Saison
Redaktør: Co-Admin
Saison
Jeg er ved at modificere en Saison-opskrift, jeg har fundet på nettet. Der skal bl.a. flaked maize og koriander i, og det udløser lige et par spørgsmål:
Skal flaked maize mæskes (i følge BeerSmith skal det)?
Hvad gør flaked maize godt for?
Der skal tilsættes koriander de sidste 5 min. af kogetiden. Jeg har købt nogle hele frø i Brygladen. Skal de knuses, inden de tilsættes, eller skal de bare hele i?
Skal flaked maize mæskes (i følge BeerSmith skal det)?
Hvad gør flaked maize godt for?
Der skal tilsættes koriander de sidste 5 min. af kogetiden. Jeg har købt nogle hele frø i Brygladen. Skal de knuses, inden de tilsættes, eller skal de bare hele i?
mvh Poul
www.ohbl.dk
www.ohbl.dk
OK. Tak for svaret.Morten skrev:korianderfrø skal knuses let inden de tilsættes, ellers afgiver de intet smag.
majs give sukker og en anden smag i øllet, men ikke det vilde men skal nok være godt aligevel
mvh Poul
www.ohbl.dk
www.ohbl.dk
Re: Saison
JA flaked maize skal mæsken, det er ikke andet end stivelse tilsætning (råfrugt) og en svag smag af majs. DEn enste ølstil jeg sådan lige kan forstille mig at majs er nødvendig i er en Classic American Pilsner (CAP) eller en Corona :-)Mr. P skrev: Skal flaked maize mæskes (i følge BeerSmith skal det)?
Hvad gør flaked maize godt for?
Jeg ville droppe det og bruge sukker/sirup istedet. Det vil også give et mere Belgisk præg på smagen og skummet
MVH
Kasper Malmberg
Der står i den oprindelige opskrift, at første halvdel af spargevandet skal være 99°C (sidste halvdel skal være 76°C).
Er der ikke en risiko for, at sukkerindholdet i masken krystaliserer ved så høj en temperatur?
Er der ikke en risiko for, at sukkerindholdet i masken krystaliserer ved så høj en temperatur?
mvh Poul
www.ohbl.dk
www.ohbl.dk
Nogen der har et bud?Mr. P skrev:Der står i den oprindelige opskrift, at første halvdel af spargevandet skal være 99°C (sidste halvdel skal være 76°C).
Er der ikke en risiko for, at sukkerindholdet i masken krystaliserer ved så høj en temperatur?
mvh Poul
www.ohbl.dk
www.ohbl.dk
Næ, der skulle faktisk stå høj :-)admin skrev:Skulle der mon have stået lav ?Er der ikke en risiko for, at sukkerindholdet i masken krystaliserer ved så høj en temperatur?
- men risikoen er jo næppe, at sukkeret krystalliserer, så jeg omformulerer lige mit spørgsmål:
Er der en risiko ved at anvende en så høj sparge-temperatur?
mvh Poul
www.ohbl.dk
www.ohbl.dk
Det mest korrekte svar, er nok "det kommer an på"Mr. P skrev:Næ, der skulle faktisk stå høj :-)admin skrev:Skulle der mon have stået lav ?Er der ikke en risiko for, at sukkerindholdet i masken krystaliserer ved så høj en temperatur?
- men risikoen er jo næppe, at sukkeret krystalliserer, så jeg omformulerer lige mit spørgsmål:
Er der en risiko ved at anvende en så høj sparge-temperatur?
Det der er mest vigtigt at mæsken ikke overstiger 75-80 grader.
MVH
Kasper Malmberg
Ja, nu har jeg så lige gennemlæst opskriften igen med nypudsede briller. Det viser sig, at sparging med 99°C varmt vand er for at komme op på mash out temp. (76°C). Jeg havde læst det som om man først skulle op på mash out temp. og derefter sparge med 99°C varmt vand!Malmberg skrev:Det mest korrekte svar, er nok "det kommer an på"Mr. P skrev:Er der en risiko ved at anvende en så høj sparge-temperatur?
Det der er mest vigtigt at mæsken ikke overstiger 75-80 grader.
mvh Poul
www.ohbl.dk
www.ohbl.dk