For meget Saaz

Redaktør: Co-Admin

For meget Saaz

Indlægaf Gajol » 25. jun 2012, 21:44

Hej

Som emne siger har jeg for meget saaz 800g +
Nogen gode ider til hvad der kan brygges ?
En IPA eller APA måske, men saaz i store mængter er der godt ?

/Kim
Gajol
 
Indlæg: 416
Tilmeldt: 16. aug 2011, 22:06
Geografisk sted: Grenaa

Re: For meget Saaz

Indlægaf Humlejægeren » 25. jun 2012, 21:48

Ellers kunne jeg da aftage 200 - 300g hvis du kan pakke det..
Brew Strong
Jorkim aka Nikolaj
Humlejægeren
Co-Admin
 
Indlæg: 1865
Tilmeldt: 7. jan 2011, 19:50
Geografisk sted: Horsens (Brædstrup)

For meget Saaz

Indlægaf Mhoe » 25. jun 2012, 21:54

Jeg kan fint købe det du ikke selv vil have hvis du gider at sende.

Angående opskrift med Saaz kan jeg varmt anbefale Brygladens opskrift på Tjekkisk Pils som du finder på deres hjemmeside. Den er et hit og en del af mit faste sortiment.

Mvh Michael
Brugeravatar
Mhoe
 
Indlæg: 285
Tilmeldt: 14. nov 2011, 15:04
Geografisk sted: Horsens

Re: For meget Saaz

Indlægaf Gajol » 25. jun 2012, 22:01

Hej

Er det den her du tænker på http://www.brygladen.com/media/uploads/tjekkisk%20lager.pdf for så mangler der da lidt mere info :) noget du evt liger inde med

/Kim
Gajol
 
Indlæg: 416
Tilmeldt: 16. aug 2011, 22:06
Geografisk sted: Grenaa

For meget Saaz

Indlægaf Mhoe » 25. jun 2012, 22:24

Ja. Der mangler noget malt-info.
Det kan jeg lige finde i morgen og sende til dig

Mvh Michael
Brugeravatar
Mhoe
 
Indlæg: 285
Tilmeldt: 14. nov 2011, 15:04
Geografisk sted: Horsens

Re: For meget Saaz

Indlægaf søreno » 25. jun 2012, 22:26

Der er en opskrift på en tjekkisk pils i Rybergs 'Ølbrygning for begyndere'. Den har jeg brygget med held. Der skal omkring 250 gram saaz i til 25 liter, så det gør da noget indhug. (Jeg kan ikke huske præcis hvor meget, men jeg købte 250 gram og smed resten i som tørhumle. Det var fint.)

Hvis du vil have opskriften, kan jeg smide den i min beersmith-cloud. Jeg vil helst ikke lægge en opskrift op her, som ikke er min egen.

VH
Søren
søreno
 
Indlæg: 1687
Tilmeldt: 13. nov 2010, 14:18
Geografisk sted: Thisted

Re: For meget Saaz

Indlægaf Fotojensen » 26. jun 2012, 01:02

Har ikke beersmith :(
Venligst
Tommy
The problem with the world is that everyone is a few drinks behind "Humphrey Bogart"
LEV livet, det er til for det samme.
Fotojensen
 
Indlæg: 631
Tilmeldt: 6. mar 2012, 23:45
Geografisk sted: Odense sø

Re: For meget Saaz

Indlægaf Mhoe » 26. jun 2012, 12:33

Hej Tommy

Vedr. Brygladens Tjekkiske Pils til et 20L bryg:

Pils: 4,8
Cara Pils: 0,2

Vedr gæring: Jeg plejer at lade den stå i 14 dage ved 10 grader. Derefter 13,5 grader i 8 dage og derefter 2 grader i 8 dage.
Flasker øllet og lader det stå 14 dage ved 20 og derefter 2 grader i 4 uger... Den er dog drikkelig allerede efter en god uge på de 20 grader hvis det kniber med tålmodigheden :-)

Mvh Michael
Senest rettet af Mhoe 26. jun 2012, 13:46, rettet i alt 1 gang.
Brugeravatar
Mhoe
 
Indlæg: 285
Tilmeldt: 14. nov 2011, 15:04
Geografisk sted: Horsens

Re: For meget Saaz

Indlægaf Fotojensen » 26. jun 2012, 13:36

Arh det er super Michael. Den opskrift lyder næsten som. Min egen clon, men den skal da prøves på torsdag.
Venligst
Tommy
The problem with the world is that everyone is a few drinks behind "Humphrey Bogart"
LEV livet, det er til for det samme.
Fotojensen
 
Indlæg: 631
Tilmeldt: 6. mar 2012, 23:45
Geografisk sted: Odense sø

Re: For meget Saaz

Indlægaf Mhoe » 26. jun 2012, 13:53

Jamen god fornøjelse!

Info selvfølgelig også til Kim :-)....

Har i øvrigt selv 45L på flaske af selv samme bryg som netop nu er klar til at blive konsumeret :-)

Kim - du må jo sige til hvis du skal af med noget af dit humle.

Mvh Michael
Brugeravatar
Mhoe
 
Indlæg: 285
Tilmeldt: 14. nov 2011, 15:04
Geografisk sted: Horsens

Re: For meget Saaz

Indlægaf Gajol » 26. jun 2012, 21:11

Hej

Slf skal det da være en Tjekkisk Pilsner har lige fået en sæk Tjekkisk Pilsner malt hjem så det kan ikke passe bedre, jeg må have være træt
Jeg sælger ikek ud af humlen har fået den gratis da det bryghus jeg har kontakt med ikke kan bruge den, den er ved og midste lidt smag :) men det kommer jo bare os andre til gode at de kun bruger helt friske vare.

Har set lidt på jeres forslag og rodet lidt med en opskrift her er mit forslag kom gerne med tilpassning af den

Batch Size (fermenter): 25,00 l
Estimated OG: 1,047 SG
Estimated Color: 6,3 EBC <--- lidt lav
Estimated IBU: 42,4 IBUs
Boil Time: 60 Minutes

Ingredients:
5,00 kg Bohemian Pilsner (Weyermann) (3,3 EBC)
0,25 kg Cara-Pils (5,0 EBC)
55,00 g Saaz [4,00 %] - Boil 60,0 min
45,00 g Saaz [4,00 %] - Boil 30,0 min
10,00 g Klar Urt (Boil 10,0 mins)
45,00 g Saaz [4,00 %]
1,0 pkg SafLager West European Lager S-23

21 dage ved 10c tappes på fad og på lager i 4-6 uger (Bliver sikkert drukket lagt tid før lager tiden er over)

/Kim
Gajol
 
Indlæg: 416
Tilmeldt: 16. aug 2011, 22:06
Geografisk sted: Grenaa

Re: For meget Saaz

Indlægaf BenjaminKE » 27. jun 2012, 06:40

Hej Kim,

Hvorfor ikke tweeke en alm. Tjekkisk Pils med at bruge en anderledes humleprofil, eventuelt late hop, hvor du sigter efter at ramme samme IBU men så ser hvad der sker med aromaen.. Kunne forestille mig at det kunne blive et hit,
//Benjamin
BenjaminKE
 
Indlæg: 206
Tilmeldt: 1. jun 2012, 14:22
Geografisk sted: Odense

Re: For meget Saaz

Indlægaf Borg » 7. jul 2012, 11:57

Lidt sent med en kommentar til brygget, men jeg vil klart anbefale 2 pakker gær til en lager.
En tommelfingerregel er, at en lager skal bruge dobbelt så meget gær som en ale.

OG op til 1.060: Ale 1 pk gær, lager 2 pk gær.
OG over 1.060: Ale 2 pk gær, lager 4 pk gær.

Eller brug Mr. Maltys pitching calculator, som også findes som app til din smartphone.
Brugeravatar
Borg
 
Indlæg: 4459
Tilmeldt: 28. dec 2009, 17:46
Geografisk sted: Herning

Re: For meget Saaz

Indlægaf Per » 5. mar 2018, 16:49

Mhoe skrev:Hej Tommy

Vedr. Brygladens Tjekkiske Pils til et 20L bryg:

Pils: 4,8
Cara Pils: 0,2

Vedr gæring: Jeg plejer at lade den stå i 14 dage ved 10 grader. Derefter 13,5 grader i 8 dage og derefter 2 grader i 8 dage.
Flasker øllet og lader det stå 14 dage ved 20 og derefter 2 grader i 4 uger... Den er dog drikkelig allerede efter en god uge på de 20 grader hvis det kniber med tålmodigheden :-)

Mvh Michael


Hej Michael.
Jeg er godt klar over at det er et gammelt indlæg, men jeg faldt lige over det, i forbindelse med at jeg netop bryggede Brygladens Tjekkiske Lager i lørdags. Jeg kan se at din plan for gæring og lagring afviger noget fra Brygladens opskrift, så jeg er lidt nysgerrig på dine erfaringer med denne.
Mvh. Per.
Per
 
Indlæg: 101
Tilmeldt: 29. jan 2018, 20:06
Geografisk sted: Rønnede


Tilbage til Opskrifter

Hvem er online

Brugere der læser dette forum: Ingen tilmeldte og 4 gæster