Saison

Redaktør: Co-Admin

Besvar
Mr. P
Indlæg: 723
Tilmeldt: 14. jun 2006, 12:38
Geografisk sted: Odense

Saison

Indlæg af Mr. P »

Jeg er ved at modificere en Saison-opskrift, jeg har fundet på nettet. Der skal bl.a. flaked maize og koriander i, og det udløser lige et par spørgsmål:

Skal flaked maize mæskes (i følge BeerSmith skal det)?

Hvad gør flaked maize godt for?

Der skal tilsættes koriander de sidste 5 min. af kogetiden. Jeg har købt nogle hele frø i Brygladen. Skal de knuses, inden de tilsættes, eller skal de bare hele i?
mvh Poul
www.ohbl.dk
Morten
Indlæg: 767
Tilmeldt: 17. jan 2006, 17:02
Geografisk sted: Nørresundby

Indlæg af Morten »

korianderfrø skal knuses let inden de tilsættes, ellers afgiver de intet smag.

majs give sukker og en anden smag i øllet, men ikke det vilde men skal nok være godt aligevel
MvH
Morten
(9400)
Mr. P
Indlæg: 723
Tilmeldt: 14. jun 2006, 12:38
Geografisk sted: Odense

Indlæg af Mr. P »

Morten skrev:korianderfrø skal knuses let inden de tilsættes, ellers afgiver de intet smag.

majs give sukker og en anden smag i øllet, men ikke det vilde men skal nok være godt aligevel
OK. Tak for svaret.
mvh Poul
www.ohbl.dk
Malmberg
Indlæg: 342
Tilmeldt: 6. dec 2005, 12:52
Geografisk sted: Gudumholm

Re: Saison

Indlæg af Malmberg »

Mr. P skrev: Skal flaked maize mæskes (i følge BeerSmith skal det)?

Hvad gør flaked maize godt for?
JA flaked maize skal mæsken, det er ikke andet end stivelse tilsætning (råfrugt) og en svag smag af majs. DEn enste ølstil jeg sådan lige kan forstille mig at majs er nødvendig i er en Classic American Pilsner (CAP) eller en Corona :-)

Jeg ville droppe det og bruge sukker/sirup istedet. Det vil også give et mere Belgisk præg på smagen og skummet

MVH
Kasper Malmberg
chevydk
Indlæg: 913
Tilmeldt: 5. dec 2005, 12:26
Geografisk sted: 7080, Børkop
Kontakt:

Indlæg af chevydk »

Er enig med Malmberg omkring dit majs.
Mvh.

Søren Ladegaard

"A woman drove me to drink and I didn't even have the decency to thank her"
W. C. Fields
Morten
Indlæg: 767
Tilmeldt: 17. jan 2006, 17:02
Geografisk sted: Nørresundby

Indlæg af Morten »

ja det il jeg også holde med malmberg i :) ud med det maize :)
MvH
Morten
(9400)
mas
Indlæg: 1171
Tilmeldt: 19. mar 2006, 20:34
Geografisk sted: 2640, Hedehusene

Indlæg af mas »

Ud med maisen... med mindre der er en ide med det! Hvis man for eksempel vil lave en Saison uden belgisk præg!!

Personligt er jeg vild med at tilsætte kandis til mit øl, men hvis man nu ikke er så vild med det, kan jeg faktisk godt se ideen med mais i Saison.

Thomas
Mr. P
Indlæg: 723
Tilmeldt: 14. jun 2006, 12:38
Geografisk sted: Odense

Indlæg af Mr. P »

Det lyder som en god idé at skifte majsen ud med sukker!
mvh Poul
www.ohbl.dk
Mr. P
Indlæg: 723
Tilmeldt: 14. jun 2006, 12:38
Geografisk sted: Odense

Indlæg af Mr. P »

Der står i den oprindelige opskrift, at første halvdel af spargevandet skal være 99°C (sidste halvdel skal være 76°C).
Er der ikke en risiko for, at sukkerindholdet i masken krystaliserer ved så høj en temperatur?
mvh Poul
www.ohbl.dk
Mr. P
Indlæg: 723
Tilmeldt: 14. jun 2006, 12:38
Geografisk sted: Odense

Indlæg af Mr. P »

Mr. P skrev:Der står i den oprindelige opskrift, at første halvdel af spargevandet skal være 99°C (sidste halvdel skal være 76°C).
Er der ikke en risiko for, at sukkerindholdet i masken krystaliserer ved så høj en temperatur?
Nogen der har et bud?
mvh Poul
www.ohbl.dk
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Indlæg af admin »

Er der ikke en risiko for, at sukkerindholdet i masken krystaliserer ved så høj en temperatur?
Skulle der mon have stået lav ?

Jens
Mr. P
Indlæg: 723
Tilmeldt: 14. jun 2006, 12:38
Geografisk sted: Odense

Indlæg af Mr. P »

admin skrev:
Er der ikke en risiko for, at sukkerindholdet i masken krystaliserer ved så høj en temperatur?
Skulle der mon have stået lav ?
Næ, der skulle faktisk stå høj :-)
- men risikoen er jo næppe, at sukkeret krystalliserer, så jeg omformulerer lige mit spørgsmål:

Er der en risiko ved at anvende en så høj sparge-temperatur?
mvh Poul
www.ohbl.dk
Malmberg
Indlæg: 342
Tilmeldt: 6. dec 2005, 12:52
Geografisk sted: Gudumholm

Indlæg af Malmberg »

Mr. P skrev:
admin skrev:
Er der ikke en risiko for, at sukkerindholdet i masken krystaliserer ved så høj en temperatur?
Skulle der mon have stået lav ?
Næ, der skulle faktisk stå høj :-)
- men risikoen er jo næppe, at sukkeret krystalliserer, så jeg omformulerer lige mit spørgsmål:

Er der en risiko ved at anvende en så høj sparge-temperatur?
Det mest korrekte svar, er nok "det kommer an på"

Det der er mest vigtigt at mæsken ikke overstiger 75-80 grader.

MVH
Kasper Malmberg
Mr. P
Indlæg: 723
Tilmeldt: 14. jun 2006, 12:38
Geografisk sted: Odense

Indlæg af Mr. P »

Malmberg skrev:
Mr. P skrev:Er der en risiko ved at anvende en så høj sparge-temperatur?
Det mest korrekte svar, er nok "det kommer an på"

Det der er mest vigtigt at mæsken ikke overstiger 75-80 grader.
Ja, nu har jeg så lige gennemlæst opskriften igen med nypudsede briller. Det viser sig, at sparging med 99°C varmt vand er for at komme op på mash out temp. (76°C). Jeg havde læst det som om man først skulle op på mash out temp. og derefter sparge med 99°C varmt vand!
mvh Poul
www.ohbl.dk
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Indlæg af admin »

Er der en risiko ved at anvende en så høj sparge-temperatur?
Ja ! der kommer uheldige smagsstoffer med over i urten.

Jens
Besvar

Tilbage til "Opskrifter"