Kære Bryggere,
Jeg har opblødt 1 kg valset pale ale malt i vand, og derefter bagt den i 2 timer ved 170 grader i ovnen. jf. howtobrew kapitel 20 afsnit 4, (http://www.howtobrew.com/section4/chapter20-4.html" onclick="window.open(this.href);return false;).
Jeg troede jeg kunne få en mørk malt ud af det. Det fik jeg ikke. Den skiftede lidt farve, men ikke nok.
Er der nogen der har erfaring i den retning.
Mvh. Kresten
Sort malt
Redaktør: Co-Admin
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Sort malt
Nu er 350 F = 177 C ....
Når du rister, skal du måle temperaturen i kornet og ikke i ovnen ... men med 2 timer så jævner det sig nok.
Selvom malten ser lys ud, så kan den sagtens farve urten !!! (Palmer sammenligner det med Brun malt, og ikke sort malt)
Min egen erfaring er at det farver mere en du tror - Bonderøven / Per Kølster fik vist også farvet deres øl væsentlig mere end de regnede med.
Når du rister, skal du måle temperaturen i kornet og ikke i ovnen ... men med 2 timer så jævner det sig nok.
Selvom malten ser lys ud, så kan den sagtens farve urten !!! (Palmer sammenligner det med Brun malt, og ikke sort malt)
Min egen erfaring er at det farver mere en du tror - Bonderøven / Per Kølster fik vist også farvet deres øl væsentlig mere end de regnede med.
- Christian Ernstsen
- Indlæg: 770
- Tilmeldt: 28. okt 2009, 12:21
- Geografisk sted: Vejle
- Kontakt:
Re: Sort malt
Hej Kresten,
fik du brygget med din "sorte" malt - og hvis du gjorde, hvordan endte farven med at blive? Man er jo lidt nysgerrig; tænk hvis man kunne have lidt færre malte på lager og selv styre farven på den måde...
fik du brygget med din "sorte" malt - og hvis du gjorde, hvordan endte farven med at blive? Man er jo lidt nysgerrig; tænk hvis man kunne have lidt færre malte på lager og selv styre farven på den måde...
Med venlig hilsen
Christian
Brygsetup: 25 liter elgryde, pumpe og modstrømskøler. 23 bryg i alt.
Christian
Brygsetup: 25 liter elgryde, pumpe og modstrømskøler. 23 bryg i alt.
Re: Sort malt
Jeg følger også lige med her - står og skal lave stout en af dagene, men har ikke mere roasted barley - tror du dit trick kan virke.
Rene "Den Glade Brygger" Sørensen
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Sort malt
Jeg rister altid min egen byg (ja, det vil sige det er naboens korn ...) det smager og farver aldeles glimrende - har bestem ikke tænkt mig at købe "Roasted Barley" - ever.
Jeg har en lidt anderledes tabel på min hjemmeside: http://www.winemanager.com/slarsen/Beer/Mask/Mask.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
PS - det skal lige nævnes, at man ikke kan lave alle malte ud fra færdig malt.
Jeg har en lidt anderledes tabel på min hjemmeside: http://www.winemanager.com/slarsen/Beer/Mask/Mask.htm" onclick="window.open(this.href);return false;
PS - det skal lige nævnes, at man ikke kan lave alle malte ud fra færdig malt.
Re: Sort malt
Jeg beklager, jeg har været lidt fraværende fra min egen tråd, nu er jeg her igen.
Jeg har ikke brugt det. Det er røget i fryseren i små poser til rugbrød. Jeg prøver igen med noget mere når jeg får noget mere malt hjem.
Mvh Kresten
Jeg har ikke brugt det. Det er røget i fryseren i små poser til rugbrød. Jeg prøver igen med noget mere når jeg får noget mere malt hjem.
Mvh Kresten
Re: Sort malt
Er Roast barley det samme som Brown malt?
-
- Indlæg: 5319
- Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30
Re: Sort malt
Nej Roasted Barley er ristet byg og har ikke noget med malt at gøre ... (et must i Stout)