Jordbær øl

Redaktør: Co-Admin

Besvar
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Jordbær øl

Indlæg af Truntebryg »

Jordbær øl

Nu er jeg ikke rigtig nået til den fase, hvor jeg putter alt muligt i min øl – men der har da været er del snak omkring jordbær øl –

Ikke alle jordbær sorter er velegnet til syltetøj / frysning / øl da farven ikke altid er stabil.
  • Korona – har en aromatisk smag, men egner sig bedst som spisebær.
  • Bounty – farven kan være ustabil og syltetøjet bliver gråt....
  • Dybdahl – lyse bær
  • Honeyoye – bær med kraftig smag, og mørkerøde bær. Måske en kandidat, men den modner meget tidligt, og den SKAL plukkes som meget moden.
  • Ostara – egnet til frisk brug, hvad de så mener med dette.
  • Symphony – modner sent (medføre måske mere stabil smag?) kraftig smag, egnet til frysning. Dette kunne være en jordbær-til-øl kandidat.
  • Yamaska – en meget sen sort, store mørkerøde bær. Begrænset erfaring af denne sort.
Nu ved jeg ikke hvor mange bær jeg får i år, men er der Jordbær-Beer freeks derude, så send en besked til mig. Så plukker jeg gerne et par kilo eller 3 til fryseren. Kan så afhentes ved lejlighed, til plukke dags prisen.

Nogle erfaringer med Jordbær øl ? Hvilke sorter er der brugt ? Farven ? Kunne det drikkes ?
Besvar

Tilbage til "Opskrifter"