Stouth

Redaktør: Co-Admin

Besvar
Gajol
Indlæg: 440
Tilmeldt: 16. aug 2011, 23:06
Geografisk sted: Grenaa

Stouth

Indlæg af Gajol »

Hej

Sider og roder med en stout op skrift og vil gerne have noget der minder om Guinness ved godt at de bruger ølgas og speciel hane osv , men det skal da ikke holde mig tilbage :), tror også at den ryger på flaske
basic opskrift er pt
2,8 kg Pilsner(Pale Ale men har ikke mere på lager så håber en pilsner malt vil være ok)
0,4 kg Roasted barley
0,4 Flaked Barley
60 min mæsk ved 66c , 76 c i 10 min

50,00 g East Kent Goldings 60 min

color: 56 EBC(Meget lav)
OG: 1,043
IBU: 31(Lidt lav)
men hvad med den dejlige lakrids smag der er i Guinness, måske lidt lakridsrod i ? nogen forslag

WLP004 Irish Ale Yeast, måske en s-05 da dette kun er et test bryg ?

/Kim
bellabryg
Indlæg: 207
Tilmeldt: 23. okt 2011, 17:00
Geografisk sted: København

Re: Stouth

Indlæg af bellabryg »

Du kan hente en masse inspiration her:
http://www.brewingtv.com/episodes/2012/ ... stout.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Opskrifterne kan findes her:
http://www.brewingtv.com/recipe/2012/3/ ... tv-55.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Gajol
Indlæg: 440
Tilmeldt: 16. aug 2011, 23:06
Geografisk sted: Grenaa

Re: Stouth

Indlæg af Gajol »

bellabryg skrev:Du kan hente en masse inspiration her:
http://www.brewingtv.com/episodes/2012/ ... stout.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Opskrifterne kan findes her:
http://www.brewingtv.com/recipe/2012/3/ ... tv-55.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Hej
Tak for liket har dog set det et par gange :)

/Kim
Brugeravatar
Morten L
Co-Admin
Indlæg: 2429
Tilmeldt: 6. jul 2009, 22:32
Geografisk sted: 9230 Svenstrup J

Re: Stouth

Indlæg af Morten L »

En klassisk dry stout er bygget op på denne måde.
7-2-1 - 40IBU
70% Pale ale malt (kan udskifte med pilsner)
20% Flaked barley
10% Roasted barley
Mæske ved 68º

OG ca. 1040
En enkelt tilsætning af en engelsk humle til ~40IBU

Den rigtige gær og mæsketemperaturen er vigtige.
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Gajol
Indlæg: 440
Tilmeldt: 16. aug 2011, 23:06
Geografisk sted: Grenaa

Re: Stouth

Indlæg af Gajol »

Morten L skrev:En klassisk dry stout er bygget op på denne måde.
7-2-1 - 40IBU
70% Pale ale malt (kan udskifte med pilsner)
20% Flaked barley
10% Roasted barley
Mæske ved 68º

OG ca. 1040
En enkelt tilsætning af en engelsk humle til ~40IBU

Den rigtige gær og mæsketemperaturen er vigtige.
Yep samme jeg hav læst mig til derfor den sammen sætning jeg har lavet men mangler stadig noget talkrids smag :) samt lidt hjælp til gær valg
Fisker
Indlæg: 182
Tilmeldt: 9. sep 2010, 15:05
Geografisk sted: Aalborg

Re: Stouth

Indlæg af Fisker »

Jeg ville nok skrue op for Flaked Barley til 1,0-1,5kg. Det giver mere skum, hvilket ellers kan være et problem uden ølgas. Normalt er stout jo en lavt karboneret øl.

En standard dry stout opskrift er 70%-20%-10% af pale ale - flaked barley - roast barley.

Og der er en Guinness klon her: http://www.homebrewtalk.com/f68/guinnes ... ne-100740/" onclick="window.open(this.href);return false;
Han foreslår at "syrne" en rigtig Guinness og tilsætte til urtkogningen for at få den syrlige smag i Guinness frem. Jeg har ikke prøvet det, så skal ikke kunne sige hvordan det virker. Men jeg har da set det beskrevet flere steder.

Jeg må indrømme at jeg ikke kan smage nogen lakrids i Guinness. 70-20-10 er til gengæld smagsmæssigt ikke helt ved siden af, synes jeg.

EDIT: Morten kom mig i forkøbet... :-)

/Fisker
Brugeravatar
Tiedt
Indlæg: 652
Tilmeldt: 14. jun 2009, 22:37
Geografisk sted: Roskilde
Kontakt:

Re: Stouth

Indlæg af Tiedt »

Der er noget med at de lader noget urt stå og blive surt, hvorefter de koger det og tilsætter det men jeg kan ikke lige finde det sted hvor jeg læste det ... hmmm..
Vh. Christian Tiedt
_________________________________________________________
"Skål"
Venner af Tiedt's bryghus på Facebook:
http://www.facebook.com/groups/129935990417579/
bellabryg
Indlæg: 207
Tilmeldt: 23. okt 2011, 17:00
Geografisk sted: København

Re: Stouth

Indlæg af bellabryg »

Tiedt skrev:Der er noget med at de lader noget urt stå og blive surt, hvorefter de koger det og tilsætter det men jeg kan ikke lige finde det sted hvor jeg læste det ... hmmm..
Det kan der bl.a. læses mere om her:
http://www.byo.com/stories/techniques/a ... techniques" onclick="window.open(this.href);return false;
Besvar

Tilbage til "Opskrifter"