Koriander

Redaktør: Co-Admin

Koriander

Indlægaf René » 19. apr 2012, 13:51

Hej

Er der nogen der ved hvor man kan købe den lyse koriander? Ikke ved madmoren, og hjemmebryggeren på sjælland, der har en lille gårbutik, hvor alt er lavet af guld, eller ihvertfald prissat som værende guld
Koriander.jpg
Koriander.jpg (655.56 KiB) Vist 8147 gange

Det er det til højre jeg er efter.Ved alle maltpusher, og krydderi butikker, på nettet er det desværre kun den lille brune der bliver solgt.
Mvh: René
____________________________
Et forsøg, er bedre end 100 teorier.
René
 
Indlæg: 166
Tilmeldt: 24. jan 2010, 08:58
Geografisk sted: 6900 Skjern

Re: Koriander

Indlægaf Svend Aage Pedersen » 19. apr 2012, 15:21

prøv hos en grønt og frugtforretning, hvis du har en i nærheden.
Svend Aage Pedersen
9800
Svend Aage Pedersen
 
Indlæg: 177
Images: 0
Tilmeldt: 5. nov 2007, 21:46
Geografisk sted: 9800 Hjørring

Re: Koriander

Indlægaf Nimbus39 » 19. apr 2012, 16:44

Har du kigget hos Camilla Plum på Fuglebjerggaard, hun plejer at have et stort udvalg af den slags.
Ellers er der specialkøbmanden, der plejer også at være et godt udvalg.
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Brugeravatar
Nimbus39
 
Indlæg: 3383
Tilmeldt: 27. jun 2010, 09:52
Geografisk sted: Greve (Mosede Strand)

Re: Koriander

Indlægaf René » 19. apr 2012, 18:48

Nimbus39 skrev:Har du kigget hos Camilla Plum på Fuglebjerggaard, hun plejer at have et stort udvalg af den slags.
Ellers er der specialkøbmanden, der plejer også at være et godt udvalg.


"Ikke ved madmoren, og hjemmebryggeren på sjælland, der har en lille gårbutik, hvor alt er lavet af guld, eller i hvert fald prissat som værende guld" Gæt hvem det er?
35 Kr. for ca. 25g Bliver det ikke til en kilopris på 1400 Kr?

Jeg bor i det mørke jylland, og har ikke bil, så et sted der sender, ville være dejlig. Jeg har bestilt fra en masse netbutikker, men det er altid den brune "selleri"koriander jeg får, og når man ringer og spørger bliver de næsten fornærmet. Det er en helt almindelig kvalitets koriander de sælger, og den fejler ingen ting!
Mvh: René
____________________________
Et forsøg, er bedre end 100 teorier.
René
 
Indlæg: 166
Tilmeldt: 24. jan 2010, 08:58
Geografisk sted: 6900 Skjern

Re: Koriander

Indlægaf Nimbus39 » 19. apr 2012, 19:11

Nu er de jo ikke gift mere og Per er flyttet ;-)
Jeg fandt mine paradiskorn hos dem her: www.spicecellar.co.uk
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Brugeravatar
Nimbus39
 
Indlæg: 3383
Tilmeldt: 27. jun 2010, 09:52
Geografisk sted: Greve (Mosede Strand)

Re: Koriander

Indlægaf Truntebryg » 20. apr 2012, 05:49

Tør man spørge hvad forskellen er ? Står også og mangler Koriander til en opskrift. (& Curacao) - begge dele udsolgt hos Maltbazaren

Ved du hvad det er , Vejers har ?
Brugeravatar
Truntebryg
 
Indlæg: 5284
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Geografisk sted: 4370 - Midt Sjælland

Re: Koriander

Indlægaf René » 20. apr 2012, 07:18

Forskellen ligger i at, den citrus smag man gerne vil give sin wit, overhovedet ikke findes i den lille brune. Den egner sig dog fortrinligt til leverpostej, medister, og så videre. Når man dufter til den store lyse, skal man ikke lede efter citrusduft, den er der bare med det samme. Den er dog lidt støvet, altså duften. Jeg tror at, det er den lille brune, der er skyld i at, folk er bange for at putte ret meget koriander i deres øl. ikke at man skal overgøre det med den anden. Men det irritere mig, at der ikke er nogen af maltpusherne der vil gøre noget ved det. Måske nogen kunne spørge, ved en af de nye forretninger? Jeg har fået dumme svar nok, på mine forespørgsler

Butikker der er prøvet: Vejers, Maltbazaren, Lund, og Hedebogaard krydderier, og så har jeg spurgt pr. mail, ved en masse af de specialbutikker der er på nettet. Jeg har efterhånden fået hjemkøbt et alt for stort lager af koriander, jeg aldrig får brugt. Og så de 1,5 dl. Ca. 25g jeg købte af plum, som er det rigtige, men alt alt alt alt alt alt alt alt alt for dyrt. Men hvis hun virkelig er den eneste der kan få det ind i landet, så er det også pengene værd.
Nimbus39 skrev:Jeg fandt mine paradiskorn hos dem her: www.spicecellar.co.uk


Jeg kan ikke værre 100 % sikker, men det ligner de små, og jeg bestiller ikke et glas, koriander hjem fra england, med mindre, der er en der ved, at det er det rigtige! Jeg har lige som rigeligt. :)

Og så må jeg hellere få købt et abonnement på KIG IND, så jeg kan følge med i hvem, af de rige, og berømte, der bliver gift og skilt. :)
Mvh: René
____________________________
Et forsøg, er bedre end 100 teorier.
René
 
Indlæg: 166
Tilmeldt: 24. jan 2010, 08:58
Geografisk sted: 6900 Skjern

Re: Koriander

Indlægaf Truntebryg » 20. apr 2012, 08:07

Hmm - mon ikke de engelske er de rigtige ? Duften går jo i den rigtige retning...

Product Information - When ripe the seeds of the coriander herb have a distinctive sweet citrus/mint/musty aroma.

Måske Thomas kan dufte til hans ?

INGEN tvivl - hvis der er den forskel du taler om, så er det godt nok den lyse jeg går efter.

Jeg har set opskrifter hvor de bruger 1 Oz = 28g til 25 L øl, lyder det ikke lidt voldsomt ?
Brugeravatar
Truntebryg
 
Indlæg: 5284
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Geografisk sted: 4370 - Midt Sjælland

Re: Koriander

Indlægaf Nimbus39 » 20. apr 2012, 09:05

Truntebryg skrev:Måske Thomas kan dufte til hans ?

Det kan jeg godt, men det er paradiskorn jeg har købt, så jeg tror ikke det hjælper ;o)
Jeg har set opskrifter hvor de bruger 1 Oz = 28g til 25 L øl, lyder det ikke lidt voldsomt ?


Jeg har brugt 10g til 20L, og det var fint nok men jeg tror nu ikke jeg ville bruge 28g til 25L.
Buy a man a beer and he wastes an hour. Teach a man to brew and he wastes a lifetime.
http://bryggeri.landly.dk
http://www.facebook.com/bryggerilandly
http://beersmithrecipes.com/listrecipes/2810/nimbus39
Brugeravatar
Nimbus39
 
Indlæg: 3383
Tilmeldt: 27. jun 2010, 09:52
Geografisk sted: Greve (Mosede Strand)

Re: Koriander

Indlægaf René » 20. apr 2012, 10:00

Truntebryg skrev:Product Information - When ripe the seeds of the coriander herb have a distinctive sweet citrus/mint/musty aroma.

Det er sådan en standart smøre der står om alt koriander.

Nimbus39 skrev:Jeg har set opskrifter hvor de bruger 1 Oz = 28g til 25 L øl, lyder det ikke lidt voldsomt ?

Jeg har brugt 10g til 20L, og det var fint nok men jeg tror nu ikke jeg ville bruge 28g til 25L.


Igen : Den lille brune, nej tak. Den store lyse, måske! Jeg brugte 15g til 21L i sidste bryg, med godt resultat. Næste gang får den 20g. Hvis jeg kan finde det til en ordenlig pris!
Mvh: René
____________________________
Et forsøg, er bedre end 100 teorier.
René
 
Indlæg: 166
Tilmeldt: 24. jan 2010, 08:58
Geografisk sted: 6900 Skjern

Re: Koriander

Indlægaf René » 20. apr 2012, 10:26

Jeg kan se at i "Brewing with wheat" af Stan Hieronymus andbefaler de 27g pr. hektoliter (store øjen) chok og så vidre. Det giver 5,67g til 21Liter.
Mvh: René
____________________________
Et forsøg, er bedre end 100 teorier.
René
 
Indlæg: 166
Tilmeldt: 24. jan 2010, 08:58
Geografisk sted: 6900 Skjern

Re: Koriander

Indlægaf Truntebryg » 20. apr 2012, 10:55

Jamen jeg har en fornemmelse af, at den mørke kunne være mere bitter ? Så jeg vil nok ikke bruge mere en 5g/L (det gjorde jeg sidst)

Jeg tænker også, at det måske hænger sammen hvor den er dyrket, og hvornår den høstes. (Humle bliver jo også brune, når de sidder længe nok;-))

Ham der spice manden i UK, tager 25 £ for 1 kg incl forsendelse til DK.
Brugeravatar
Truntebryg
 
Indlæg: 5284
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Geografisk sted: 4370 - Midt Sjælland

Re: Koriander

Indlægaf Tiedt » 20. apr 2012, 14:05

Altså lidt googlen på problemet gav lige følgende spor at gå videre efter: Der findes, ser det ud til, to arter af koriander, http://da.wikipedia.org/wiki/Koriander? mon ikke det var værd at gå videre med?
Vh. Christian Tiedt
_________________________________________________________
"Skål"
Venner af Tiedt's bryghus på Facebook:
http://www.facebook.com/groups/129935990417579/
Brugeravatar
Tiedt
 
Indlæg: 650
Images: 0
Tilmeldt: 14. jun 2009, 21:37
Geografisk sted: Roskilde

Re: Koriander

Indlægaf René » 20. apr 2012, 14:22

I Radical brewing står der om koriander: The seed of plant long used in brewing. The leaves are known as cilantro. Complex lemon-resin flavor, essential for Belgian style witbeers. Two kinds available: the regular type, with round seeds and a resin, often vegetal or celeryseed aroma; and a paler, rugby-ball-shaped East Indian variety, with a softer, sweeter aroma.

Og det er den, øst Indiske version jeg er efter. Jeg tror det er stedet, og ikke sorten. Men uanset, hvad, er den værd at gå efter!
Mvh: René
____________________________
Et forsøg, er bedre end 100 teorier.
René
 
Indlæg: 166
Tilmeldt: 24. jan 2010, 08:58
Geografisk sted: 6900 Skjern

Re: Koriander

Indlægaf Morten L » 20. apr 2012, 16:03

MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Brugeravatar
Morten L
Co-Admin
 
Indlæg: 2430
Tilmeldt: 6. jul 2009, 21:32
Geografisk sted: 9230 Svenstrup J

Næste

Tilbage til Opskrifter

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 3 gæster