BenjaminKE skrev:Bonde:
Tapper du af fustagen til den er halvt fyldt og så efterfølgende åbner og smider mere humle i? Og det sker der intet ved? hvor lang tid har du ladet sådan et "åbnet" fad stå?
//Benjamin
Præcis :-) Tror jeg uden problemer har haft et fad stående, med en humlesok indsat halvvejs, ydeligere 2-3 måneder. Det fungerer fint. Låget i cornelius er jo heller ikke af længe, og da co2 er tungere end luft, er iltmængden introduceret minimal, specielt hvis der ydermere luftes ud med Co2 i fustagen efterfølgende.
Ville dog nok ikke gøre det lige pt. med vildgærs bataljonen i luften hen over sommeren, ihvertfald ikke hvis fadet skal opbevares i stuetemp eller deromkring. Har dog nogle stykker konstant i køleskab hvor der også tappes fra, der er det intet problem. Det er jo de færreste gængse infektioner der kan gro ved 2c, selvom de så skulle være til stede i øllet. Hvis man da skulle være så uheldig.
En anden løsning kunne være at sætte co2 tryk på, meget svagt, når man har løsnet låget. Derved skaber du jo et opadgående tryk, der umuliggør at noget kan komme ned mens du smider sokken i. Vel samme princip (i mild grad) som bunsenbrænder til at skabe petri skåls arbejdsområde.