Brug af valle i øl?
Redaktør: Co-Admin
Brug af valle i øl?
Jeg har fået tilbudt noget valle fra et ostemejeri.
Kan man på nogen måde bruge det i sine øl?
Kan man på nogen måde bruge det i sine øl?
- mvh. Glenn
Re: Brug af valle i øl?
Ja, det kan du godt.
Så vidt jeg ved er problemet at finde en gær der kan omdanne laktosen i vallen.
Så vidt jeg ved er problemet at finde en gær der kan omdanne laktosen i vallen.
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Re: Brug af valle i øl?
Du kan jo prøve at kontakte Gundestrup. De laver øl med valle. Jeg var til en smagning af deres produkter og de var helt ok. Dog var den vi smagte på valle ikke min favorit, men jeg tror ikke det havde noget med vallen at gøre.
http://www.mejeri-bryg.dk/
http://www.mejeri-bryg.dk/
Re: Brug af valle i øl?
det lyder ret intressant, dog vil jeg forebeholde mig retten til at være skeptisk, hvis man læser deres side bruger de en gær der kan forgære laktse, som jo i bryg kredse bliver betragtet som uforgærbart, så det er jo vist ikke en helt almindelig gær.
traditionelt kender jeg kun til brugen af valle i bagning hvor det skulle give gode gærdejs produkter.
traditionelt kender jeg kun til brugen af valle i bagning hvor det skulle give gode gærdejs produkter.
Brygger lejlighedsvist.
Re: Brug af valle i øl?
De bruger nemlig mere end en gær, men kan da ikke lige huske hvilke.
-
- Indlæg: 28
- Tilmeldt: 13. feb 2008, 08:57
- Geografisk sted: København
Re: Brug af valle i øl?
Brettanomyces Clausenii er eftersigende i stand til at forgære laktose. Men hvorfor ikke udnytte laktosen til at lave en milk/cream/sweet stout?
http://thebrewingnetwork.com/shows/The- ... w-08-13-07
Jeg vil tro at vallen bare erstatter alt dit vand og at du ikke skal tilsætte ekstra laktose, men der må du jo høre om de har et bud på hvormeget laktose der er i vallen pr. liter.
Mmm, milk stout.
http://thebrewingnetwork.com/shows/The- ... w-08-13-07
Jeg vil tro at vallen bare erstatter alt dit vand og at du ikke skal tilsætte ekstra laktose, men der må du jo høre om de har et bud på hvormeget laktose der er i vallen pr. liter.
Mmm, milk stout.
Re: Brug af valle i øl?
Brettanomyces. Der var den!
Re: Brug af valle i øl?
Hvis vi snakker om ganske alm. valle fra osteproduktion, altså ikke koncentreret valle, ligger laktose indholdet på ca. 44 gram pr. kg. valle. Derudover indeholder det desuden lidt fedt og protein, samt en lille smule mineraler/salte og citronsyre.
Re: Brug af valle i øl?
okay det lyder ikke helt ment at gå til.... ihvertfald ikke for en nybegynder som mig...
- mvh. Glenn
Re: Brug af valle i øl?
Jeg kender Ditlev, over fra fyn "gundestrup mejeri" de laver da øl på valle, jeg kan da prøve at sørge ham ? hvis det har interesse.
http://www.bryggerkarl.dk/kontakt.html
Jens
http://www.bryggerkarl.dk/kontakt.html
Jens
Re: Brug af valle i øl?
Ja meget gerneadmin skrev:Jeg kender Ditlev, over fra fyn "gundestrup mejeri" de laver da øl på valle, jeg kan da prøve at sørge ham ? hvis det har interesse.
http://www.bryggerkarl.dk/kontakt.html
Jens
- mvh. Glenn
Re: Brug af valle i øl?
Svaret fra den gode ven og brygger Ditlev :-)Hej Jens
Valle kan godt bruges i ølbrygning.
1. betingelse er at vallen er helt frisk, den syrner i løbet af nogle timer og kan derefter ikke bruges. Den kan pastroriseres umiddelbart efter aftapning og kan derefter holde sig noget længere.
2. betingelse er at den rigtige gær bruges. Vi (Gundestrup Mejeri og Bryghus) bruger to forskellige kluyveromysis maxianus fra Chr. Hansen. Det skal siges at gærene er ret dyre.
Godt bryg.
Ditlev
Jens
- Christian Ernstsen
- Indlæg: 770
- Tilmeldt: 28. okt 2009, 12:21
- Geografisk sted: Vejle
- Kontakt:
Re: Brug af valle i øl?
Og her over et år senere nåede nyheden så endelig dagspressen!
http://epn.dk/brancher/foedevarer/article2623795.ece" onclick="window.open(this.href);return false;
Det er da humor at navngive sin øl: Valle's Bock-øl
:-)
http://epn.dk/brancher/foedevarer/article2623795.ece" onclick="window.open(this.href);return false;
Det er da humor at navngive sin øl: Valle's Bock-øl
:-)
Med venlig hilsen
Christian
Brygsetup: 25 liter elgryde, pumpe og modstrømskøler. 23 bryg i alt.
Christian
Brygsetup: 25 liter elgryde, pumpe og modstrømskøler. 23 bryg i alt.
- El-hansen.dk
- Indlæg: 106
- Tilmeldt: 25. jan 2014, 21:52
- Geografisk sted: 6580 Vamdrup
- Kontakt:
Re: Brug af valle i øl?
Hej Glenn H
Jeg kan se det er en gammel tråd
Har du fået brygget en øl med valle
Eller er der andre der har prøvet det
Henrik
Jeg kan se det er en gammel tråd
Har du fået brygget en øl med valle
Eller er der andre der har prøvet det
Henrik