Weissbier udelukkende på hvedeekstrakt?

Redaktør: Co-Admin

Besvar
Brugeravatar
Azzar
Indlæg: 6
Tilmeldt: 15. nov 2011, 19:32
Geografisk sted: København

Weissbier udelukkende på hvedeekstrakt?

Indlæg af Azzar »

Hej alle - første post fra relativt nybagt brygger her. Glæder mig til at følge med i brygsnakken og forhåbentlig kunne bidrage konstruktivt når der er lidt mere erfaring under bæltet.

Jeg skal til at brygge min anden (og sidste) ekstrakt-bryg. Det bliver en hvede-øl, og til det formål har jeg købt både tør og flydende hvede-ekstrakt.
Men jeg blev pludselig i tvivl om man kan brygge en hvede-øl kun på hvede-ekstrakt. Var det all-grain ville der jo være en procentdel bygmalt involveret, men er det nødvendigt nu da det kun er ekstrakt?
--
Rasmus Hartvig

"De kan servere mig en bajersk Øl"
mas
Indlæg: 1171
Tilmeldt: 19. mar 2006, 20:34
Geografisk sted: 2640, Hedehusene

Re: Weissbier udelukkende på hvedeekstrakt?

Indlæg af mas »

Din hvedeekstrakt er med stor sandsynlighed lavet på 50% byg!

Mvh

Thomas
Jens W
Indlæg: 287
Tilmeldt: 9. jun 2011, 20:37
Geografisk sted: Odense

Re: Weissbier udelukkende på hvedeekstrakt?

Indlæg af Jens W »

Troede vi var enige om at du skulle brygge All-grain ;)
I opsætningen kan du vælge, at forummet skal sende dig en mail ved svar. Det tog mig lang tid, før jeg opdagede det.
To plus to er fire
Brugeravatar
Azzar
Indlæg: 6
Tilmeldt: 15. nov 2011, 19:32
Geografisk sted: København

Re: Weissbier udelukkende på hvedeekstrakt?

Indlæg af Azzar »

Thomas:
Godt svar! Det havde jeg ikke lige overvejet at undersøge :)
Det var tæt på: Det er baseret på 45% bygmalt.

Jens W:
Det kan vi overhovedet ikke blive uenige om at jeg skal! Jeg har lige ingredienser til en enkelt ekstraktbryg som jeg ikke vil lade gå til spilde, men så hopper jeg på den store kornede bryggehest :)
Har lige bestilt refraktometer og gryde - med køleboks snart på vej.
Senest rettet af Azzar 16. nov 2011, 18:08, rettet i alt 1 gang.
--
Rasmus Hartvig

"De kan servere mig en bajersk Øl"
Jens W
Indlæg: 287
Tilmeldt: 9. jun 2011, 20:37
Geografisk sted: Odense

Re: Weissbier udelukkende på hvedeekstrakt?

Indlæg af Jens W »

Azzar skrev:Thomas:
Godt svar! Det havde jeg ikke lige overvejet at undersøge :)
Det var tæt på: Det er baseret på 45% bygmalt.

Jens W:
Det kan vi overhovedet ikke blive uenige om at jeg skal! Jeg har lige ingredienser til en enkelt ekstraktbryg som jeg ikke vil lade gå til spille, men så hopper jeg på den store kornede bryggehest :)
Har lige bestilt refraktometer og gryde - med køleboks snart på vej.
Jeg er i øvrigt misundelig på den etiket
To plus to er fire
Brugeravatar
beerbuster
Indlæg: 739
Tilmeldt: 23. jun 2008, 22:45
Geografisk sted: Odense

Re: Weissbier udelukkende på hvedeekstrakt?

Indlæg af beerbuster »

Gå god på http://www.basicbrewing.com" onclick="window.open(this.href);return false; - James laver en "all wheat beer" som han er pet stolt af

Sent from my HTC Incredible S using Tapatalk
Med venlig hilsen.
Peter

Omstikning...just say no !..

"He was a wise man who invented beer.
Plato "
Besvar

Tilbage til "Opskrifter"