Skagen Hvede - gæring

Redaktør: Co-Admin

Besvar
Brugeravatar
Mhoe
Indlæg: 285
Tilmeldt: 14. nov 2011, 15:04
Geografisk sted: Horsens

Skagen Hvede - gæring

Indlæg af Mhoe »

Hej med jer

Kunne jeg få en af jer kyndige til at se på vedhæftede fil som er taget fra Brygladens hjemmeside og er opskrift på Skagens Hvede.

Jeg bryggede denne i mandags, så det det står og hygger sig og klukker ganske fint.

Som I kan se under gæring står der 22- 24 grader i 7 dage..... to gange. Er det bare Copy-tasten på tastaturet der har fået fuld gas og hvis ikke, så hvorfor ikke skrive 22-24 grader i 14 dage. Kigger jeg under Skagen Hvede på Beercalc kan jeg se den ene af bryggene har skrevet de 2 x 7 dage under henholdsvis Fermentation1 og Fermentation2.

Så mit spørgsmål... skal jeg lade den stå i 7 eller 14 dage før den ryger på flaske?

Pft Michael
Vedhæftede filer
skagen hvede.pdf
(328.18 KiB) Downloadet 532 gange
Brugeravatar
Morten L
Co-Admin
Indlæg: 2429
Tilmeldt: 6. jul 2009, 22:32
Geografisk sted: 9230 Svenstrup J

Re: Skagen Hvede - gæring

Indlæg af Morten L »

Det er fordi der er en omstikning efter 7 dage.

Jeg vil anbefale dig at lade den stå i 14 dage uden omstikning.

I min verden er omstikning unødvendig; og direkte tåbelig i forbindelse med en hvedeøl.
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Brugeravatar
admin
Site Admin
Indlæg: 4754
Tilmeldt: 4. dec 2005, 16:25
Geografisk sted: 7080 Børkop

Re: Skagen Hvede - gæring

Indlæg af admin »

Jeg tænker det er fordi de har ment primær og sekundær gæring, med en om stikning.
Mvh.
Jens
Øl og sol er livet....

http://www.fribryg.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.dk/fribryg" onclick="window.open(this.href);return false;
Brugeravatar
Mhoe
Indlæg: 285
Tilmeldt: 14. nov 2011, 15:04
Geografisk sted: Horsens

Re: Skagen Hvede - gæring

Indlæg af Mhoe »

OK tak

Det var også umiddelbart en omstikning jeg formodede de mente... men jeg lader den stå 14 dage uden :-)

Mvh Michael
Besvar

Tilbage til "Opskrifter"