Hej
Sider og roder med en stout op skrift og vil gerne have noget der minder om Guinness ved godt at de bruger ølgas og speciel hane osv , men det skal da ikke holde mig tilbage :), tror også at den ryger på flaske
basic opskrift er pt
2,8 kg Pilsner(Pale Ale men har ikke mere på lager så håber en pilsner malt vil være ok)
0,4 kg Roasted barley
0,4 Flaked Barley
60 min mæsk ved 66c , 76 c i 10 min
50,00 g East Kent Goldings 60 min
color: 56 EBC(Meget lav)
OG: 1,043
IBU: 31(Lidt lav)
men hvad med den dejlige lakrids smag der er i Guinness, måske lidt lakridsrod i ? nogen forslag
WLP004 Irish Ale Yeast, måske en s-05 da dette kun er et test bryg ?
/Kim
Stouth
Redaktør: Co-Admin
Re: Stouth
Du kan hente en masse inspiration her:
http://www.brewingtv.com/episodes/2012/ ... stout.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Opskrifterne kan findes her:
http://www.brewingtv.com/recipe/2012/3/ ... tv-55.html" onclick="window.open(this.href);return false;
http://www.brewingtv.com/episodes/2012/ ... stout.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Opskrifterne kan findes her:
http://www.brewingtv.com/recipe/2012/3/ ... tv-55.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Re: Stouth
Hejbellabryg skrev:Du kan hente en masse inspiration her:
http://www.brewingtv.com/episodes/2012/ ... stout.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Opskrifterne kan findes her:
http://www.brewingtv.com/recipe/2012/3/ ... tv-55.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Tak for liket har dog set det et par gange :)
/Kim
Re: Stouth
En klassisk dry stout er bygget op på denne måde.
7-2-1 - 40IBU
70% Pale ale malt (kan udskifte med pilsner)
20% Flaked barley
10% Roasted barley
Mæske ved 68º
OG ca. 1040
En enkelt tilsætning af en engelsk humle til ~40IBU
Den rigtige gær og mæsketemperaturen er vigtige.
7-2-1 - 40IBU
70% Pale ale malt (kan udskifte med pilsner)
20% Flaked barley
10% Roasted barley
Mæske ved 68º
OG ca. 1040
En enkelt tilsætning af en engelsk humle til ~40IBU
Den rigtige gær og mæsketemperaturen er vigtige.
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Re: Stouth
Yep samme jeg hav læst mig til derfor den sammen sætning jeg har lavet men mangler stadig noget talkrids smag :) samt lidt hjælp til gær valgMorten L skrev:En klassisk dry stout er bygget op på denne måde.
7-2-1 - 40IBU
70% Pale ale malt (kan udskifte med pilsner)
20% Flaked barley
10% Roasted barley
Mæske ved 68º
OG ca. 1040
En enkelt tilsætning af en engelsk humle til ~40IBU
Den rigtige gær og mæsketemperaturen er vigtige.
Re: Stouth
Jeg ville nok skrue op for Flaked Barley til 1,0-1,5kg. Det giver mere skum, hvilket ellers kan være et problem uden ølgas. Normalt er stout jo en lavt karboneret øl.
En standard dry stout opskrift er 70%-20%-10% af pale ale - flaked barley - roast barley.
Og der er en Guinness klon her: http://www.homebrewtalk.com/f68/guinnes ... ne-100740/" onclick="window.open(this.href);return false;
Han foreslår at "syrne" en rigtig Guinness og tilsætte til urtkogningen for at få den syrlige smag i Guinness frem. Jeg har ikke prøvet det, så skal ikke kunne sige hvordan det virker. Men jeg har da set det beskrevet flere steder.
Jeg må indrømme at jeg ikke kan smage nogen lakrids i Guinness. 70-20-10 er til gengæld smagsmæssigt ikke helt ved siden af, synes jeg.
EDIT: Morten kom mig i forkøbet... :-)
/Fisker
En standard dry stout opskrift er 70%-20%-10% af pale ale - flaked barley - roast barley.
Og der er en Guinness klon her: http://www.homebrewtalk.com/f68/guinnes ... ne-100740/" onclick="window.open(this.href);return false;
Han foreslår at "syrne" en rigtig Guinness og tilsætte til urtkogningen for at få den syrlige smag i Guinness frem. Jeg har ikke prøvet det, så skal ikke kunne sige hvordan det virker. Men jeg har da set det beskrevet flere steder.
Jeg må indrømme at jeg ikke kan smage nogen lakrids i Guinness. 70-20-10 er til gengæld smagsmæssigt ikke helt ved siden af, synes jeg.
EDIT: Morten kom mig i forkøbet... :-)
/Fisker
Re: Stouth
Der er noget med at de lader noget urt stå og blive surt, hvorefter de koger det og tilsætter det men jeg kan ikke lige finde det sted hvor jeg læste det ... hmmm..
Vh. Christian Tiedt
_________________________________________________________
"Skål"
Venner af Tiedt's bryghus på Facebook:
http://www.facebook.com/groups/129935990417579/
_________________________________________________________
"Skål"
Venner af Tiedt's bryghus på Facebook:
http://www.facebook.com/groups/129935990417579/
Re: Stouth
Det kan der bl.a. læses mere om her:Tiedt skrev:Der er noget med at de lader noget urt stå og blive surt, hvorefter de koger det og tilsætter det men jeg kan ikke lige finde det sted hvor jeg læste det ... hmmm..
http://www.byo.com/stories/techniques/a ... techniques" onclick="window.open(this.href);return false;