Dansk vand
Redaktør: Co-Admin
Dansk vand
Bare et lille fif, hvis man kan lide danskvand:
Hvis man har udstyret til fadøl, kan man let lave sig noget dansk vand, bare ved at carboneret vandet fra hanen, specielt hvis man har godt drikke vand. Jeg er selv begyndt at levere dansk vand til min arbejdsplads, hvor vi har en fadøls køler stående.
Det er bedst at bruge slanger som kun bruges til vand, fordi ølsmagen sætter sig lidt i slangerne.
Man kan også bare bruge en picnic hane, og de danske udendørs temperaturer er jo ofte til at tappe direkte uden nogen køling, hvis man har fustasen stående i et skur eller ligende.
Hvis man har udstyret til fadøl, kan man let lave sig noget dansk vand, bare ved at carboneret vandet fra hanen, specielt hvis man har godt drikke vand. Jeg er selv begyndt at levere dansk vand til min arbejdsplads, hvor vi har en fadøls køler stående.
Det er bedst at bruge slanger som kun bruges til vand, fordi ølsmagen sætter sig lidt i slangerne.
Man kan også bare bruge en picnic hane, og de danske udendørs temperaturer er jo ofte til at tappe direkte uden nogen køling, hvis man har fustasen stående i et skur eller ligende.
HumlepraXis - håndbryg i praksis - http://www.humlepraxis.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/humlepraxis?ref=hl" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/humlepraxis?ref=hl" onclick="window.open(this.href);return false;
Dansk vand
Hvor stort skal karbonerings- og serveringstrykket være til Danskvand
Mvh.
Lars
Sent from my iPad using Tapatalk HD
Mvh.
Lars
Sent from my iPad using Tapatalk HD
-
- Co-Admin
- Indlæg: 1878
- Tilmeldt: 7. jan 2011, 19:50
- Geografisk sted: Horsens (Brædstrup)
Re: Dansk vand
Kan også lave sodavand på den måde.. med det "saft" til sodasteam...
Brew Strong
Nikolaj
Nikolaj
Re: Dansk vand
Jeg kører med 2 bar ved den temperatur som er i mit skur. Det fungerer fint.LarsD skrev:Hvor stort skal karbonerings- og serveringstrykket være til Danskvand
Mvh.
Lars
Sent from my iPad using Tapatalk HD
HumlepraXis - håndbryg i praksis - http://www.humlepraxis.dk" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/humlepraxis?ref=hl" onclick="window.open(this.href);return false;
https://www.facebook.com/humlepraxis?ref=hl" onclick="window.open(this.href);return false;
Dansk vand
Det lyder fint. Vi drikker en del danskvand her i huset så jeg tror jeg skal på jagt efter en 9 liters Cornelius, den må være perfekt til formålet.
Sent from my iPad using Tapatalk HD
Sent from my iPad using Tapatalk HD
Re: Dansk vand
Apropos.. Er der så nogen der har prøvet at karbonere noget hjemmelavet saft f.eks. hyldeblomst saft o.l. hvordan blev det?
Man skal jo også tænke lidt i at der ka' være WAF i KAF ;o) (Wife Appeal Factor i at lave noget med Kids Appeal Factor)
Man skal jo også tænke lidt i at der ka' være WAF i KAF ;o) (Wife Appeal Factor i at lave noget med Kids Appeal Factor)
Vh. Christian Tiedt
_________________________________________________________
"Skål"
Venner af Tiedt's bryghus på Facebook:
http://www.facebook.com/groups/129935990417579/
_________________________________________________________
"Skål"
Venner af Tiedt's bryghus på Facebook:
http://www.facebook.com/groups/129935990417579/
Re: Dansk vand
Man skal i høj grad også tænke på risikoen for at hive i det forkerte håndtag, når man står ved hanerne og har lyst til en porter.Tiedt skrev:Apropos.. Er der så nogen der har prøvet at karbonere noget hjemmelavet saft f.eks. hyldeblomst saft o.l. hvordan blev det?
Man skal jo også tænke lidt i at der ka' være WAF i KAF ;o) (Wife Appeal Factor i at lave noget med Kids Appeal Factor)
Re: Dansk vand
Ja, eller at ungerne får hevet i porterhåndtaget når det var sodavandet de skulle ha'... ?Robert skrev:...
Man skal i høj grad også tænke på risikoen for at hive i det forkerte håndtag, når man står ved hanerne og har lyst til en porter.
Vh. Christian Tiedt
_________________________________________________________
"Skål"
Venner af Tiedt's bryghus på Facebook:
http://www.facebook.com/groups/129935990417579/
_________________________________________________________
"Skål"
Venner af Tiedt's bryghus på Facebook:
http://www.facebook.com/groups/129935990417579/
Re: Dansk vand
Haha tror sku ikke mine unger ville klage ;-)Tiedt skrev:Ja, eller at ungerne får hevet i porterhåndtaget når det var sodavandet de skulle ha'... ?
Jeg har tidligere læst at nogle skriver om sodavand på fad, er dét muligt at få at vide hvordan, er det som @Borg skriver at man blander saft og karbonere det eller hælder man alm. flaske sodavand på fad og servere dét?
Vh
Henrik
*** b-brew (a) runman.dk ***
Henrik
*** b-brew (a) runman.dk ***
Re: Dansk vand
Jeg har i flere år lavet både danskvand og sodavand af dansk vand, eller rettere nordjysk vand. :P
Jeg plejer at tvangskarbonere det, som jeg karbonere øl, så det er ca. 2½ - 3 bar og så ca. 1½ serveringstryk.
Man kan sagtens bruge både købt og hjemmelavet saft til sodavandet. Bland det op så der er lidt mere saft end man normalt vil bruge til saftevand for at give det "sodavandsfornemmelsen"(ved 'hjernekræft'-produkter også kendt som light, bruger man ligeledes lidt mere end normalt).
Det er også muligt at handle sodavandsekstrakt på div. amerikanske håndbryghjemmesider og vist også Brauland i BE. Fremgangsmåden her er at man vælter noget sukker og så ekstrakten i og så ellers giver det en god tur indtil sukkeret er opløst hvorefter man tvangskarbonere eller tilsætter noget champagne-gær og lader det gære nogle dage før man smider det i køleskabet.
Nogle hints hertil kan være at 'cream soda' er i bund og grund vaniljesodavand, 'root beer' smager mest af mint/pebermynte og 'birch soda' smager lidt hen af lakrisrod, uden meget lakrissmag.
Hvis man gerne vil igang med at lave spændende sodavand kan jeg anbefale bogen "homemade SODA" af Schloss, hvor han bl.a. giver opskriften på en rigtig energidrik med espresso og på alskens frugt og urte-sodavand og andre sodavandsrelateret drikke, så som 'Cola float', der er en af mine personlige favoritter. Den typiske fremgangsmåde Schloss bruger, er at lave en sirup som så kan blandes op i danskvand, fx en appelsinsirup hvor der bruges appelsiner og appelsinsaft som så koget sammen med sukker og lidt vand indtil du har en sirup som du så kan blande op.
http://homemadesodaexpert.blogspot.dk/2 ... hloss.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://cdon.dk/b%C3%B8ger/schloss,_andr ... a-13124150" onclick="window.open(this.href);return false;
Jeg plejer at tvangskarbonere det, som jeg karbonere øl, så det er ca. 2½ - 3 bar og så ca. 1½ serveringstryk.
Man kan sagtens bruge både købt og hjemmelavet saft til sodavandet. Bland det op så der er lidt mere saft end man normalt vil bruge til saftevand for at give det "sodavandsfornemmelsen"(ved 'hjernekræft'-produkter også kendt som light, bruger man ligeledes lidt mere end normalt).
Det er også muligt at handle sodavandsekstrakt på div. amerikanske håndbryghjemmesider og vist også Brauland i BE. Fremgangsmåden her er at man vælter noget sukker og så ekstrakten i og så ellers giver det en god tur indtil sukkeret er opløst hvorefter man tvangskarbonere eller tilsætter noget champagne-gær og lader det gære nogle dage før man smider det i køleskabet.
Nogle hints hertil kan være at 'cream soda' er i bund og grund vaniljesodavand, 'root beer' smager mest af mint/pebermynte og 'birch soda' smager lidt hen af lakrisrod, uden meget lakrissmag.
Hvis man gerne vil igang med at lave spændende sodavand kan jeg anbefale bogen "homemade SODA" af Schloss, hvor han bl.a. giver opskriften på en rigtig energidrik med espresso og på alskens frugt og urte-sodavand og andre sodavandsrelateret drikke, så som 'Cola float', der er en af mine personlige favoritter. Den typiske fremgangsmåde Schloss bruger, er at lave en sirup som så kan blandes op i danskvand, fx en appelsinsirup hvor der bruges appelsiner og appelsinsaft som så koget sammen med sukker og lidt vand indtil du har en sirup som du så kan blande op.
http://homemadesodaexpert.blogspot.dk/2 ... hloss.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://cdon.dk/b%C3%B8ger/schloss,_andr ... a-13124150" onclick="window.open(this.href);return false;
Be a pragmatic brewer - Batch Sparge and Brew Strong!