Hej
Jeg har forelsket mig i velhumlede øl fra et Californisk bryggeri kaldet Lagunitas (http://www.lagunitas.com" onclick="window.open(this.href);return false;) (man kan købe noget af det hos Voldby købmandsgård).
Da der er langt til kilden så vil jeg gerne brygge nogle kloner af dem i stedet.
Lidt googling bragte mig til denne side, med en opskrift på deres IPA http://beerdujour.com/Recipes/Jamil/Jam ... tasIPA.htm
Jeg har 'oversat' den til en beercalc opskrift herhttp://haandbryg.dk/cgi-bin/beercalc.cg ... wersearch=
Jeg har lidt tvivl om hvad jeg skal erstatte tingene i den 'oroginale' opskrift med
- 15L crystal har jeg erstattet med Amber 60
- Victory har jeg erstattet med Biscuit 50
Er det rigtigt?
Derudover er der sindsygt meget humle i den - næsten 0,5 kg! til 40 liter.
Har jeg konverteret mængderne forkert eller misforsået et eller andet?
Højt skum
Søren
Vurdering af opskrift
Redaktør: Co-Admin
Re: Vurdering af opskrift
Kan se jeg lige skal have fat i nyeste udgave af Clonebrews (og nærlæse side 296 :-) )
Men kommenter gerne - det er jo rart at vide om man har forstået noget om tingene eller ej.
Men kommenter gerne - det er jo rart at vide om man har forstået noget om tingene eller ej.
-
- Indlæg: 394
- Tilmeldt: 31. aug 2010, 21:10
- Geografisk sted: Holsted - Sydjylland
Re: Vurdering af opskrift
Både ja og nej ift. humlen, Eller vil vove pelsen og sige at Jamill er et stykke fra en Lagunitas, hvilket han også selv efterfølgende har været inde på.
Lagunitas klonen indeholder 5-6 forskellige humler, og vigtigst af alt mæsket ved 70-71C. Summit, Horizon, Columbus, Wiliamette, Centennial og Cascade.
Gærings temp er 20-21C med Wyeast 1968 eller WLP002 og evt. som substitut en S04.
Malt basen er dog ikke helt ved siden af.
Lagunitas klonen indeholder 5-6 forskellige humler, og vigtigst af alt mæsket ved 70-71C. Summit, Horizon, Columbus, Wiliamette, Centennial og Cascade.
Gærings temp er 20-21C med Wyeast 1968 eller WLP002 og evt. som substitut en S04.
Malt basen er dog ikke helt ved siden af.