Vinterøl med hyldebær?

Redaktør: Co-Admin

Besvar
Aabenbryg
Indlæg: 12
Tilmeldt: 15. okt 2006, 19:01
Geografisk sted: Aabenraa
Kontakt:

Vinterøl med hyldebær?

Indlæg af Aabenbryg »

Nu da juleøllet er sat over, retter tankerne sig mod en god vinterøl.
Jeg kunne godt tænke mig at prøve noget, der giver fylde og varme og dette leder tankerne hen på den gode gammeldags hyldebærsuppe.
Jeg kunne forestille mig en lidt kraftig øl med hyldebærsmag (ikke hyldeblomst), der skal drikke ved stuetemp.
Er det helt i skoven, eller er der nogen, der har erfaringer med en øl a la dette?
Hilsen Mikael
www.aabenbryg.dk
chevydk
Indlæg: 913
Tilmeldt: 5. dec 2005, 12:26
Geografisk sted: 7080, Børkop
Kontakt:

Indlæg af chevydk »

Syntes bestemt ikke det er ude i skoven.
Kunne et eller andet sted godt forestille mig en Imperial Stout tilsat hyldebær, kunne være en god kombination.
Har dog ikke selv erfaringer i den stil, men giv endlig lyd hvis du springer ud i det.
Mvh.

Søren Ladegaard

"A woman drove me to drink and I didn't even have the decency to thank her"
W. C. Fields
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Indlæg af admin »

Tuborg har lavet en juleøl med hyldebær en gang, jeg kan ikke huske hvornår.

Jens
Aabenbryg
Indlæg: 12
Tilmeldt: 15. okt 2006, 19:01
Geografisk sted: Aabenraa
Kontakt:

Indlæg af Aabenbryg »

Tak for svarene.
Det lyder som jeg skal arbejde videre med idéen om en hyldebær stout.
Har forslag til i hvilken form, og hvornår i processen hyldebærene ska l tilsættes?
Hilsen Mikael
www.aabenbryg.dk
chevydk
Indlæg: 913
Tilmeldt: 5. dec 2005, 12:26
Geografisk sted: 7080, Børkop
Kontakt:

Indlæg af chevydk »

Jeg ville nok prøve med et afkog af bærene som kunne tilsættes i de sidste 5 min af urtkogningen.
Man kunne nok også vente med at tilsætte afkoget indtil 2 fermentering.

Er der nogen der har erfaringer med tilsætning af bær?
Mvh.

Søren Ladegaard

"A woman drove me to drink and I didn't even have the decency to thank her"
W. C. Fields
Brugeravatar
sheine
Indlæg: 246
Tilmeldt: 9. aug 2012, 12:53
Geografisk sted: Vordingborg

Re: Vinterøl med hyldebær?

Indlæg af sheine »

Jeg forsøger lige at genoplive denne gamle tråd, da jeg netop har plukket et kilo hyldebær, og vil høre om der er nogen der har erfaringer med tilsætning af hyldebær i øl.

Jeg bryggede i sidste uge 10 liter af en meget mørk og stærk belgisk ale, der efter en voldsom stormgæring nu er faldet lidt til ro. Den består af tre mørke malte (koldekstrahering) samt fem andre malttyper. Ideen er at dele den i to gæringsspande når den skal på sekundær, hvor den ene bliver tilsat knuste hyldebær. Jeg er dog i tvivl om hvor mange gram der skal tilsættet til 5 liter, og tænker umiddelbart omkring 100 gram. Men måske der er nogen der har erfaring på dette område?

Mvh Stig
kvikky
Indlæg: 278
Tilmeldt: 4. sep 2010, 11:51
Geografisk sted: Ryaa, Aabybro

Vinterøl med hyldebær?

Indlæg af kvikky »

Hvis du vil putte hyldebær i gærspanden, Skal de koges inden, der er et eller andet stof i rå hyldebær som man bliver syg af.

Jeg har selv brugt blåbær i en øl og hindbær i en anden. Og så har jeg en med æbler i som skal tappes snart.

Prøv da , det kan være det bliver rigtig godt.
Brugeravatar
sheine
Indlæg: 246
Tilmeldt: 9. aug 2012, 12:53
Geografisk sted: Vordingborg

Re: Vinterøl med hyldebær?

Indlæg af sheine »

Ja, jeg vil lave et kort opkog inden de tilsættes i sekundær.

Jeg forsøger mig med 100 g til 5 liter. I mit hoved er det allerede en god øl på en kold aften, men jeg har før taget fejl. Soltørrede tomater i en red ale var f.eks. ingen succes :) Men hvor intet vover...
Besvar

Tilbage til "Opskrifter"