Tror ikk jeg har fået så meget pektin ud da jeg skoldede bærrende mens de var frosne,og mht til "snuller" så prøver jeg dit trix med den grove svamp,har noget af den blå svamp man bruger som filter i akvarier,og så i den anden ende en humlesok,mon så ikk med lidt forsiktighed man kan undgå og ilte det og det værste "snuller".morfmir skrev:Jeg er spændt på at høre din erfaring med den metode. Jeg har kun brugt ubehandlet bær, både kirsebær, jordbær og hindbær. Jeg har læst at der kan være et problem med at øllet bliver uklart pga. pektin som bliver udløst når man varmebehandler bærerne.Lars K skrev: Det gjorde jeg ikke, selvom der stod på frostposen (Hindbær)at det anbefales og give dem et opkog på 1 min pga de er ubehandlede, men jeg skoldede dem med ca 1,5l kogende vand,derefter en hurtig runde med stavblenderen, så håber jeg det er nok.
Desuden er jeg lidt spændt på om du får problemer med "snuller" fra de blendede bær.
/Thomas
Frugt øl (Hindbær)
Redaktør: Co-Admin
Re: Frugt øl (Hindbær)
Re: Frugt øl (Hindbær)
Jeg hopper lige med :)
Lyder som om du har fat i noget her, glæderm ig til og høre da flere af de kvindlige individer jeg kender til har bedt mig om at lave jordbær øl
/Kim
Lyder som om du har fat i noget her, glæderm ig til og høre da flere af de kvindlige individer jeg kender til har bedt mig om at lave jordbær øl
/Kim
Re: Frugt øl (Hindbær)
Jordbærøl er lækkert men skal efter min erfaring drikkes helt frisk, da jordbærsmag-/aroma er meget hurtig til at "dampe" af.Gajol skrev:Jeg hopper lige med :)
Lyder som om du har fat i noget her, glæderm ig til og høre da flere af de kvindlige individer jeg kender til har bedt mig om at lave jordbær øl
/Kim
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Re: Frugt øl (Hindbær)
Tak for tippet :)Morten L skrev:Jordbærøl er lækkert men skal efter min erfaring drikkes helt frisk, da jordbærsmag-/aroma er meget hurtig til at "dampe" af.Gajol skrev:Jeg hopper lige med :)
Lyder som om du har fat i noget her, glæderm ig til og høre da flere af de kvindlige individer jeg kender til har bedt mig om at lave jordbær øl
/Kim
Re: Frugt øl (Hindbær)
Kommer lige med en kommentar her også....
Pas på med de frosne bær, især hindbær. Der kan nemt være spor af norovirus i dem, hvilket er grunden til at fødevarestyrelsen anbefaler at de skal varme behandles minimum 1 minut inden anvendelsen.
Jeg har selv lige flasket en "frugtøl", ale med passionfrugt, her har jeg brugt frysetørret passionfrugt (45gr til 13ltr i 1. fermentering). Har lige testkørt en flaske efter 3 dage ved ca 22grader og 10 timer i køleskabet. Der var dog ikke dannet ordentlig kulsyre endnu, men nok til at man får sig en fornemmelse af hvad det bliver til :o) Smagen af passion er helt fantastisk, glæder mig virkelig til at nyde den i haven her når varmen virkelig sætter ind.
Den næste frugtøl bliver også med hindbær dog bare på en hvede, men igen her vil jeg bruge frysetørret. Friske bær kan hurtigt afgive en "grå/mat" farve hvis de ikke bliver kogt blanke. Her ville jeg foreslå at man koger bær med i urten (de sidste 15min) sammen med humlen af flere grunde - tildels for at koge urten blank, smitterisiko samt det også er langt nemmere at styre hvor meget smag de afgiver og muligheden for at sigte "snuller" fra urten igennem en finmasket netsigte over i gæringsspanden, selvfølgelig efter afkøling (i samme omgang vil den også blive iltet lidt)
MVH
Kokken
Pas på med de frosne bær, især hindbær. Der kan nemt være spor af norovirus i dem, hvilket er grunden til at fødevarestyrelsen anbefaler at de skal varme behandles minimum 1 minut inden anvendelsen.
Jeg har selv lige flasket en "frugtøl", ale med passionfrugt, her har jeg brugt frysetørret passionfrugt (45gr til 13ltr i 1. fermentering). Har lige testkørt en flaske efter 3 dage ved ca 22grader og 10 timer i køleskabet. Der var dog ikke dannet ordentlig kulsyre endnu, men nok til at man får sig en fornemmelse af hvad det bliver til :o) Smagen af passion er helt fantastisk, glæder mig virkelig til at nyde den i haven her når varmen virkelig sætter ind.
Den næste frugtøl bliver også med hindbær dog bare på en hvede, men igen her vil jeg bruge frysetørret. Friske bær kan hurtigt afgive en "grå/mat" farve hvis de ikke bliver kogt blanke. Her ville jeg foreslå at man koger bær med i urten (de sidste 15min) sammen med humlen af flere grunde - tildels for at koge urten blank, smitterisiko samt det også er langt nemmere at styre hvor meget smag de afgiver og muligheden for at sigte "snuller" fra urten igennem en finmasket netsigte over i gæringsspanden, selvfølgelig efter afkøling (i samme omgang vil den også blive iltet lidt)
MVH
Kokken
Re: Frugt øl (Hindbær)
Indtil videre har jeg kun lavet frugt øl, på sur/vild øl. Den lave ph skulle forhindre farlige bakterier i at udvikle sig. Så jeg dumper bare frugten i som den er, samtidig har "vildbrygsbakterier" den fordel at de selv kan ødelægge frugten, så det skulle ikke være nødvendigt, at mose, eller blende. Hvis jeg skulle lave en ren "Saccharomyces" øl med frugt, så ville jeg fortrække at bruge, en færdig pasteuriseret frugtsaft, og den kunne man jo selv lave, så man kan styre sukkerindhold, tilsætte Pectinase o.s.v. Og hvis det er konen, eller kæresten der har bestilt en RED eller lignende, kunne hun jo passende selv fremstille frugtsaften.
Jeg er selv ved at brygge en "Berliner wiesse" bastard med: Rabarbertyttebærblåbærmirabelstikkelsbærribshindbærsolbærskovjordbærbrombær.
Jeg er har ikke selv erfaring med ren jordbær øl, men jeg er ved at læse "Wild Brews" af Jeff Sparrow. Og havde lige læst om jordbær. Sitat: Lower in acid content than many other fruits, strawberries lend little or no color and a very soft, subtle flavor and aroma that ages surprisingly well.Morten L skrev:Jordbær øl er lækkert men skal efter min erfaring drikkes helt frisk, da jordbærsmag-/aroma er meget hurtig til at "dampe" af.Gajol skrev:Jeg hopper lige med :)
Lyder som om du har fat i noget her, glæderm ig til og høre da flere af de kvindlige individer jeg kender til har bedt mig om at lave jordbær øl
/Kim
Jeg er selv ved at brygge en "Berliner wiesse" bastard med: Rabarbertyttebærblåbærmirabelstikkelsbærribshindbærsolbærskovjordbærbrombær.
Mvh: René
____________________________
Et forsøg, er bedre end 100 teorier.
____________________________
Et forsøg, er bedre end 100 teorier.
Re: Frugt øl (Hindbær)
Fordi det lige var den sort du havde ved hånden... ;-)René skrev:Jeg er selv ved at brygge en "Berliner wiesse" bastard med: Rabarbertyttebærblåbærmirabelstikkelsbærribshindbærsolbærskovjordbærbrombær.
Hilsen Erik Borg
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.borgsbryghus.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.facebook.com/BorgsBryghus/" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Frugt øl (Hindbær)
Ja, det var desværre den eneste sort der modnede sidste år :)Borg skrev:Fordi det lige var den sort du havde ved hånden... ;-)René skrev:Jeg er selv ved at brygge en "Berliner wiesse" bastard med: Rabarbertyttebærblåbærmirabelstikkelsbærribshindbærsolbærskovjordbærbrombær.
Mvh: René
____________________________
Et forsøg, er bedre end 100 teorier.
____________________________
Et forsøg, er bedre end 100 teorier.
-
- Indlæg: 630
- Tilmeldt: 6. mar 2012, 23:45
- Geografisk sted: Odense sø
Re: Frugt øl (Hindbær)
Hvilket træ kommer det fra? :0)René skrev:Ja, det var desværre den eneste sort der modnede sidste år :)Borg skrev:Fordi det lige var den sort du havde ved hånden... ;-)René skrev:Jeg er selv ved at brygge en "Berliner wiesse" bastard med: Rabarbertyttebærblåbærmirabelstikkelsbærribshindbærsolbærskovjordbærbrombær.
Venligst
Tommy
The problem with the world is that everyone is a few drinks behind "Humphrey Bogart"
LEV livet, det er til for det samme.
Tommy
The problem with the world is that everyone is a few drinks behind "Humphrey Bogart"
LEV livet, det er til for det samme.
Re: Frugt øl (Hindbær)
Rabarbertyttebærblåbærmirabelstikkelsbærribshindbærsolbærskovjordbærbrombærtræ! Hvad ellers :)
Mvh: René
____________________________
Et forsøg, er bedre end 100 teorier.
____________________________
Et forsøg, er bedre end 100 teorier.
-
- Indlæg: 630
- Tilmeldt: 6. mar 2012, 23:45
- Geografisk sted: Odense sø
Re: Frugt øl (Hindbær)
100 på du copy/paste den der ;0)René skrev:Rabarbertyttebærblåbærmirabelstikkelsbærribshindbærsolbærskovjordbærbrombærtræ! Hvad ellers :)
Ellers go' lir'
Venligst
Tommy
The problem with the world is that everyone is a few drinks behind "Humphrey Bogart"
LEV livet, det er til for det samme.
Tommy
The problem with the world is that everyone is a few drinks behind "Humphrey Bogart"
LEV livet, det er til for det samme.
Re: Frugt øl (Hindbær)
Åhh...Fu.. Copy/paste Ja... selvfølig :)
Mvh: René
____________________________
Et forsøg, er bedre end 100 teorier.
____________________________
Et forsøg, er bedre end 100 teorier.
Re: Frugt øl (Hindbær)
Hej
Hvordan går det med jere frugt øl :)
Min kærste er begyndt at rykke lidt for om jeg ikke snart skal prøve og lave lidt til hende
evt et par opskrifter vil være meget velkommen, regner med at lave et bryg på ca 20l dele det i 2 og tilsætte jordbær til en og hindbær til nr 2
/Kim
Hvordan går det med jere frugt øl :)
Min kærste er begyndt at rykke lidt for om jeg ikke snart skal prøve og lave lidt til hende
evt et par opskrifter vil være meget velkommen, regner med at lave et bryg på ca 20l dele det i 2 og tilsætte jordbær til en og hindbær til nr 2
/Kim
Re: Frugt øl (Hindbær)
Hejsa
Jeg smagte lige min hindbærøl igår og synes faktisk den er blevet en dejlig sag.. dufter og smager af hindbær. Den har lidt syrlighed til sig hvilket jeg godt kan lide - dette kan måske reduceres lidt ved at karbonere det med et alternativ til alm sukker
Jeg har brugt Skagens Hvede fra Brygladen som grundøl. Tog ca. 5L fra og lod det stå i ca. 14 dage ved 10 grader med lige knap 1kg hindbær (som jeg lavede et kort opkog på først).
Jeg smagte lige min hindbærøl igår og synes faktisk den er blevet en dejlig sag.. dufter og smager af hindbær. Den har lidt syrlighed til sig hvilket jeg godt kan lide - dette kan måske reduceres lidt ved at karbonere det med et alternativ til alm sukker
Jeg har brugt Skagens Hvede fra Brygladen som grundøl. Tog ca. 5L fra og lod det stå i ca. 14 dage ved 10 grader med lige knap 1kg hindbær (som jeg lavede et kort opkog på først).
Re: Frugt øl (Hindbær)
En update på min sidste hindbær øl. Jeg kom det meste på cornelius og det blev drukket meget hurtigt. Det blev også nogle flasker. De har stået i kælderen ved ca 10c siden 10. feb. i går drak jeg en af dem. Og den var blevet en smugle overkarboneret. Ikke så den væltede ud men nok til at den var meget livlig. Det kunne tyde på at der enten er noget frugtsukker fra hindbærene som ikke er forgæret inden den kom på flaske. Eller at der er en vildgær er aktiv i flaskerne. Så mit råd må være at lave være med at lave for meget frugt øl afgangen da holdbarheden ikke er så god.Gajol skrev:Hej
Hvordan går det med jere frugt øl :)
Min kærste er begyndt at rykke lidt for om jeg ikke snart skal prøve og lave lidt til hende
evt et par opskrifter vil være meget velkommen, regner med at lave et bryg på ca 20l dele det i 2 og tilsætte jordbær til en og hindbær til nr 2
/Kim
/Thomas
---
Imod tåber kæmper selv guder forgæves
Imod tåber kæmper selv guder forgæves