinsen :) så må vi se hvordan det kommer til at smage
Jimmi
Har du set http://lists.haandbryg.dk/pipermail/bry ... 13847.html her står om en der har brug vanille i en Belgisk Wit
jeg tror at jeg prøver med kornene fra 2 vanillestænger og stængerne med de sidste 15-20 min.... tror jeg er oki i en kraftig porter
Jeg regner med at bryggge i pinsen :) så må vi se hvordan det kommer til at smage
Jimmi
Øv ingen bryg igang :(
Det kan du bande på at jeg gør :) vi er her jo for at hjælpe hinanden :)Michael K skrev:Jeps.... så tror jeg jeg vil bruge dine erfaringer, hvis du melder ud hvad du oplever.Jimmi skrev:Jeg regner med at bryggge i pinsen :) så må vi se hvordan det kommer til at smage
Jeg er dog lidt usikker på hvor meget jeg skal bruge... det er er en meget mørk porter jeg skal brygge :)... så om jeg skal bruge 2 eller 3 vanille stænger :)
Men jeg finder på noget og lader mine erfaringer runge på forum :)
Jimmi
Øv ingen bryg igang :(