Hej med jer, gode medbryggere
Et spørgsmål om timing:
Jeg har haft en 16L plast-spand til at stå siden september 2010 (!) med et forsøg på at lave en Oud Bruin med Wyeast's Roeselare Blend (3763) som "bug-factory". Den har nu stået i ca. et år og 5 måneder på samme spand - fuldstændig urørt (bortset fra lejlighedsvis efterfyldning af gærlås..)
Den har dannet et fint hvidt lag på toppen (vel det der benævnes "pellicle"), og dufter hen i retning af det jeg havde forestillet mig. Det gode spørgsmål er nu, om jeg skal flaske den nu (havde tænkt mig at putte den på champagne-flasker), eller om jeg med fordel bør vente til den hvide hinde har lagt sig på bunden, hvis den da overhovedet gør det...
Forslag / kommentarer / erfaringer?
P.S.: Jeg ved godt at en standard plastbøtte er uegnet til langtidsgæring, men det har før virket nogenlunde...
Vh
Jan
Flaskning af Oud Bruin type
Redaktør: Co-Admin
Re: Flaskning af Oud Bruin type
Hej,
jeg har brugt Roselare blend en enkelt gang. Der brugte jeg den som en helt almindelig gær. Den fik en fin stille smag af Brett! Det sidste øl var helt overdådigt i smagen ca. 1 år efter flaskning.
Jeg ville overveje at tilsætte frisk gær ved flaskning!
Har du smagt på brygget?
Mvh
Thomas
jeg har brugt Roselare blend en enkelt gang. Der brugte jeg den som en helt almindelig gær. Den fik en fin stille smag af Brett! Det sidste øl var helt overdådigt i smagen ca. 1 år efter flaskning.
Jeg ville overveje at tilsætte frisk gær ved flaskning!
Har du smagt på brygget?
Mvh
Thomas
Re: Flaskning af Oud Bruin type
Jeg leder efter en god Bruin opskrift, noget der minder om Leffe men gerne lidt fyldigere i smagen.
Kunne man evt. se jeres opskrifter? (hvis de altså passer med det jeg leder efter)
Jeg fandt den her på nettet, men har ikke prøvet den endnu:
Kunne man evt. se jeres opskrifter? (hvis de altså passer med det jeg leder efter)
Jeg fandt den her på nettet, men har ikke prøvet den endnu:
Beklager hvis jeg kom til at hijacke tråden lidt... ;-)Pilsner Malt 3 EBC 5216 grammes
Aroma Malt 150 EBC 227 grammes
Biscuit Malt 50 EBC 114 grammes
Munich Malt 20 EBC 114 grammes
Chocolate Malt 114 grammes
Maltodextrin 114 grammes
Honey 59 grammes
Kandis (dark) 227 grammes
Mash schedule: 66 degrees for 60 minutes, 76 degrees for 15 minutes.
Hops
Brewers Gold 7.5% alpha 29 grammes 60 minutes
Styrian Golding 4.0% alpha 14 grammes 15 minutes
Fermentation
Yeast: 1762 Belgian Abbey
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
- beerbuster
- Indlæg: 739
- Tilmeldt: 23. jun 2008, 22:45
- Geografisk sted: Odense
Sv: Flaskning af Oud Bruin type
Hvis spanden har stået helt stille og ved konstant temp. er det ikke sikkert at din pelickle falder selv, men efter et år på spand kan du roligt flaske den, tilsæt et skævt neutral alegær ved flaskning..
Sendt fra min HTC Incredible S med Tapatalk
Sendt fra min HTC Incredible S med Tapatalk
Med venlig hilsen.
Peter
Omstikning...just say no !..
"He was a wise man who invented beer.
Plato "
Peter
Omstikning...just say no !..
"He was a wise man who invented beer.
Plato "