Jeg forsøgte mig i sidste weekend med en kopi af den hylde ale, som Thomas Lindholm Lassen vandt kategorien Lys ale med i 2011.
http://www.haandbryg.dk/cgi-bin/beercal ... wersearch=" onclick="window.open(this.href);return false;
Da jeg her i weekenden stak om efter 8 dage var den ualmindeligt grumset, og gærkagen i bunden af spanden var ikke nær så tyk og fast, som ved mine første 6 bryg. Smagen var lidt skarp og "ufærdig".
Den var gæret ned fra 1054 til 1013, så det ser meget normalt ud.
Kan det skyldes de tilsatte tørrede hylleblomster (70 g til 25 l), og vil det rette sig med tiden, eller er der mon noget galt?
Grumset hylde ale
Redaktør: Co-Admin
Re: Grumset hylde ale
Jeg ved ikke hvorfor du har stukket om, men US-05 skal bruge lidt tid til at flokulere, specielt hvis den står ved normal gæringstemperatur.
Stil den koldt i et par uger, så skulle det gerne være bedre.
Stil den koldt i et par uger, så skulle det gerne være bedre.
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Re: Grumset hylde ale
Jeg stikker om for at undgå gærsmag i øllet og for at have mindre bundfald i spanden ved flaskningen. Om det er nødvendigt, ved jeg ikke - det er vist lidt religion, om man gør det eller ikke gør det. Med denne gær skulle jeg nok have ventet. Ved de fleste af de andre bryg, jeg har lavet, har jeg brugt S-04, og der har det fungeret fint.
Kan man godt stille gærspanden koldt i nogle uger (hvor koldt?) og stadig få sukkerkarbonering på flaske ved stue temperatur til at fungere bagefter?
Kan man godt stille gærspanden koldt i nogle uger (hvor koldt?) og stadig få sukkerkarbonering på flaske ved stue temperatur til at fungere bagefter?
Re: Grumset hylde ale
Hej Peos !peos skrev: Kan man godt stille gærspanden koldt i nogle uger (hvor koldt?) og stadig få sukkerkarbonering på flaske ved stue temperatur til at fungere bagefter?
Læs evt. her.
http://www.haandbrygforum.dk/viewtopic. ... 358#p35358" onclick="window.open(this.href);return false;
Hilsen Bo
.
Der er altid en måde, hvorpå tingene kan gøres bedre... - Gør det !
Thomas Edison
.
Der er altid en måde, hvorpå tingene kan gøres bedre... - Gør det !
Thomas Edison
.