hjælp lite american lager

Redaktør: Co-Admin

Besvar
Brugeravatar
kimognicklas
Indlæg: 1961
Tilmeldt: 25. okt 2011, 00:07
Geografisk sted: Rødekro Sønderjylland

hjælp lite american lager

Indlæg af kimognicklas »

Jeg har lige bestilt en wlp080 Hos bazaren. Jeg har tænkt mig at brygge en lite american lager med den.
Nu er spørgsmålet så: hvilken mash metode bør jeg anvende? beersmith skriver Single infusion no mash out. Hvad er essensen lige i ikke at lave mash out?
Brugeravatar
beerbuster
Indlæg: 739
Tilmeldt: 23. jun 2008, 22:45
Geografisk sted: Odense

Re: hjælp lite american lager

Indlæg af beerbuster »

Lav du bare et mashout hvis det er det du plejer - no biggie
Med venlig hilsen.
Peter

Omstikning...just say no !..

"He was a wise man who invented beer.
Plato "
Brugeravatar
kimognicklas
Indlæg: 1961
Tilmeldt: 25. okt 2011, 00:07
Geografisk sted: Rødekro Sønderjylland

Sv: Re: hjælp lite american lager

Indlæg af kimognicklas »

beerbuster skrev:Lav du bare et mashout hvis det er det du plejer - no biggie
Okay men hvad er essensen i at undlade det??

Sendt fra min GT-I9300 med Tapatalk2
Brugeravatar
Morten L
Co-Admin
Indlæg: 2429
Tilmeldt: 6. jul 2009, 22:32
Geografisk sted: 9230 Svenstrup J

Re: hjælp lite american lager

Indlæg af Morten L »

Ingen mashout tillader at enzymerne arbejder lidt videre i urten og skulle give en mere tør øl, hvilket man jo sigter efter i en pilsner.
MVH
Morten
"Give a man a fish and he will eat for a day. Teach him how to fish, and he will sit in a boat and drink beer all day"
Brugeravatar
kimognicklas
Indlæg: 1961
Tilmeldt: 25. okt 2011, 00:07
Geografisk sted: Rødekro Sønderjylland

Sv: hjælp lite american lager

Indlæg af kimognicklas »

Okay så, jamen så skal jeg jo ikke mash-out. Vil det ikke være sværere at få alt sukker med ud af mæsken så? Og hvor varmt skal sparge vandet så være?

Sendt fra min GT-I9300 med Tapatalk2
Fisker
Indlæg: 182
Tilmeldt: 9. sep 2010, 15:05
Geografisk sted: Aalborg

Re: hjælp lite american lager

Indlæg af Fisker »

Alternativt kan du også bare mæske ½-1 time længere og lave mashout som du plejer. Det giver den længere ensymaktivitet, og du får stadig fordel af sukkerudtræk ved den højere temperatur.

Hvis ikke du vil lave mashout skal dit sparge vand bare være samme temperatur som mæskningen (eller nok et par grader højere afhængigt af hvor meget temp falder i dit system).

/Fisker
Truntebryg
Indlæg: 5319
Tilmeldt: 15. nov 2008, 09:30

Re: hjælp lite american lager

Indlæg af Truntebryg »

Hvis du bruger en god Pilsnermalt, så er din stivelse omsat på 20 minutter.

Men det klart - som Morten skriver - du risikere, med Mashout, at køre forbi Dextrin pausen ved 72 C - hvor der sker en stabilisering af Dextrinerne (som der jo ikke er nogen af i Pilsner øl) -

Resultat, du risikere - i mine øjne - at få en mere fyldig pilsner med bedre fylde og krop.
Besvar

Tilbage til "Opskrifter"