Nu er jeg ikke rigtig nået til den fase, hvor jeg putter alt muligt i min øl – men der har da været er del snak omkring jordbær øl –
Ikke alle jordbær sorter er velegnet til syltetøj / frysning / øl da farven ikke altid er stabil.
- Korona – har en aromatisk smag, men egner sig bedst som spisebær.
- Bounty – farven kan være ustabil og syltetøjet bliver gråt....
- Dybdahl – lyse bær
- Honeyoye – bær med kraftig smag, og mørkerøde bær. Måske en kandidat, men den modner meget tidligt, og den SKAL plukkes som meget moden.
- Ostara – egnet til frisk brug, hvad de så mener med dette.
- Symphony – modner sent (medføre måske mere stabil smag?) kraftig smag, egnet til frysning. Dette kunne være en jordbær-til-øl kandidat.
- Yamaska – en meget sen sort, store mørkerøde bær. Begrænset erfaring af denne sort.
Nogle erfaringer med Jordbær øl ? Hvilke sorter er der brugt ? Farven ? Kunne det drikkes ?