Side 1 af 2

øl likøl

: 12. okt 2011, 16:49
af Tryfuss
har fået smagt en øl likøl Ultrapres... holda helt fest den er god... er der nogen der har smagt den og har mod på at en klon opskrift?

Re: øl likøl

: 12. okt 2011, 17:20
af Runenaldo
Fandt lidt om den her http://www.whiskygaarden.dk/product.php?id=232 og her http://www.eternellen.dk/31694103
Ultraprés er en belgisk øl likør, som også er kendt som varm øl. Ultraprés er destilleret af den belgiske øl, Ultradélice som bl.a. har vundet prisen ”Coq de Cristal” i 2003 som den bedste mørke øl i Belgien. Under destillationen er der også tilsat kaffeekstrakt.
Øl likøren opvarmes til ca. 50° i enten en gryde eller i en mikrobølgeovn. Herefter kommer man flødeskum på toppen også er den ”varme øl” klar til servering.
Så du skal have fundet en opskrift på den der belgiske øl, Ultradélice og derefter destillere den med kaffeekstrakt, men så vidt jeg ved er det ikke lovligt at destillere i danmark...

men hvad ingen ved har de vel ikke ondt af ;-)

Re: øl likøl

: 12. okt 2011, 20:09
af Tryfuss
så længe det er i undervisnings øjemed må man gerne... godt man har en kammerat der er kemi lærer på HTX :-D

Re: øl likøl

: 15. okt 2011, 16:58
af Vinkel
Siden at det er ulovligt at destillere i danmark, har jeg bare hørt om en simpel metode, som jeg her vil skrive i tilfælde af at nogen skulle finde på at bruge det som undervisningsbrug. Hehe

man skal bruge:

en stor gærspand
en lille gærspand
et akvarievarmelegeme
en genstand som den lille gærspand kan stå stabilt på, (f.eks. 15 cm af bunden fra en anden lille gærspand)
og noget til at tætne ved det hul hvor ledningen til varmelegemet går igennem låget på den store gærspand.

man tager nu det man har til at hæve den lille gærspand med og placere i bunden af den store gærspand, herefter placere man så den lillegærspand med øllet ovenpå.

Man føre varmelegemet gennem låget på den støre gårspand, tætner omkring ledningen.og lægger varmelegemet på skrå nede i den lille gærspand med øl, (det er vigtigt at varmelegemet konstant er dækket af øl da det ellers kan overophede)

nu tænder man bare for varmelegemet hvor på alkoholen over nogen dage vil fordampe fra ølet og falde ned i bunden af den store gærspand.

efter første destillering alt efter hvor meget man udvinder vil alkoholet i bunden typisk være på ca. 30 % efterfølgende kan destillere igen og igen, og dermed gøre det stærkere og stærkere.

tricket er at det skal være tæt så intet af det kostbare alkohol får lov til at fordampe.

vil man bare have alkohol er det iøvrigt billigst bare at bruge gær og sukkervand.

Jeg syntes iøvrigt at ultrapress er utroligt lækkert, men jeg forstår ikke rigtigt hvordan de har fået den smag frem i det.

whisky er jo også bare destileret, fadlageret, uhumlet øl

Re: øl likøl

: 15. okt 2011, 22:44
af BeerMan
Sjovt nok var den første hjemmeside jeg lavede om hjemmebrænding.... den må jo være 13-14 år gammel nu :) Slå jer løs !
http://tornbjerg.dk/hp/dest/FOR.HTML

Re: øl likøl

: 15. okt 2011, 23:06
af Borg
BeerMan skrev:Sjovt nok var den første hjemmeside jeg lavede om hjemmebrænding.... den må jo være 13-14 år gammel nu :) Slå jer løs !
http://tornbjerg.dk/hp/dest/FOR.HTML
Vi har vel alle sammen en mere eller mindre skummel fortid... ;-)
Jeg citerer nederst fra hjemmesiden:
Et stort dagligt forbrug af alkohol fører kun til ulykke og armod. Så husk alkohol er et socialt rusmiddel.
Skønt, herligt.

Re: øl likøl

: 16. okt 2011, 09:37
af BeerMan
Borg skrev:
BeerMan skrev:Sjovt nok var den første hjemmeside jeg lavede om hjemmebrænding.... den må jo være 13-14 år gammel nu :) Slå jer løs !
http://tornbjerg.dk/hp/dest/FOR.HTML
Vi har vel alle sammen en mere eller mindre skummel fortid... ;-)
Jeg citerer nederst fra hjemmesiden:
Et stort dagligt forbrug af alkohol fører kun til ulykke og armod. Så husk alkohol er et socialt rusmiddel.
Skønt, herligt.
Ja det var tider dengang for mange år siden :) Lige bortset fra den dag jeg blev stoppet af politiet med bagagerummet fyldt med vin som jeg havde fået af min onkel fordi de havde fået lys, og så stod dest. og kørte i baggangen, damn han var interesseret i hvad de skulle bruges til, men heldigvis kørte han ikke hjem og kiggede på hvad jeg lavede !

Btw. jeg har stadig en flaske cognac fra det batch, den er som fløjl nu :)

Re: øl likøl

: 20. dec 2012, 16:55
af admin
Gammel tråd, men nu vil jeg sgu også prøve at lave ultrapres.
Jeg vil prøve på følgende måde: jeg vil lave en stærk urt uden black malt, med pilsner og choko.
Dernæst vil jeg koge den ind til sirup, jeg regner med at det tager 6 timer
Herefter vil jeg lave et kaffe ekstrakt på vodka i to uger, dette skal så blandes med den mega fede urt. Jeg gælder mig - det kan lige nåes inden nytårs aften ;-)

Re: øl likøl

: 13. apr 2013, 08:21
af jessoe
admin skrev:Gammel tråd, men nu vil jeg sgu også prøve at lave ultrapres.
Jeg vil prøve på følgende måde: jeg vil lave en stærk urt uden black malt, med pilsner og choko.
Dernæst vil jeg koge den ind til sirup, jeg regner med at det tager 6 timer
Herefter vil jeg lave et kaffe ekstrakt på vodka i to uger, dette skal så blandes med den mega fede urt. Jeg gælder mig - det kan lige nåes inden nytårs aften ;-)
Hvordan blev det så? Jeg overvejer selv at prøve en Ultrapres, og tænker at ovenstående da er en overkommelig metode. En egentlig opskrift ville da også være rar at se hvis det kunne lade sig gøre.

Vh
Jess

Re: øl likøl

: 10. maj 2017, 09:02
af Thage
Liver lige op i denne ;)


Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: øl likøl

: 10. maj 2017, 14:24
af martin_pedersen
Den blev aldrig lavet, men planen var der.
1 maj brygget hos fribryg, er meningen det skulle blive til en øl likør, vi hælder stadig sukker i dagligt så den endelige opskrift og hvordan den kommer til at smage vides ikke endnu ;)

Sendt fra min SM-G925F med Tapatalk

Re: øl likøl

: 10. maj 2017, 14:57
af Thage
Cool glæder mig til at høre om det, virker som noget af et projekt (daglige tilsætninger).
Fandt en fra byo som delte urten op i 1l portioner som blev tilsat løbende.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: øl likøl

: 10. maj 2017, 18:27
af martin_pedersen
Jep, her er der bare snart 400 l i gærtankene og long Way to go

Sendt fra min SM-G925F med Tapatalk

Re: øl likøl

: 10. maj 2017, 18:30
af admin
Men det bobler stadig ;)

Sendt fra min SM-G920F med Tapatalk

Re: øl likøl

: 10. maj 2017, 19:25
af SørenB
Ville det ikke være oplagt at frysedestillere den?