brugte du 100 gram tørret til 60 liter øl??
overvejer selv at tilsætte hyld til en øl! men kan jo lige så godt udnytte andres erfaringer. hvor meget mon jeg skal have til 25 liter??
lyder 75 gram helt ved siden af hvis jeg skal have en god aroma af det
hyldeblomster
Redaktør: Co-Admin
Min Pale Ale med hyldeblomst er også blevet drikkeklar nu.
Den indeholder 800g (nedfrosset) hyldeblomst.
Den smager umiddelbart noget mere af hyld end Jens's hylde-øl (den med 800g).
Da vi har kommet den samme mængde i, har jeg en teori om at det er frysningen der gør at jeg får mere smag ud af det.
Min teori går på at cellerne jo er "frostsprunget" efter frysningen, og derfor bliver hylden også helt brun i løbet af meget kort tid efter det er tøet op. Det kunne derfor give nemmere adgang til smagsstofferne.
PS. Min hyld er også kogt med de sidste 15 min.
Til admin, kom lige forbi og verificer min påstand.
Den indeholder 800g (nedfrosset) hyldeblomst.
Den smager umiddelbart noget mere af hyld end Jens's hylde-øl (den med 800g).
Da vi har kommet den samme mængde i, har jeg en teori om at det er frysningen der gør at jeg får mere smag ud af det.
Min teori går på at cellerne jo er "frostsprunget" efter frysningen, og derfor bliver hylden også helt brun i løbet af meget kort tid efter det er tøet op. Det kunne derfor give nemmere adgang til smagsstofferne.
PS. Min hyld er også kogt med de sidste 15 min.
Til admin, kom lige forbi og verificer min påstand.
Mvh.
Søren Ladegaard
"A woman drove me to drink and I didn't even have the decency to thank her"
W. C. Fields
Søren Ladegaard
"A woman drove me to drink and I didn't even have the decency to thank her"
W. C. Fields
Så det vil sige at jeg godt kan komme det i gærspanden når jeg stikker om til 2. fermentering og så lade det stå i de 14 dage?admin skrev:Tørhhumling er altid i sekundær fermentering, og helt over i selve lageringen - læs : det står flere uger på sekundær for at give den flotte aroma.
@chevydk
Det skulle vel ikke være en opskrift der er til offentlig beskuelse? :-) Jeg kunne godt bruge flere opskrifter med hyldeblomst...